banner564

Yolunacak kaz!

Elektrikte zamlı faturaların gelmeye başlamasıyla birlikte vatandaşta oluşan öfke, hükümetin geri adım atmasına neden oldu!
Bindirimden yapılan indirim, asgari ücretle yaşam savaşı veren vatandaş yanında, bilhassa üretimle iştigal eden sektörlerin belini bükmeyi sürdüreceği kesin. 
Maliye Bakanı Atun, elektrik fiyatlarına yapılan zamlardan geri adım atılmasının tamamen Başbakanın tasarrufu olduğunu ve bunun da maliyetinin 170 milyon TL açığa neden olacağını duyurdu. 
Görülen odur ki alışılagelmiş yöntemlerle vatandaşın rızkından açık kapatma uygulamaları halkın belini bükmeye devam edeceğe benziyor. 
Yanlış uygulamalardan dolayı meydana gelen zararı vatandaşa yüklemek, takibatı yapılmayan yolsuzluk vakalarından dolayı kuruma bindirilen yükün halk tarafından telafi edilmesini istemek, bir çiftlik haline dönüştürülen Elektrik Kurumundaki çalışanın astronomik maaş ve ücretlerini vatandaşın ekmeğine göz dikerek ödemek ne kadar adildir?
Elektrik Kurumun bu günkü şekli ile rantabl bir müessese olmadığı artık anlaşılmalıdır ve kurum yeni baştan yapılandırılmalıdır! 
Ehil olmayan kimselerin yönetim kurullarına getirilmesiyle, yapılan aşırı istihdamlarla, siyasilerin at koşturduğu çiftliğe dönüştürülmesiyle, kurumun bu güne kadar ayakta durması bile başlı başına bir mucizedir. 
Her şeyden önce geriye dönük olarak Elektrik Kurumundaki uygulamalar mercek altına alınmalıdır!
İlave olarak bu günden başlayarak öncelikle kurumda her başlıkta tasarruf sağlanmalıdır. 
Yolsuzlukların “al takke, ver külah” anlayışından uzak, ciddiyetle üzerine gidilerek kurumu zarara sokanlardan, yolsuzluğa adı karışanlardan hesap sorulmalıdır.
Bunlar yapılmadan oluşan maliyet artışlarını vatandaşın ensesine yüklemek her şeyden önce insanlıktan uzak bir uygulamadır!
Örneğin şu günlerde polise suç duyurusu yapılan astronomik ek mesai meselesi vardır. 
Kurumun açıklarına bakıldığında 60-65 bin TL devede kulaktır ancak buna benzer uygulamalar ilk kez mi yapılmaktadır?
Acaba geçmiş dönemlerde benzer yöntemlerle kurumun bütçesinden hortumlamalar yapılmamış mıdır?  
Elektrik Kurumu da dahil tüm devlet organlarını kapsayacak şekilde benzer mali uygulamalar geriye dönük olarak gerçek anlamda sıkı denetime tutulmalıdır.
Vatandaş tasarruftan da öte artık açlıkla, yoklukla boğuşur duruma getirilmiştir. Ülkedeki ekonomik kaosu atlatmanın en doğru yolu devlet kendi uygulamalarında tasarrufa gitmek suretiyle gidermeye yönelmelidir? 
Her zorluk, olumsuzluk karşısında vatandaşı tabir yerinde ise “yolunacak kaz” olarak görmekten vazgeçmelidir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Elsen baskani çakma deniz gezmiş bosbeles tip birtarafina kina yaksın yakında maaşını da alamayacak burma kadayif

banner608

banner473