banner564

YAZ AYLARINDA SAÇ BAKIMI 

 Yaz aylarında, güneş ışınlarının kurutucu ve yıpratıcı etkisinden cildimiz kadar saçlarımız da olumsuz etkilenir. Özellikle saçında boya, röfle ve kimyasal işlemler olan kişiler yaz sonunda saçlarının daha çok yıpranmış, matlaşmış ve kurumuş olmasından şikayet eder.
Yaz aylarında güneşin yanı sıra denizden gelen tuzla sertleşen ve matlaşan ve havuz kimyasalları ile rengi akan ve solan, kimi kişide yeşile dönen saçlar tüm güzelliğimize gölge düşürür.
Yaz aylarında, saçları güneşten korumak için yapılması gerekenleri bilmek çok önemlidir; Çünkü, yaz aylarında güneşten gelen yakıcı etki, saçın neminin azalmasına neden olmaktadır. Nemin saçta azalması demek ise, saçın kuruması anlamına gelmektedir ve istenmeyen bir durumdur. Bu nedenle, saçları güneşten korumak için yapılması gerekenler önemlidir. 
Yaz sonunda, saç bakımını ihmal etmeniz nedeni ile saç sağlığınızdan olmak istemiyorsanız, bu haftaki yazımızda sizlere önereceğim saç bakımı önerilerine dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. İşte sizler için saçı güneşten korumak adına önerilerim:
1.    Yazın saçların daha fazla nemlendirilmesi gereklidir. Bu nedenle şampuanınızda kısa süreli bir değişiklik yapabilirsiniz. Yaz döneminde nemlendirici özelliği yüksek, “kuru saçlar” için formüle edilmiş şampuanları kullanın. Özellikle UV filtreli daha etkili olanlar daha etkili koruma sağlar.
2.     Mümkün olduğunda şapka ile saçı güneşten korumak gerekir. Güneşe maruz kalan saç uçlarını olabildiğince nemli kılmak için saça doğrudan sıkılarak uygulanan sprey koruyuculardan destek alınabilir. Plajda alınacak her duş sonrası koruyucu bakımlar yeniden uygulanmalıdır.
3.    Deniz ve havuz sonrası saçınızı mutlaka duş alarak durulayın. Akşam alınacak duşta saçınızı şampuanladıktan sonra özellikle yaz aylarında saç kremi yerine bakım maskesi ile yoğun bakım yapın. Bakım kremleri saç kapakları üzerinde bir kılıf oluşturup, tarama kolaylığı sağlamanın yanında saçı yapılandırır ve koruma etkisi gösterir.
4.    Saçı güneşten korumak için argan yağından destek alınabilir. Argan yağının yenileyici etkisi bulunmaktadır. Bunun yanında, antioksidan etkisi de bulunan argan yağının, vitaminler bakımından da çok zengin olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Saçları güneşten korumak için argan yağından yararlanacak olanların, argan yağının saça faydalarını da iyi bilmeleri gerekmektedir. Argan yağının saça faydaları arasında, saçı eski parlaklığına geri kavuşturmak, saçı güçlendirmek ve nemlendirmek gibi etkilerden söz etmemiz gerekmektedir. Saçları güneşten korumak için çuha çiçeği yağından da yararlanılabilmektedir. Çuha çiçeği yağının içeriğinde E vitamini, ve Omega-6 yağ asitleri bulunmaktadır. Çuha çiçeği yağı, sağlıklı saçlar için, saçın güzel, ve bakımlı görünmesini olanaklı hale getirmektedir. Saçı güneşten korumak için tatlı badem yağından da yararlanılabilir. Tatlı badem yağı, içeriğinde A vitamini, ve E vitamini bulundurmaktadır. Tatlı badem yağının faydaları arasında, saçın nemini geri kazandırmak, ve saçı mat görünümünden arındırmak yer almaktadır. Jojoba yağı da saç bakımında önemli bir etkiye sahip iken, saçlara canlılık, ve parlaklık veren etkisi ile bilinmektedir. Bunun yanında jojoba yağı, kırılgan, ve kuru saçların beslenmesini de olanaklı hale getirmektedir.
