banner564

Yeni bir sayfa açılmalı

   Kıbrıs’ın her iki kesiminde pahalılık vardır…
   Özellikle zorunlu tüketim maddelerin fiyatlarında meydana gelen artışlar dar ve sabit gelirli aileler açısından ciddi bir sorundur…
   İnsanların beslenme yetersizlikleri, bir takım sağlık sorunlarını da tetikliyor…
   Kendi bölgemize bakacak olursak; bugüne kadar zorlayarak yürüttüğümüz siyasal sistemin başarısız olduğunu kabul etmek zorundayız…
   Küçük bir ülkede Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Meclis Başkan Yardımcısı, Başbakan, 10 tane bakan, yüzlerce müdür, müsteşar, danışman, 18 Belediye Başkanı, Kaymakamlar ve yüzden fazla müşavir…
   Küçük bir devletin bu kadar ağır bir yükü kaldırması mümkün değildir…
   Mevcut seçim sistemiyle tek başına iktidar şansının hemen hemen kalmadığını ve koalisyonlardan dolayı hizmetlerin verimli bir şekilde yürütülemediği artık kabul edilmelidir…
   Devletin küçülmesinden başlayıp, her alanda ciddi ve kalıcı adımların atılması kaçınılmazdır…
   Bunun için gerekirse bir geçiş süreci hazırlanmalı ve geçerliliğini yitirmiş, ya da çözüme yardımcı olmayan yasaların tümü ‘sil baştan’ yenilenmelidir…
   Yeni siyasal düzenin adı Başkanlık sistemi olabilir…
  Bunun için bir referandum yapılması büyük yarar sağlar…
   Referandumda halkın çoğunluğu Başkanlık sistemine destek vermiyorsa, o zaman parlamenter sistem yeniden düzenlenmelidir…
   İktidar partisinin başkanı Başbakan oluyorsa, kabinesinin tamamını teknokrat kişilerden oluşturmasına imkan sağlayan bir düzenleme, sadece ülke çıkarları açısından değil, siyasi partiler içindeki ‘bakanlık yarışını’ önleme açısından büyük yarar sağlar…
   “Buna ne gerek var canım” diyorsanız; o zaman çöküşün önünü almak ve partilere disiplin getirmek mümkün değildir…
   Şans eseri milletvekili olan, ancak herhangi bir yöneticilik deneyimi bulunmayan insanları bir anda bakan yapmaya devam ederseniz, başarı şansınız yok denecek kadar azdır…
   Kuzey Kıbrıs’ın en büyük şansı Türkiye’nin her açıdan destek vermesidir…
   Mali yardımlardan daha önemlisi sınırları bekleyen Anadolu çocuklarıdır…
   KKTC’nin savunma gideri sıfırdır…
   Ayrıca, sağlık alanı başta olmak üzere her türlü malzeme ihtiyacının Türkiye tarafından karşılanması da çok önemli bir avantajdır…
   Daha da önemlisi 70 bin dolayında Türk vatandaşının KKTC üniversitelerinde eğitim görmesi ve bir milyona yakın Türk vatandaşının Kuzey Kıbrıs’ta tatil yapması, ekonomik çarkı döndüren iki temel unsurdur…
   Bunları görmezden gelmek, gerçeklere ters düşmek demektir…
  Gerçekler ışığında dürüst ve çalışkan bir yönetimle Kuzey Kıbrıs, güneyden daha başarılı bir duruma gelebilir…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 ay Önce

KKTC öncesi KTFD zamanında Avrupa’ya İngiltere’ye yapmış olduğumuz Gemiler ve Uçaklar dolusu Üretim İmalat ve İhracatımız ile muazzam bir Turizm organizasyonumuzun var olduğu Ekonomimizin milli Gelirimizin yükseldiği Dönemde Dünyada birçok Ülkeden ve Güney Kıbrıs’tan daha iyi durumda değilimiydik yani ?
Tüm Kıbrısı bir İngiliz Valisinin yönettiği Adamızın bugün Üçte birini bir yönetici ordumuz yönetemiyor ! Yönetimsizlikten her geçen gün fakirleşen Kasası boş KKTC yi Şayet Lidarlerimiz tanıtmaya başarır ise 50 dış Konsolosluklarımız Odacılarımız Makam arabalarımız ve Şoförlerimiz için gereken yüzlerce milyon Doları şimdiden hazırlamamız gerekmiyor mu yani ? Su tutmayan Göletleri ile Para tutmayan KKTC kasası yerle bir olan Ekonomisi ile Dünya ile nasıl birleşebilir ki ?
KKTC gibi bir Ülkede Tanınmamak ve Tanınmak arası bir hayata ayak uydurmaya çalışan Kıbrıslı Türklerin geleceğini Falcı Elmaziye Hanımdan başka bilen var mı ? Türkiye’den Su tutmaz Göletlerimize gelen Su Denize akıtılıyor ‘ Türkiye’nin KKTCyi ayakta tutabilmek için Gönderdiği milyarlar Heba olup gidiyor ! Kırk yıl önce Kurduğumuz yönetilmekten talihsiz KKTC ile bugün Elimizde ne mi var ??
SIFIR SIFIR ELDE VAR SIFIR !!

Öz
Öz - 2 ay Önce

Kıbrıs’ın kuzeyine getirilen yönetim biçiminin artık topluma vereceği hiç bir şeyin kalmadığı ortaya çıkmıştır, Tamamen hantal, nepotizm ve partizanlığa dayalı yapı, sorun çözmek yerine, daha fazla sorun yaratmaya yaramaktadır.Yeniden yapılanma şart da, nasıl olmalı? Yine merkeziyetçi yapı getirilecek bir makyaj yapılırsa, değişen bir şey olmaz. Bunun esası merkezi olabildiğince zayıflatıp, yerelin güçlendirilmesi olmasıdır. Bakanliklar kapatılmalı, sağlık ve eğitim yerele bırakılmalıdır.Devlet ihalelerden çekilmelidir.Yerel yönetimler, ülkeyi temsil edecek birini kendi aralarında seçmelidirler.

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Hadi Hasan beyi anladik hakli oldugu bazi yerler var da bakanliklar hangi ulkede kapatiliyor saglik egitim hangi ulkede yerele birakilmis KKTC yi eyalet sisteminin oldugu abd mi sandin mr oz ne iciyorsun iyi kafa yapiyor bu arada yasasin faso ab uc babam uc siz de d3mans falan mi basladi

banner582

banner471

banner628

banner473