banner564

Yine yanlış hesap

AK Parti ve onun başında bulunan Recep Tayyip Erdoğan son 20 yılda dünyaya damgasını vuran liderler arasında gösteriliyor. Bunu sadece ben değil, tüm dünya söylüyor, gerek araştırma şirketleri gerekse gazeteciler.
Ama ne hikmetse dünyayı dize getiren Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs Politikaları, her seferinde, deyim yerinde ise baltayı taşa vuruyor? 
Peki, bu nasıl oluyor?
Aslında çok basit. Bugüne kadar gelen ve gidenler öyle raporlar yazıp gönderiyorlar ki değil koskoca Erdoğan’ın baltayı taşa vurmasını, baltanın sapının bile kırılması lazım bu hesapla. 
Bakın rahmetli Rauf Dentaş’ın Cumhurbaşkanlığının son günleri AK Parti iktidarın başladığı günlere denk gelir. O günden bu güne AK Parti kimi desteklediyse Kıbrıs’ta kaybetti. 
Eroğlu-Talat yarışına açık taraf oldu, Eroğlu yarışı kazandı. Rahmetli İrsen Küçük-Ahmet Kaşif yarışına müdahil oldular, İrsen bey kazansa da kaybetti. Son seçimlerde Kudret Özersay’ı Cumhurbaşkanlığı yarışında yer almasını sağladılar ama 4. tamamlayabildi seçimleri. 
Kısacası kime el attılarsa kurudu bu memlekette. Şimdi Akıncı ile uğraşıyorlar. Çok net açık ve anlaşılabilir bir şekilde yazıyorum. Eğer böyle devam ederlerse bir 5 yıl daha Saray’da Akıncı’nın oturmasının önünü açacaklar.
Lütfen bu yazımı özellikle Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’nde görev yapan dostlarımız alıp kesip saklasınlar. Günü ve zamanı geldiğinde hep birlikte yeniden okuruz.


Bu kavganın kazananı olmaz
Patronlar Kulübü olarak da adlandırılan Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Cumhurbaşkanlığı arasında yeni bir kriz patlak verdi. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Barış Burcu çok sert ifadeler ile odayı suçladı.
Oda’dan henüz bir cevap yok. Ama bugün yarın bu konuda bir cevap geleceğini tahmin ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Fuat Oktay’ın KKTC ziyareti sonrasında patlak veren kriz açıklamalarla daha birkaç gün daha devam edecek gibi gözüküyor. Türkiye - KKTC Ticaret Odası Forumu 1. Ekonomi Konferansına önce konuşmacı olarak çağrılan sonra sadece davet edilen Cumhurbaşkanı bu durumu protesto etmiş ve konferansa katılmamıştı.
Aynı şekilde Oktay da Cumhurbaşkanı Akıncı’yı ziyaret etmek yerine Paşaköy’e gitmişti. Kısacası karşılıklı bir restleşmenin olduğu artık sır değil.
Kıbrıs’ın çok kritik bir süreçten geçtiği böylesine bir dönemde gerek devletin tepesinde yaşanacak bir kriz gerekse TC-KKTC arasında yaşanacak bir krizin faturası her iki taraf için çok ama çok ağır olur ve bunun telafisi dahi olmaz.
Herkesin bu durumu görüp buna göre hareket etmesi gerekir. Zira dediğim gibi böylesine bir dönemde yapılacak en ufak bir hatanın telafisi kesinlikle olmaz. 
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Sayın Akıncı’nın gönlünü bir şekilde almalı, bu anlamsız gerilime bir son verilmelidir. 

 
Git gidebilirsen
“Eşimle çocuklarımı Trabzon’a tatile yollamak istedim ve acenteden öğrendiğim Trabzon Gidiş-Dönüş bilet fiyatlarını aşağıda paylaşıyorum ve görüşlerinizle önerilerinizi bekliyorum.
Çünkü şok etkisi yarattığı için düşünme yeteneğim yok oldu. Anadolu Jet: 4 kişi 11.300 TL, Pegasus: 4 kişi 7.000 TL (7 saat beklemeli) Bu arada bir iki örnek veriyorum Newyork-Seattle 5,5 saat 110 USD, İstanbul-Odeysa 1.20 saat yolculuk, Gidiş-Dönüş 350.00TL. KKTC’ye turist nasıl getirilir?”
Halit Soytürk

MESAJLAR

Tufan ERHÜRMAN: Pek muhterem neneniz Hakk’ın rahmetine kavuşmuş, merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Betül Dizdarlı HASTAN: Son günlerde bazı uyanıklar sizin sosyal medyada sahte hesaplarınızı açıp yakınlarınızı dolandırmak için girişim başlatmışlar. Aman dikkatli olun bu konuda ve çevrenizi de uyarmayı unutmayın. 

