banner564

Yavaş yavaş mutlu sona

Dün yapılan açıklamada iki sevindirici rakam vardı. Birincisi yapılan test sayısı ki hep söylüyorduk ne kadar çok test yapılırsa bu illetten o kadar çabuk kurtuluruz. İkinci olarak da yeni vakanın “maalesef” yine sıfır olarak kalması.
Belediye çalışanları ile ilgili test çalışmasının başladığını açıklayan Bakanlar Kurulu Sözcüsü; polis, sağlık çalışanları, eczacılar ve Vergi Dairesi gibi risk altında olan kesimlere test yapılacağını söylemesi de son derece önemli.
Dün bir başka önemli gelişme ise Bakanlar Kurulu’nun aldığı sokağa maskesiz çıkmama kararı. Hükümet anlaşılan gelecek haftaya bazı sektörlerin açılabilmesi için adımlarını hızlandırıyor.
Yapı marketleri, bilgisayarcı ve fotokopiciler, gözlükçüler, telefon tamircileri, kapı-anahtar tamircileri, oto kaporta-boya yerler, küçük sanayi tesisleri, marangozlar gibi…
Bugün de aynı şekilde test sayısı yine yüksek çıkarsa ve yine maalesef hiç yeni vakaya rastlanılmazsa haftaya ilk açılım gelebilir. Ve günlerdir evlerinde kapalı olan esnaf için yeniden iş başı izni çıkabilir.

4 T kuralı
Coronavirüs ile mücadelede 4 T kuralı son derece önemli. Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Füsun Yıldız ile dün bir vesile buluştuk.
Tüm dünyayı etkileyen ve bir salgın haline gelen Coronavirüs ile ilgili bilinmesi gerekenler ve sağlık açısından alınması gereken tedbirlerle ilgili bilgileri paylaştı bizimle.
Zaten sosyal medyada ve haber kanallarında bunlar her gün paylaşılıyor. Ama bugüne kadar duymadığım bir kuralı anlattı bana Prof. Dr. Füsun Yıldız. O da 4 T kuralı.
Yani; Test-Temas-Tecrit-Tedavi 
Coronavirüsü yenmenin ya da onunla baş edebilmenin formülü bu arkadaşlar. Ne kadar çok test yaparsak ve ne kadar az kişi ile temas edersek, hastalığın görüldüğü kişileri ne kadar diğer kişilerin içinden tecrit edebilmeyi başarırsak ve gerekli tedaviyi de sağlarsak bu virüsle pekâlâ baş edebiliriz.
 
Bu programı kaçırmayın
12 Ekim 2017’de programa çağırmıştım. Çünkü o günlerde de dövizde ciddi bir hareket vardı ve kurlar üç aşağı beş yukarı bugünkü seviyelerdeydi.
“Emre ne olacak bu dövizin hali” diye sormuştum, ekranda grafikler eşliğinde tek tek anlatmıştı, üstelik herkesin anlayacağı bir dilde. 
Bu akşam Kulis Özel yayınında İktisat Bankası Hazine Grup Müdürü Emre Değirmencioğlu olacak.
Döviz nereye kadar çıkacak?
Petrolde neler oluyor dünyada?
Coronavirüs krizinden dünya, Türkiye ve KKTC nasıl etkilenecek?
Ekonominin yönü nereye doğru olacak?
Kulis Özel programı bu akşam saat 20.00’de Diyalog TV’de canlı yayınla sizlerle...

MESAJLAR 
Gürcan ERDOĞAN: Karantina günlerinde evde Permomax Antibakteriyel Tavan Boyası ile tüm evin tavanlarını baştan aşağıya boyamışsınız. Karantina sonrası kontrole geleceğiz, haberiniz olsun. 

Sadık GARDİYANOĞLU: Siz de dün tüm günü evde boya işi yaparak geçirmişsiniz. Sizi kontrole gelmeyeceğiz, zira bu işlerde hayli tecrübelisiniz artık. Hele ütü konusunda kimse elinize su dökemez. 

Jale Refik ROGERS: Önceki gün mecliste gece geç saatlere kadar devam eden özel oturumdan siz de en az bizim kadar zerre kadar zevk almamışsınız. Üretmeyen sadece konuşan bir meclisi zaten kim ister ki? 

Cengiz ERÇAĞ: Şu meşhur gelecek ile ilgili senaryolarınızı acaba bir kitapta mı toplasanız? Bugüne kadar çıkan öngörüleriniz, bundan sonrası için tahminleriniz. Bence bir kitap bu dönemde iyi gider. 

Fırat ATASER: Alsancak Belediyesi olarak 23 Nisan Çocuk Bayramı için çok özel hazırlıklar yapmışsınız ve bugün akşama kadar bölgedeki çocukları ve aileleri şaşırtmaya kararlıymışsınız. 

Serhat AKPINAR: Yeni dünya düzeninde üniversitelerin de nasıl olması gerektiği konusunda hükümeti bilgilendirmişsiniz. Bu arada GAÜ olarak bu konuda bilimsel bir çalışmaya da başlamışsınız. 

Mehmet HARMANCI: LTB olarak Nisan ve Mayıs ayı kiralarını sıfır olarak belirlemişsiniz. Bu konuda dün oldukça mesaj aldık ve herkes size teşekkürlerini sunuyor. Tebrikler, doğru karar. 

Hasan SEFAOĞLU (Cimbomlu): Bence bu sene ligler tamamlanmayabilir, tamamlansa da siz zor şampiyon olursunuz. Zaten bizi 20 küsur sene sonra yendiniz dünyanın başına gelmeyen kalmadı. 

Zorlu TÖRE: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolasıyla evinizin balkonunda TC-KKTC ve Azerbaycan bayrakları asmışsınız. Ve bu gece 21.00’de yine balkonda olacakmışsınız. 

Dr. Ali PİLLİ: Valla biz totem yaptık sizin şu maalesef sözcüğünüzü. Bence bu totem tuttu, siz de bundan sonra maalesef demeye devam edin, yeter ki yeni vaka ortaya çıkmasın. 

Kenan AKIN: Bir kez daha dede olmanın mutluluğunu yaşamışsınız. Allah torunlarınız ile birlikte size sağlıklı ve uzun ömürler nasip etsin, hayırlı ve uğurlu olsun tüm aileye son torun. 

Kudret ÖZERSAY: Cuma'dan itibaren KKTC'de sokağa maskesiz çıkmak yasak. Ancak şuan ülkemizde herkese yetecek kadar maske var mı? Bu konuda bir hazırlık yapıldı mı? 

Mustafa AKINCI: Şu mektuplar konusunda sadece Türkiye’deki muhataplarınız ile ilgili konuşuyorsunuz. Oysa geçen gün yazmıştık diğer mektuplara bir cevap geldi mi? 

Vakkas ALTINBAŞ: Diyalog gazetesinde ki bir haberde mağdur olan bir üreticinin hemen yardımına koşmuşsunuz. Valla ağam eliniz tutulmaz, Allah razı olsun sizden de.

YORUM EKLE

banner471

banner473