banner564

Yaslı gittim şen geldim

Başbakan Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın daveti üzerine bir günlük çalışma ziyareti için Ankara’ya gidiyor.
Tatar ve Oktay’ın gündemi hayli yoğun gözüküyor. Başta Cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere, hükümet meselesi, Coronavirüs tedbirleri, ekonomik ve mali konularda ki son durum bir kez daha Ankara’da masaya yatırılacak.
Başbakan, Ersin Tatar daha önce ikinci tura kalamaması halinde HP‘li Kudret Özersay’ın ikinci tura kalması halinde kendisini destekleyeceğini açıklamıştı. Ama aynı açıklamayı henüz hükümetin küçük ortağından duymadık.
Yani Kudret Özersay “İkinci tura kalamazsam ikinci turda Ersin Tatar’ı destekleyeceğim” demedi, diyemedi. İşte Ankara’da konuşulacak konulardan bir tanesi de bu. 
Zira şu ana kadar yapılan kamuoyu yoklamalarında Ersin Tatar ile Mustafa Akıncı arasında bir yarış gözüküyor ve hali ile ikinci tur büyük bir önem kazanıyor.
Hatırlanacağı gibi bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunu 
Dr. Derviş Eroğlu önde tamamlamasına karşın ikinci turda sağ kesim sandığa gitmemiş ve sandığa gidenlerin yüzde 65’lik bir oyu ile Akıncı Cumhurbaşkanı seçilmişti.
Yani ikinci turda kimlerin kimleri destekleyeceği şimdiden önem arz ediyor. Ve bu işi şansa bırakmak istemeyen Başbakan Ersin Tatar elindeki kartları çok açık bir şekilde oynuyor. Ama aynı cesareti hükümet ortağı konumundaki Özersay’dan göremiyor.  
Ankara’da Başbakan Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bu konuyu mutlaka istişare edecektir diye düşünüyorum. 
Bakalım Başbakan yaslı gittiği Ankara’dan şen dönebilecek mi?

Tebrik ediyorum sizi
Bayram Tatili için Türkiye’den gelen Aytaç Demirel’i Merit Cristal Otel’de Diyalog Gazetesini okurken buldum.  Seyahatlerinin ve tatillerinin nasıl geçtiğini sordum.
Öncelikle Türkiye’ye göre KKTC’de alınan tedbirlerin ve uygulamaların son derece yerinde olduğunu söyledi Aytaç Bey. Ülkeye girişteki iki test konusunun kendilerini hiç rahatsız etmediğini aksine bundan ailecek güven duyduklarını söyledi.
Türkiye’de test yaptırırken hayli zorlanmalarına karşın Ercan’da kendilerine çok kolay ve hızlı bir şekilde test yapıldığını söyledi. Bizim görevliler değim yerinde ise tereyağından kıl alır gibi yapmışlar testlerini. 
Ve üç saat içinde de cep telefonlarına test sonuçlarının gönderildiğini söylediler. Otelde alınan Coronavirüs tedbirlerini de gayet başarılı bulduklarını belirten Demirel ailesi, KKTC’de bir hafta boyunca çok güzel bir tatil yapma imkanı bulduklarını ve ailecek huzur içinde bir tatili tamamlamak üzere olduklarını söylediler.
Şimdi bunu neden bugün yazdım sevgili okurlar, bakmayın biz her şeyi eleştiriyoruz, her şeye hemen öfke ile tepki veriyoruz ama dünyanın pek çok ülkesine göre hala daha çok, ama çok iyiyiz bazı konularda. 
Belki de bu iyi olduğumuz konuları çok gündeme getirmediğimiz ve duyulan memnuniyeti sizlerle paylaşmadığımız içindir tüm bu tepkiler ve yaşanan karmaşa.
Aytaç Demirel ve ailesi gibi belki de pek çok aile Türkiye’den buraya tatil için gelip, huzurlu ve güvenli bir şekilde tatil yapma imkânı buldular. Bu örnekleri sizlerle daha çok paylaşmayı diliyoruz. 
Bu konuda sivil toplum örgütleri turizm sektörü temsilcileri ve hükümet birlikte hareket edip, sadece olumsuzlukları değil yaşanan güzellikleri de kamuoyu ile paylaşması gerektiğini düşünüyorum. 

