banner564

Yok aslında birbirlerinden farkı!

Futbol liglerimizin 6’ncı haftası da tamamlandı. Biliyorsunuz genel bir deyimdir, beşinci haftada takımlar, seviyelerinin üst sınırına varırlar ve gerçek görüntüleri ortaya çıkar! Yani artık mazeretleri yok, neyseler odurlar! Bu hafta liglerimizin 6. haftasını da tamamladık ama kalite yine gelmedi. Varsa yoksa mücadele BTM liglerimizde var olan heyecan, çekişme ve hakem tartışmaları…
Bu hafta geçmiş yılların gediksiz şampiyonu Mağusa Türk Gücü ile bu yılın flaş takımından Küçük Kaymaklı maçı dâhil haftada en az iki (izlemediğim takım kalmadı) maç izlemiş birsi olarak şu kanaatim kesinleşti. Yok, aslında birbirlerinden farkları, al birini vur ötekine! Tavanda değil, tabanda birleşmişler. Geçmiş yılların güçlü takımları Mağusa Türk Gücü ile Yenicami güç kaybetmiş Merit Yeşilova, Doğan Türk Birliği, K.Kaymaklı, Gönyeli, Cihangir, Göçmenköy ve Lefke gibi takımlar seviyelerini korurken diğerleri çökmüşler…
Bu çöküşün, kalitesizliğin nedeni yabancı sayısının azalması mı yoksa bir buçuk yıllık yan gelip yatmanın, futbola ara verimizin nedeni mi diye kendi kendime sorular yönettim. Evet, kaliteli yabancıların gidişi futbolumuzu etkiledi ama eskiden yıldız saydığımız yerli futbolcuların sahada görülmemeleri de buna bağlanamaz herhalde! Bence en büyük etken uzun süre futbola ara verişimiz veya teknik adamlarımızın (Antrenörlerimiz) yetersizliğidir. Kardeşim futbola dönüşümüz altı aylık süreyi aştı futbolcularımız hala hazırlanamadılar mı, liglerimizin dörtte biri tamamlandı hala daha eski günlere niye dönemiyoruz?
Sporu yöneten yöneticilerimize bir şey söylemek istemiyorum onların çapı belli, Milli Stadımızın(Atatürk) Skor Board’unu altı aydır tamir edemeyen bir gruptan sporumuzu kalkındırmayı, plan program yapmasını beklemek cesetten gözyaşı beklemek kadar saflık olur.
Siz bakmayın bazı spor yazarlarımızın methiye döşemesine, futbolumuz gerçekten can çekiyor, kalite yerlerde sürünüyor! Ufukta da de umut görünmüyor çünkü hiçbir çalışma yapılmıyor. 16 takımlı ligi 24 yapsanız hiç fark etmez çünkü hepsi aynı düzeyde. Bugün 1’nci lige mücadele eden takımlarımızla Süper Ligde mücadele edenlerin seviyeleri aynı düzeyde. Kısaca yok aslında birbirlerinden farkları!
Önerim mi ne! Hani dinleyen, ilgilenen mi var ki öneri sunalım! 

YORUM EKLE

banner471

banner473