banner564

YÖDAK Nedir, Ne Değildir?

YÖDAK nedir ne değildir sorusu çok daha önemli bir diğer sorunun cevabıdır aslında; Ülke yükseköğretimi nereye gidiyor? Veya YÖDAK’taki egemen zihniyet ülke yükseköğretimini nereye götürüyor?
Başbakan Tufan Erhürman’ın “çare” olarak gördüğü Yükseköğretim, ülkede ne halde. Eski başkan döneminde başlayan tartışmalar farklı bir alana indi ve halen de devam ediyor. 
Eleştirilerin odak noktası ise YÖDAK Başkanı Akile Büke var. YÖDAK Başkanı her fırsatta ve her resmi temas ile toplantıda MEB ile Yükseköğretim Dairesi’nden şikâyet ederek rahatsızlığını dile getirmeye devam ediyor. Eski Bakanlık Müsteşarı ile yaşadığı tartışma ise daha akıllarda.  
Büke hakkında bir diğer önemli iddia ise Yeni yükseköğretim yasasını MEB Bakanı Cemal Özyiğit’e vermeden YÖK’e vermesi ve Bakanın yasayı YÖK yetkililerinden öğrenmesi. Son günlerde kulislerde konuşulan önemli konulardan bir tanesini oluşturuyor bu konu.
Skandal boyutundaki yapılanlar yanında KKTC üniversitelerinin giriş puanlarının YÖK tarafından yükseltilmesi ve TC kökenli öğrenci sayısındaki azalmanın nedenlerinden biri de yine Akile Büke’nin YÖK Başkanı ve yetkileri ile yaptığı her temasta ülke üniversitelerini kalite yönünden eleştirmesi ve kötülemesi yanında özellikle 3. Dünya ülkelerinden gelen öğrencilerin fuhuş ve uyuşturucu batağında olduğu yönündeki şikâyetleri yanında devlet yetkililerini önlem almamakla da ayrıca suçlaması da üniversiteler arasında rahatsızlık yaratan bir diğer nokta.
Eğer bu ülkede bir Başbakan çıkıp çare olarak Yükseköğretimi gösteriyorsa gereğini yapmalı, Yükseköğretim Dairesini güçlendirip, YÖDAK’ı bu kurum içine yerleştirip daha güçlü hale getirmesi gerekmektedir. 

Şeyma TÜK kuyruğunda
Acun ve Şeyma’nın bir saat içinde boşanmaları Türkiye’de olduğu kadar KKTC’de de gündem olmayı başardı. Herkes Acun’un Şeyma’ya ne Kadar nafaka vereceğini konuşa dursun birçok kişide Şeyma’nın artık özel uçak olmadan nasıl seyahat edeceğini tartışıyor. 
Şeyma Subaşı'dan boşanan Acun Ilıcalı'nın ödeyeceği nafaka miktarı aylık 125 bin lira olduğu iddia edildi. Şeyma bu para ile Türkiye’de yaşayabilir. Ama KKTC’de bu para ile yaşaması zor gibi gözüküyor.
Düşünsenize bir, Şeyma TÜK ambarları önünde patates kuyruğunda. Veya ucuz et almak için gizli yollardan Güney’e geçerken yakalanmış Şeyma.
Ah Şeyma ah, nasıl geçineceksin sen şimdi bu parayla…

Sırada hangi kuyruklar var?
Patates kuyruklarını her halde gördünüz, savaş yıllarını hatırlatan görüntüler var ambarların önünde. Peki, sadece patateste mi sıkıntı var? İddia ediyoruz, çok yakında başka başka ürünler içinde benzer durumlar yaşanabilir.
İlk sırada soğan var. Patatesten sonra sıra soğana gelebilir. İkinci sırada et var. Hemen peşinden süt ürünleri geliyor. Şaka falan yapmıyoruz. Durum gerçekten et ve sütte vahim bir noktaya doğru gidiyor. Bizden söylemesi. 
  
MESAJLAR 

Tufan ERHÜRMAN: Mademki üniversiteler çare olacak ekonomimize, bizim de ona göre yapılanmamız gerekmiyor mu? Güçlü bir yapı kurulması şarttır. 