Ercan TURHAN: Merit Crystal Otel’in at çiftliğinde yeni bir tay daha dünyaya merhaba demiş. Yeni tayın adını da Küba’dan purolar getiren sevgili dostunuz Adnan Bey’in adını koymuşsunuz. 

Erhan ARIKLI: Yunanistan seçimlerinde tek başına iktidara gelen YDP seçimleri farklı kazanınca sizde bu işe pek sevinmişsiniz ve bir anda Yunanistan’daki YDP’yi incelemeye almışsınız. Ee ortak bir özellik bulabildiniz mi?

Tahsin ERTUĞRULOĞLU: 2017'de Kıbrıs için "Monaco modeli" gündeme getirmenizin üzerinden iki yıl geçmesine karşın bu model şimdi daha yüksek sesle konuşulmaya başlandığına göre demek ki öngörülerinizde haklı çıktınız. 

Biray HAMZAOĞULLARI: Şu otobüse binen boyacı çocuk olayında zaten sosyal medya kullanıcıları size gerekli cevabı vermişti. Dün bir de bakanın ceza haberi işin tuzu biberi oldu gibi. 

Tolga ATAKAN: Sadece otobüs şoförüne değil, ona destek çıkan CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları’na da bir ceza verseniz iyi olacaktı aslında. Yanlışı savunmasının bir cezası olmalı. 

Mustafa AKINCI: Yani ben olsam bu durumdan çok da şikayetçi olmazdım. Zira Türkiye adına hareket ettiğini söyleyenler sayesinde hiç yorulmadan seçimleri bir 5 yıl daha çok rahat kazabileceksiniz. 

Turgay DENİZ: Dün tüm gün kurmaylarınız ile bu krizi konuştunuz ama en iyisi toplumun ve Cumhurbaşkanının bu konuda gönlünü almaktır. Zira vatandaşın yeni bir krize tahammüllü kalmadı. 

Mehmet CANDEMİR: Ektiğiniz bostanlar çok yakında olacakmış. Geçenlerde sizden habersiz tarlayı şöyle bir kolaçan ettim. Birkaç güne karpuzlar olacak gibi duruyor. Göz hakkımı isterim, haberin olsun. 

Güliz KANER: Dün bir müdürümüz size ayrelli diye iltifat edince hem çok şaşırmışsınız hem de çok hoşunuza gitmiş. Valla bizde ilk defa böyle bir iltifat sözcüğü duyduk ne yalan söyleyelim. Deneyelim bakalım nasıl etki gösterecek? 

Olgun AMCAOĞLU: Yılsonunda sendikacı dostlarımızla buluşmak için şimdiden bazı hazırlıklara başlamışsınız. Ee yılın sonuna daha 5 ay var. Bence bir ara görüşme gerçekleştirseydiniz. 

Sibel SİBER: Sizin Başbakanlığınız döneminde alınan ve şoförlerin uyuşturucu içip içmediğini ölçmeye yaran alet ne oldu? Haberiniz var mı 250 bin dolarlık alet nerede? 

Aksel ATAKARA: Bak yaz geldi de geçiyor, o tekneye hala daha binemedik. Oysa bizim elimize tekne ve tekneye binenler ile ilgili bir çok resimler geldi. Anladın sen artık onu. 

Ünal ÜSTEL: Fıtık ameliyatı sonrası dün zorda olsa yeniden iş başı yapmışsınız ve bu hafta itibari ile atamalar konusunu bitirip artık bazı önemli adımları atacakmışsınız. Tekrardan geçmiş olsun diyoruz. 
   

YORUM EKLE

banner471

banner473