5.    Yaz, saçlarınıza doğal gölgeler katabilir ve rüzgarda savrulan uzun saçlarınız olabilir. Gerçek şu ki, yaz güneşi ve nem saçınızın yapısını bozabilir, kuru, çatallaşmış ve sertleşmiş saçlara neden olabilir. Güneş ışınları sıcak fönden çok daha zararlı olabilir. Özellikle doğal kıvırcık saçlar yaz güneşinin bir numaralı kurbanları arasındadır.
6.    Saçlarınızı şampuanlayıp duruladıktan sonra parmaklarınızla hacimlendirici losyonlar kullanırken oluşan statik elektirikten kaçının. Eğer saçınız ince ise parmaklarınızla masaj yaparak uygulanan losyonlar yerine sür ve bırak tipi losyonlar tercih edin. “Tazeleyici” sloganıyla tanıtılan ürünler kuru saç tellerini nemlendirirler. ‘‘Hacimlerndirici’’ sloganıyla satılan ürünler ise saça hacim kazandırırlar. Saçınıza uygun olan ürünü kullanın. Saç bakımı ürünleri genellikle saçı parlatmak için tasarlanmışlardır, Saçı parlatırlar ama hepsi nem kazandırmazlar. Saç bakım ürünlerini satın alırken, saçınıza nasıl bir etki göstermek için üretildiklerinden emin olun ve saç bakım ürünlerinden size uygun olanlarını satın alın.
7.    Saçlarınız için normalde fön, ütü, kıvırcıklaştırıcı ürünler gibi sıcak işlem yapan saç ürünleri kullanıyorsanız, yazın bunlara bir ara verin ve saçlarınızı havanın kurutmasına bırakın. Saçlarınız böylece kendilerini toparlamak için fırsat bulacaktır. 
8.    Islakken örülmüş saçlar havayla kuruduğunda çok güzel görünümlü dalgalara sahip olursunuz. 
9.    Ekstra saç bakımı için bir derinlemesine saç bakım ürününü, ıslak ya da kuru saça uygulayın, plastik bir poşet ya da duş bonesiyle başınızı yatmadan önce sarın. Saç bakım ürününün gece boyunca saçlarınızın yıpranmış bölümlerine nüfuz ederek onları onarmasına ve tekrar ihtiyacı olan nemi kazandırmasına izin verin. 
10.    Fön makinanızdan ayrılamayanlardansanız, saçlarınızı kuruturken onları koruması için sür ve bırak türü bir saç bakım ürününü kullanın. Yazın en sıcak günlerinde mutlaka saçınızı direk güneş ışığından korumaya çalışın. 
11.    Buklelerinize parlaklık kazandırması için kullandığınız parlatıcı saç ürünlerini kullanırken dikkatli olun. Bu ürünler genellikle silikon barındırırlar ve birkaç dakika içerisinde bütün saçınızı kaplarlar. Bu uzun dönemde sadece daha kötü problemlere neden olur. 
12.    Saçlarınız da saç derisi gibi güneşte yanabilir. Güneşte yanan saçlardan kurtulmanın tek yolu, hasarlı bölümleri kestirmektir. Saçlarınızı kestirmek yerine, saçlarınızdaki güneş yanıklarını engellemek en güvenli yol. 
13.    Saçlarınıza yazın çok daha nazik davranmalısınız. Güneş ışığına maruz kaldığında saçınıza zarar verebilecek kimyasallar barındıran saç bakım ürünlerinden kaçının.
14.    İçeriğinde alkol barındıran bütün saç bakım ürünlerinden uzak durmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın, bu ürünler saçı inanılmaz derecede kurutmaktadırlar. 
Yazın saçlarınızı korursanız, bütün sonbahar ve kışı onları canlandırmak için harcamazsınız. Yazın saçları koruma, saçlar için yapılabilecek en iyi seçimlerden biridir.

YORUM EKLE

banner608

banner474