Mustafa AKINCI: Türkiye’nin şakası yok gibi. Zira dünkü MGK’da da Akdeniz’deki doğal gaz konusu önemli bir bölümü teşkil etti. Bu konu önümüzdeki günlerde daha da önemli bir hale gelecek gibi. 

Ersin TATAR: İlçe başkanları dün destek mesajı yayınladılar ve size destek olduklarını beyan ettiler. Yavaş yavaş anlaşılan tüm taşlar yerine oturuyor gibi. Biraz daha zaman geçtikten sonra her halde her şey yoluna girmiş olur. 

Serdar DENKTAŞ: Hayat Pahalılığı konusunda sendikalarla uyuşmak için yaptığınız toplantıların bir sonucu ortaya çıktı mı? Zira artık yılbaşına bir ay gibi bir süre kaldı. 

Kudret ÖZERSAY: Akdeniz ısınıyor, bu konuda önümüzdeki günlerde hayli hareketli günler yaşanabilir. Hatta önümüzdeki haftalarda Ankara’ya kritik bir ziyaret yapacağınız konuşuluyor. 

Biray HAMZAOĞULLARI: Kuyrukta beklediğinize değmiş ve sonunda ithal patates sofranıza ulaşmış. Artık hafta sonu fırında patates yaparsınız değil mi? 

Erkut ŞAHALİ: Patates sorununu kısmen çözdünüz ama çok yakında et ve süt ürünleri konusunda da benzer sıkıntıların yaşanacağı söylentileri dolaşıyor ortalıkta. Bakalım bu sefer nasıl bir yol izleyeceksiniz. 

Dr. Faiz SUCUOĞLU: Pek muhterem babanız dün anjiyo olmuş. Çok geçmiş olsun diyoruz ve acil şifalar diliyoruz. Umarız en kısa sürede eski sağlığına yeniden kavuşur. 

Zorlu TÖRE: Cumhurbaşkanlığı seçimlerine daha iki yıl var iken adaylığınızı açıklamanız parti içinde değişik yorumlara neden oldu. Biraz erken olmadı mı açıklamanız? 

Ali KARAHAN: Tüm gün kebap yiyince dün soluğu kalp doktorunda almışsınız. Ee kalbinizde bir şey var mıymış? Yoksa boşuna mı panik yaptınız? Belki de aşkınız kalbinize sığmamıştır. 

Maria SKOULLOU: RES-BİR’in dün gerçekleştirdiği 12. Olağan Genel Kurul toplantısında yeni dönemin yönetim kuruluna seçilmişsiniz. Gerçekten bu kurulda olmanız önemli bir şans restoranlar için. 

Muslu AKGÜNEY: Lefkoşa Cook Point'te paket servisiniz nihayet başlamış. Bakalım şimdi sizin paketçiler siparişleri zamanında adreslerine ulaştırabilecekler mi? 

Cemal DAĞLIKOCA: Dün önemli bir ziyaret gerçekleştirmişsiniz. K.T.B.K.Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım Paşamızı ziyaret etmişsiniz. Ee neler konuştunuz Paşamızla. 

Ertan BİRİNCİ: Kıbrıs dostu Ozan Ceyhun’un düğününe katılanlar arasındaymışsınız. Düğün gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığınız sohbet ise kulislerde merak konusu oldu. 

Hasan Nihat ERDURAN: TC Karayollarının bütçesi Güney/Kuzey devletlerinin bütçesinden fazla diyerek önemli bir iddiayı ortaya attınız. Acaba bu kadar dev bir bütçe ile bizdeki yollar neden hala bitirilemiyor.

POLEMİX
 “Kıbrıslı Rumlar, Kıbrıslı Türklerin de bu adanın sahibi olduklarını, bu adanın yönetiminde eşit söz hakları olduğunu, Kıbrıslı Türklerin geçmişten gelen güven kaygıları olduğunu anlayamadıkları, kabul edemedikleri sürece adamızda ortak bir devlet kurmak imkânsızdır.”
Maliye Bakanı Serdar Denktaş 

YORUM EKLE

banner608

banner473