banner564

Yaşlılar haftası 

Yaşlı nüfusun artış göstermesi ve yaşlı artışına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konuları hakkında farkındalık yaratmak amacıyla kutlanan yaşlılar haftası mart ayında merak edilen konular arasında. Yaşlılar haftası kapsamında yapılan etkinlikler ile sağlıklı yaşamanın önemini vurgulamak amaçlanır.
Yaşlılara haftasında yapılan etkinlikler ile yaşlılık ve sağlık hakkında farkındalığın arttırılması ve daha bilinçli olunması amaçlanıyor. Daha sağlıklı ve uzun bir yaşamın bilinçli yaşlanmakta olduğu vurgulanan bu haftada çeşitli aktiviteler ile kutlamalar yapılıyor. 

Yaşlılar haftası nedir?

Yirminci yüzyılda dünyada eğitim ve gelir düzeyindeki yükselme, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, bulaşıcı hastalıkların kontrolü gibi etkenler beklenen yaşam süresinin artmasına neden olmuştur. Gelişmiş ülkelerde daha belirgin olan yaşlanma olgusu, artık gelişmekte olan ülkeler açısından da önem kazanmakta olup ülkemizde yaşlı nüfus giderek artmaktadır. Yaşlı nüfusun artan oranı yaşlılara sunulan sağlık hizmetlerinin de çeşitlenmesini gerektirmektedir. 
Yaşlılarımız; geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan hayatımızın en kıymetli değerleridir. Yaşadıklarınız, deneyimleriniz, hayat hikayeleriniz ile bizlere daima pusula gibi yol gösteren değerli büyüklerimiz, birlik ve beraberlik duygumuzu gösteren en büyük değerlerimizsiniz. 
Yaşlılarımızı sadece yaşlılar haftasında değil her gün düşünmeliyiz. Yaşlılık herkese, her yaştan insana göre farklı anlamlar taşır. Toplumumuzun en önemli kişileri yaşlılardır. Onlar geçmişe ışık tutar, tecrübeleriyle bizleri aydınlatır. Her yaşlıya saygı duymalıyız ve hayatla ilişkilerinin kopmaması için yardımcı olmalıyız. 

YORUM EKLE

banner471

banner473