MESAJLAR
Dilek KIRICI: Çocuklarınızın babası, eksi hayat yoldaşınızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeymişsiniz. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Kutlu EVREN: Ankara’dan çok eski bir dosttan size selam getirdim. İnşallah en kısa zamanda bir Ankara ziyareti organize edersiniz ve o dostu da bir şekilde ziyaret edersiniz. 

İrfan BATU: Pek muhterem halanız Hakka yürümüş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. Mekanı cennet olsun. 

Mehmet BULANIK: Bazı ünlü siyasilerin sizin dükkânın müdavimleri arasında olduğunu öğrendik. Hele bazıları haftada bir gün sizin tatlılardan yemeden edemiyormuş. Bizim bilmediğimiz bir hikmeti mi var o tatlıların? 

Suphi COŞKUN: Kurban Bayramında neredeyse tüm Lefkoşa soluğu Dipkarpaz’da aldı. İyi de bu kadar kişinin gerisinde bıraktığı pisliği LTB toplayacak değil. İş yine size düşecek gibi. 

Erhan ARIKLI: Çatı aday konusunda son noktayı koymuşsunuz ve bu konuda taraflara 9 Ağustos’a kadar süre vermişsiniz. Bu tarihe kadar oldu oldu, olmadı herkes kendi yoluna. 

Hasan UZUN: Organik bahçeye ektiğiniz molohiyalar da olmuş… Eh şimdi bir tarla dolusu molihiya var ayıklanmayı bekleyen. İstasyona gelenlerin eline bir demet tutuşturun olsun bitsin. 

Ahmet ERBAŞ: Uzun bir aradan sonra memlekete hoş geldiniz. Bu arada beraberinizde Kayseri’den bir milletvekili arkadaşınız daha getirmişsiniz. Ne kadar çok vekil gelip ülkeyi görürse bu ülkemizin karına olur. 

Sezai SEZEN: Kıbrıs Türk Kızılayı, 50 adet büyükbaş kurban kesip 9 bölgede 2 bin 500 aileye dağıtmış. Allah kabul etsin, hem şeffaflık adına hem de yapılan işin anlatılması adına son derece önemli bu bilgilendirme. 

Tolga ATAKAN: Boğaz Bölgesinden Berin Abla aradı. İki aydır ev telefonunu bir tamir edememiş bizim telefon dairesi. Bir sorun bakalım iki ayda bir tamir işlemi neden becerilip yapılamaz?  Sonucu da bize bildirmeyi unutmayın lütfen. 

Ali ÇOMUNOĞLU: Bayramı fırsat bilip sizde soluğu Karpaz plajlarında almışsınız. Ancak tüm gün güneşin altına kalınca dün gece kova kova yoğurt sürmek zorunda kalmışsınız. Maya tuttu mu bari o kadar yoğurttan sonra. 

Aytaç ÇALUDA:  Bayram konseri için ülkemize gelen ünlü ses sanatçısı Bülent Serttaş’ı beğenerek dinlemişiniz. Kendisi ile konser sonrasında hayli koyu bir sohbette yapmışsınız. 

Dr. Filiz BESİM: "Güzelyurt Hastanesi’nin bodrum katını 15 günde Pandemi hastanesine dönüştürülmesi önerinize kimseden ses gelmedi. Hem çözüm yok hem var olan öneriyi dikkate alan. 

Tufan ERHÜRMAN:  Bir ara Serdar Bey böyle konuşuyordu sık sık şimdi bir bakıyoruz sizin ağzınızdan düşmüyor şimdi “Bizi daha zor günler bekliyor” kelimesi. 

YORUM EKLE

banner471

banner474