banner564

Yazda güneşten kuruyan cildinizi doğal yollarla kışa hazırlayın

Yaz aylarında güneşin etkisiyle cilt daha çok kurumaya, matlaşmaya, pul pul dökülmeye ve ışıltısını kaybetmeye başlar. Isı ve klor, dışarıda veya havuz kenarında daha fazla zaman geçirmek yaz aylarında cildinizi daha çok kurutabilir. Ayrıca sıcak havalarda vücut daha fazla sıvı kaybettiği için cilt canlı görünümü yitirir. Bu noktada uygulanacak bazı doğal yollarla kış aylarında cilde ışıltısını kazandırmak mümkündür.

Doğal nemlendirici tarifleri

Ballı ve sütlü nemlendirici

1 yemek kaşığı süte 1 yemek kaşığı bal katıp iyice karıştırın. Bu işlem için küçük kahve fincanı kullanabilirsiniz. Karışımı cildinize sürüp kurumasını bekleyin. Ardından ılık suyla yıkayın. Sabah uyanır uyanmaz yüzünüzü yıkadıktan hemen sonra yüzünüze bu karışımı sürerseniz, diğer işlerinizi yapana kadar karışım yüzünüzde kurur ve zaman kaybetmeden cildinizi nemlendirmiş olursunuz.

Kakao yağlı nemlendirici
•    4 yemek kaşığı kakao yağı.
•    1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı.
•    1 yemek kaşığı saf zeytinyağı.

Kakao yağını çukur bir tabağa koyun. Tabaktan daha büyük bir kabın içine sıcak su doldurun. Kakao yağı bulunan küçük tabağı bu kabın içine oturtun. İçine su girmemesine dikkat edin. Kakao yağı eriyince hindistancevizi yağı ile zeytinyağını ilave edip karıştırın. Karışımı cam bir kavanoza koyup ağzını kapatın. Her gün nemlendirici olarak elde ettiğiniz bu kremi kullanın.

Avokadolu nemlendirici

Yumuşak bir avokadonun baş kısmından bir dilim alın. İçini çay kaşığı ile oyarak avucunuzda yine kaşık yardımıyla ezin. İyice krem kıvamına geldiğinde yüzünüze sürün. Eğer vaktiniz varsa 30 dakika, vaktiniz azsa olduğu kadar, aceleniz varsa sadece 5 dakika bekleyip yüzünüzü yıkayın. Avokado, yoğun E vitamini ve yağ içeren bir besindir ve cildinizi hem nemlendirir hem de gençleştirir. Kalan avokadonun bir dilim aldığınız baş kısmına limon sıkın ki kararmasın. 1 avokadoyu ortalama 1 hafta kullanabilirsiniz.

Doğal maske tarifleri

Süt ve badem maskesi

½ süt
3-4 adet badem.

Bademleri sütün içinde biraz bekletin. Yumuşadıklarında kabuklarından çıkarın ve havanda ezin. Sütün içerisine toz haline getirmiş olduğunuz bademleri ekleyerek karıştırın ve kıvam almasını sağlayın. Ardından cildinize uygulayın ve 15 dakika beklettikten sonra yıkayın.

Aloe vera jeli ve salatalık maskesi

2 yemek kaşığı aloe vera jeli.
1 adet salatalık.

Salatalığı blendera alın ve içerisine aloe vera jelini ilave ederek koyu bir kıvam almasını sağlayın. Yüzünüze bu karışımı sürün ve 25-30 dakika bekletin. Ilık su ile cildinizden maskeyi arındırın.

YORUM EKLE

banner471

banner474