banner564

Yenicami huzursuz

Lider Yenicami geçtiğimiz hafta aldığı Bağcıl mağlubiyetinden sonra hafta içinde işi sıkı tutarak Lefke maçına hazırlanmıştı.
Bu konuda basına verilen demeçlerden sonra bu maçın çok zevkli geçeceği izlenimi edindim.
Maçın ilk yarısı ise futbolun güzelliklerinin yaşandığı bir devreydi.
Hareketli mücadeleci bir 45 dakika izledik. İlk golü Lefke’nin bulmasıyla Yenicami büyük bir şok yaşadı ve uzun süre de bu şoku üzerinden atamadı. “İkinci golü kalemde görür toparlanamam” düşüncesiyle daha çok savunma yapınca ileriye çıkmakta zorlandı.
İlk yarının uzatmalarında Halil Turan’ın beraberlik golü ile sorunma odasına giden Yenicami ikinci yarıya daha rahat çıktı.
Lefke karşısında temkinli de oynasa pozisyon üretmeye başladı.
Lefkenin üzerine gittikçe zaten 10 kişi olan Lefkeyi saha içinde yorarak hata yapmaya zorladı.
Ve nitekim maçın son dakikalarında Lefke savunmasının hatalarından iki gol bularak maçı galip tamamlamayı başardı.
Yenicami’nin dünkü maçta motivasyonunun olmadığını gördüm. O şampiyonluğa koşan rakiplerine fark atan Yenicami futbolcularının saha içinde pek de motive olduklarını söyleyemem. Bunun sebebi Yenicami’de yaşanan yönetim krizidir diye düşünüyorum. Divanı bile oluşturulmayan bir kulüpte birkaç gönüllünün özverisiyle yürüyen kulüpte futbolcuların motivasyonunun yerinde olmasını da kimse bekleyemez. Ancak Yenicami’nin motivasyonunun düşmesinin tek sebebi de yönetim değil elbette. En yakın rakibine 13 puan fark atması, diğer kulüplerin şampiyonluk iddiasından vazgeçmesi ve tüm kesimlerin de Yenicami’yi şampiyon ilan etmesi de büyük etken. Bağcıl gibi başka takımların da Yenicami’yi yenebileceği düşünülse diğer kulüplerinde şampiyonluk yolundan kopmamasına neden olacak ama maalesef ülke futbolumuzda bu denli bir mücadele yok. Hal böyle olunca da şampiyonluğa koşan Yenicami’de bile motivasyon bozulabiliyor.
Bu durum bu şekilde sürer ve farklı bir şekilde motivasyon sağlanamazsa Yenicami elindeki kredileri sezon sonuna kadar kullanır, şampiyonluk süreci de sıkıntıya girebilir.
YORUM EKLE

banner471

banner473