banner564

Yaz aylarına uygun makyaj nasıl yapılır?

Son günlerde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte günlük kullanılan makyaj malzemeleri de kıyafetler kadar değişti. Yaz aylarında makyaj yaparken ne kadar hafif içerikli kapatıcılar kullanılsa da terlemeyle birlikte ciltte kötü bir görüntü oluşturan makyajı azaltmanız gerekebilir. Bu durum hem cilt sağlığınız hem de görünüm açısından önemlidir. Örneğin; sıcak havalarda yoğun renk ve nem içeren fondötenler kullanmak aşırı terlemeye, ciltte lekeler oluşmasına neden olabilir. 

Ancak cildinizin kusursuz ve sağlıklı görünmesi için yapmanız gerekenler şöyle:

Nemlendirici ile başlayın

Cildinize verdiğiniz önem en az makyajınız kadar önemlidir. İyi ve pürüzsüz bir cilt makyaj için harika bir baz oluşturur. Sabahları yağsız bir nemlendirici kullanınız. Bu özellikle yaz ayları için geçerli bir tavsiye çünkü fondöteninizin de yağsız olması ve nemlendiriciniz ile uyum sağlaması beklenir.


Güneş koruyucu olmazsa olmaz

Birçoğumuzun yeterince önem vermediği bir adım maalesef UV koruması. Cildinizi nemlendirmenin yanı sıra her gün cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumalısınız. Hatta 2-3 saatte bir güneş korumanızı yenilemeniz tavsiye edilir. 

Makyaj bazı kullanın

Nemlendirici ve güneş korumasından sonra, renkli kozmetiklerden önce kullanılmalıdır.

Bronzlaştırıcı ile parlayın

Bronzlaştırıcı gözlerinizin daha parlak görünmesini sağlar, dişlerinizin daha beyaz görünmesini sağlar. Herkes tenine biraz sıcaklık kattığında daha iyi görünür. Bunun yanında taze ve doğal bir görünüm sağlamak için güneşin doğal olarak çarptığı yüzün yüksek noktalarına bronzlaştırıcı uygulanmasını önerilir: Alın, elmacık kemikleri, çene ve burun. Toz bronzlaştırıcılar uygulaması en kolay olanlardır. Özellikle kısa saçlarınız varsa veya at kuyruğu kullanıyorsanız renk eşitlemek için boynunuza ve kulak memelerinize az miktar bronzlaştırıcı uygulayabilirsiniz.

Daha az makyaj yapın

Eğer yazın makyajınızla ilgili en büyük probleminiz sürekli çatlaması, çizgi çizgi olması ve yüzünüzde erimesiyse çözüm basit. Kullandığınız ürünleri ve makyajı azaltın. Özellikle cilt makyajını minimuma indirin. Eğer yapabiliyorsanız renkli nemlendirici veya kapatıcılara yönlenin. Kapatıcıları da sadece ihtiyaç olan bölgelere veya aydınlatmak istediğiniz bölgelere kontür uygulamasında olduğu gibi sürün. Çok amaçlı kapatıcılar bunun için en iyi seçenektir.

Işıltıyı abartmayın

Herkes güzel, nemli bir parıltıya bayılır, ancak sağlıklı bir ışıltı ile abartı bir parlaklık veya sim arasında büyük bir fark vardır. Krem fondötenlerden veya cildinizi aşırı yağlı gösterecek ürünlerden özellikle yaz aylarında kaçının. Zaten cildiniz yaz aylarında terlemeye ve yağlanmaya meyilli olacaktır.

Açık renkler tercih edin

Yazın daha açık renk tonlarına yönelmek kesinlikle daha sürdürülebilir bir görüntü ortaya çıkarır. Yaz havasına adapte olmak için hep kullandığınız renklerin açık versiyonlarına geçiş yapın. Eğer dudaklarınızda daha fazla ayrıntı istiyorsanız dudak renginizde bir kalemi hafifçe geçebilirsiniz. Bunu da şeffaf veya açık bir renkte parlatıcıyla tamamlarsanız, çabasız bir görünüme ulaşabilirsiniz.

Farınızın uzun ömürlü olmasını sağlayın

Daha uzun süre kalıcı bir far için göz kremi kullanmaktan kaçının, onun yerine bir far bazı tercih edin. Yazın far bazı kullanmak normalde olduğundan bile daha kritik. Özellikle büyük simli farlar kullanıyorsanız sıcaktan bütün farınızı birkaç saate kalmadan yüzünüzde bulabilirsiniz. Gün boyu kullanımda en üst düzeyde verim için, bir krem ürün üzerine bir pudra ürün sürün. Bu yöntem eyeliner için de işe yarar.

Toz allık kullanmayın

Allık, herhangi bir görünüme denge ve sağlık katar, ancak yine de toz formül kullanıyorsanız, yanaklarınızdaki güzel renk sabah daha siz işe bile gitmeden çizgilenip eriyebilir. Yaz aylarında benim en önemli tavsiyelerimden bir tanesi “stain” ürünlere yönelmenizdir. Bu stain ürünün üzerine transparan pudrayı hafifçe geçerseniz matlaştırmadan ömrünü uzatabilirsiniz.

Eğlenceli ve parlak renkler kullanın

 Daha canlı renkler yüzünü aydınlatır ve cilde genç bir parlaklık getirir.

Yağlı görünümü ıslak görünümle değiştirin

T bölgesindeki parlama otomatik olarak havaya uyum sağlayamadığınızı belli eder ve bu genelde hiç hoş görünmez. Yazın bu parlamayı pudrayla kapatmaya yanaşmayacağımıza göre, yine yağlı ciltlerin kurtarıcısı parlama önleyici mendiller kullanılabilir. Uygun fiyatlı ve uygulaması kolay olan bu ürünler yaz ayları için bulunmaz bir nimettir. Özellikle yaz aylarında ıslak görünümlü ışıltılı bir makyaj yapıyorsanız, mutlaka öncesinde cildinizi bu mendillerle silmenizi önerilir.

Mat ve ağır rujları stain ürünlerle değiştirin

Yazın mat rujlar çoğu zaman hayal kırıklığı yaratıp istediğiniz görüntüyü elde etmenizi engeller. Yaz aylarında daha doğal dudaklara yönelmenin en kolay yolu stain ürünlere yönelmek. Stain ürünleri ister kendi dudağınıza bir ton renk katmak için kullanın, ister daha fazla uygulayarak renk yoğunluğunu arttırın. 

Suya dayanıklı versiyonlarına yönelin

Deniz kenarında bile rimelimden vazgeçemem diyenler için kozmetik sektörü her şeyi düşünmüş durumda. Sevdiğiniz ve halihazırda kullandığınız ürünlerin suya dayanıklı versiyonları varsa onlara yönelmeniz kolay ve etkili bir yöntem olacaktır.

Her zaman sabitleme spreyi kullanın

Belki de bir yaz makyajının en olmazsa olmaz ürünlerinden bir tanesi sabitleme spreyi. Gece veya gündüz fark etmez, yaz aylarında makyaj yaptıysanız sabitleme spreyini kullanın. 

YORUM EKLE

banner471

banner473