banner564

Yol ver

Dağyolu’nda bir kez daha yürekler ağza geldi. Çok şükür ki bu sefer ölen birisi olmadı dünkü o korkunç kazada. Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan Girne Dağyolu’nda meydana gelen kaza sonrasında bölgede incelemelerde bulunduğunu ve Dağyolu’nda devam eden çalışmaların tamamlanmasına kadar geçecek olan iki buçuk aylık sürede söz konusu yolun binek araçlar tarafından kullanılmasını kısıtlama yoluna gideceklerini açıkladı.
Tamda Girne-Lefkoşa yolu bakıma alınmış iken. Tüm yük tek şeritten verilen Girne-Lefkoşa yoluna verilmiş olacak ki bu da şuan bile büyük bir çileye dönen Girne-Lefkoşa yolunu içinden çıkılmaz bir hale sokacak. Üstelik bu yoldaki bakım da en az iki ay sürecek denilmişti. 
Şimdi binek araçlar için bu yol tek alternatif olmuş olacak ve vatandaş en az iki ay boyunca bu çileye katlanmak zorunda kalacak. Hadi hayırlısı… 

Sarı öküz gitti
Ulusal Birlik Partisi Güzelyurt İlçe Başkanı Osman Uzun, başkanlık görevinden istifa etti. Osman Uzun’un istifasını UBP içerisinde iyi okumak ve iyi yorumlamak gerekiyor. Zira basit ve sıradan bir istifa değildir bu istifa.
UBP içinde çok uzun zamandır devam eden bir çekişmenin bir oyunun sonucudur bu. Bugün Osman Uzun’un gidişine sevinenler olduğu gibi bu istifayı onaylayan UBP Genel Başkanı’nın da çok yakında sırf bu yüzden başı çok ağrıyacaktır.
Zira Osman Uzun’un istifa haberi bana şu meşhur “Sarı öküz “ hikayesini hatırlattı. Bugün sarı öküzü verenler yarın bakalım aslanlara neyi vermek zorunda kalacaklar?

Üç belediyede adaylar tamam
Dün başladığımız yazı dizisine bugün de devam edelim. Ulusal Birlik Partisi’nin haziranda yapılacak yerel seçimlerde Akdoğan, İnönü ve Esentepe’de adayları netleşti.
Bu bağlamda Akdoğan’dan Erdinç Akgür, İnönü’den Turgut Çevirgen, Esentepe’den de Muhammed Aygün’ün adaylığı kesinlik kazandı. Dün uzunca süren MYK’da diğer belediyeler için de aday adayları hızla teke indiriliyor.

Turizmden pay al 
“Bir gazetede başlık “Nuh’un Gemisi başına buyruk” diyor. Neymiş suyunu kendisi arıtırmış belediye ziyan edermiş. Bu bir utanmazlıktır! Ama belediyelilerin utanmazlığı 2 TL’ye aldığı suyu 7 TL’ye sat, elektriği 30 kuruşa üret, otelciye 1 TL’ye de sat. 
İşçinin, Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı’na olan borcunu her yıl katla, girdileri katla, babam katlayacak fiyatlarını uçurt sonrada otelcilik yap, turizmden pay almayı, turizmin artmasını bekle, nah bekleriz.”
Ali Polatkan

MESAJLAR:
Kudret ÖZERSAY: Daha üç ay öncesine kadar CTP mecliste dün UBP’nin yaptığını yapıyordu. Onlara da aynı şeyi söyleyebilme cesaretiniz olduğu gün sizi buradan alkışlayacağız. 
Tolga ATAKAN: Dağyolu’nu kapatalım kapatmasına da Girne-Lefkoşa yolu da çile yoluna dönüşmüş durumda. Birde bu yolu tek alternatif haline getirirsek vay halimize. 
Dr. Ali PİLLİ: Osman Uzun’dan boşalacak ilçe başkanlığına en güçlü aday sizin olduğunuz konuşuluyor. Zira iki seçimdir bölgede en çok oyu alarak seçilen vekil sizsiniz. 
Menteş GÜNDÜZ: Bakalım ilçe başkanlığı yarışını kim kazanacak? Yoksa bu yarışa hiç mi girmeyeceksiniz? Neyse dün istifa anında sizde oradaymıştınız ve bazı şeyleri kulaklarınız ile duymuşsunuz. 
Kemal DÜRÜST: Seçimlerden sonra iyice sessizliğe büründünüz. Oysa başka kaybedenler de vardı onlar gayet güzel TV’lere gazetelere çıkıyorlar. Anlaşılan siz bir süre daha gözden uzak kalacaksınız. 
Hasan Ulaş ALTIOK: CTP’den Gazimağusa Belediye Başkan adaylığınız hayırlı olsun diyelim mi? Zira son günlerde adınız CTP Gazimağusa Belediye Başkan adayı olarak geçiyor. 
Sümer AYGIN: Partiniz henüz kararını vermedi ama siz aday olma noktasında kararınızı çoktan vermişsiniz. Ve her ne şartta olursa olsun Girne’de aday olacakmışsınız. İster CTP evet desin ister başka aday göstersin siz gene de aday olacakmışsınız. 
Kemal ALTUNCUOĞLU: YDP’den Lefkoşa Belediye Başkanı olmak için artık vatandaşın nabzını tuttuğunuza göre demek ki çok yakında adaylığınızı açıklayacaksınız. 
Ali POLATKAN: Bu memlekette hani yatırımcının önü açıldı ki Bafra’dakilerin önü açılsın? Yatırımcı düşmanlığı hat safhada ve bunlar gerek Sivil Toplum Örgütlerinde gerek basında gerekse başka noktadalar. 
Ahmet DİNÇER: Pek muhterem valideniz Hakk’a yürümüş. Merhumeye Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
İrfan BATU: Geçen geceki galibiyetten sonra hala daha turda olduğunuzu söyleyenler var. Neyse acele etmenize gerek yok, perşembeye daha iki gün var. 
Melin DOBRAN: Anlaşılan ayağınız uğurlu geldi ve Beşiktaş stadındaki maçta Beşiktaş Fenerbahçe’yi mağlup etmeyi başardı. Anlaşılan bundan sonraki maçlara da gitseniz hiç fena olmayacak BJK açısından. 
Nazim BERATLI: Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi'nin son sayısında makaleniz yayınlandığına göre artık ününüz uluslararası arenada da artacak. Tebrik ediyor yeni makalelerinizi bekliyoruz. 
Sezgin MADENCİOĞLU: HP kontenjanından YYK üyeliğine atanmak için artık gün sayıyormuşsunuz. Çok uzun yıllardır yayıncılığın içinden gelen biri olarak bu görevi de başaracaksınız. 

POLEMİX
“2017'de 261 milyon TL olan belediyelere devlet katkısı, 4'lü koalisyonun 2018 bütçesine göre yüzde 24 artışla 323 milyon TL’ye ulaştı. Bu ciddi artışa rağmen belediyelerin çalışanlarına ait sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı primleri ile çalışanlardan kestiği gelir vergilerini devlete ödememesi için hükümetin aldığı karar tartışılıyor.”
Belediyeler Birliği Asbaşkanı Mehmet Harmancı
YORUM EKLE

banner608

banner473