banner564

Yunan uçağının sesi

•    Solo Türk’ün sesi korkutucu, ürpertici ama Yunan uçağının sesi, aşkın sesi…
•    Türk Yıldızların sesi sağır edici ama Yunan uçağının sesi ilham verici…
•    Türk savaş jetlerinin sesi gerilim müziği gibi ama Yunan uçağının sesi kuğu balesi müziği gibi.
•    Türk jetleri kaka, Yunan jetleri karamelli çikolata…
•    Türk jetleri geçerse savaş sebebi, Yunan jetleri geçerse bir daha, bir daha diyesi geliyor Sayın Vekilimin hisleri…
•    Türkiye yaparsa “diyalog yok, barış yok” Yunan yaparsa “bir kereden bişeycik olmaz” misali…
Dün Kıbrıs Türk Hava Sahasını ihlal eden Yunan Savaş uçaklarını evinin balkonundan Ayşen Gruda misali el sallayarak karşılayan malum vekilimize selam olsun.  Nasıl beğendiniz mi? 

Gelinen nokta

Yalova Belediyesi kardeş belediyesi Girne Belediyesine bir jest yapıp, Yalova’nın en güzel caddelerinden bir tanesinin adını Girne Caddesi yaptı.
Bugün o caddenin açılışı var, caddenin girişine merhum Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın heykeli dikildi. Açılışını 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü yapacaklar.
Ancak bu açılış öncesi Yalova Belediyesi bir anons geçmek zorunda kaldı. O anonsta bugün Yalova’yı ziyaret edecek olanın şimdi ki Cumhurbaşkanı değil, 3. Cumhurbaşkanı olduğu ve kendisinin milliyetçi ve Türkiye sevdalısı olduğu vurgulandı.
Allah’ın ne günlere kaldık. Diyecek söz bulamıyorum artık…

Angolemli’de destekliyor
Haftaya öyle bir hızlı girdik ki sürekli gündem değişti, yazacaklarımız sabah başka akşam başka olma durumunda kaldı. Hafta başında Cumhuriyet Meclisinde yaşanan kriz tarihin sayfalarındaki yerini aldı. Siyasi partilerin ortak metinde anlaşamaması üzerine, meclis gerilimli bir şekilde sonlanmıştı. 
İşte o gerilimin içinde, TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli meclis kürsüsünden şu konuşmayı yapmıştı. 
 “Sayın Akıncı’nın da anlatmak istediği buydu. Baktı ki yanlış anlaşıldı bir açıklama daha yaparak duruma netlik getirdi. Ama seçimler yaklaştı ya… Bir seçim uğruna toplum bölünmez. Başka konu olsa yerden göğe hak vereyim size. Siz okuduğunuzu anlamadınız. Toplum ikiye bölünüyor… TC’nin başlattığı harekâtın yanındayız, sonuna kadar da destek veriyoruz”  

Haftanın In'leri Out'ları
In….
Mustafa Akıncı
Ersin Tatar
Kardelen Çetin

Out….
Ahmet Çakar
KKTC Meclisi
Mersin İl Tarım Müdürü Arif Abalı

MESAJLAR

Dr. Derviş EROĞLU: Bugün ki Yalova programınız öncesi kentte birileri provokasyon peşinde olduğunu öğrendik. Ne yazık, hangi ara ilişkilerimiz bu noktaya geldi. Bugün Yalova’dan vereceğiniz mesajlar çok önemli. 

Salahi ŞAHİNER: Son günlerde patates konusunda kulağımıza bazı şeyler geliyor. Yine ucuz fiyata toptan şekilde patateslerimiz Güney’e satılıyormuş. Bir süre sonra yine iç piyasada patates krizi olabilir. 

Hasan TAÇOY: Dün Diyalog TV’deki program sanki de bir yerde malumun ilanı gibi oldu. Özellikle program sırasında gelen mesajlar son derece önemliydi. Hadi hayırlısı.

Dr. Faiz SUCUOĞLU: Ersin Beyin aday çıkması ile birlikte yeniden genel başkanlık yarışının yaşanacağı konuşulmaya başlandı. Kulislerde şimdi tüm gözler sizin üzerinizde. 

Talip SANCAR: Mehmetçik için başlattığınız yardım kampanyasına yardım yapan kişi sayısı 2 bin rakamını çoktan devirmiş. Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı için başlatılan kampanyaya devam ediyor bu arada. 

Tufan ERHÜRMAN: Yaşanan son gelişmelerden sonra sizin Cumhurbaşkanlığı adaylığı parti içinde ciddi şekilde sorgulanmaya başlandı. Düne kadar sizin aday olmanızı isteyenler bile bugün farklı düşünüyor. 

Serden HOCA: Sizin gibi siyasetin gedikli bir ismi nasıl olursa siyasette verilen her sözün tutulmayacağını bilmez. Bir ara uğrayın size bunun ile ilgili 10 hikaye ve 10 örnek anlatayım. 

Betül Dizdarlı HASTAN: Brezilya’nın en ünlü sahili Rio De Janeiro’dan bize selamlarınızı göndermişsiniz. Selamınızı aldık, ancak hangi ara oralara kadar gittiğinizi valla anlamadık. Dünya kazan siz kepçe misali dolaşmaya devam. 

Hüseyin ANGOLEMLİ: Mecliste yaptığınız konuşmada “TC’nin başlattığı harekâtın yanındayız, sonuna kadar da destek veriyoruz” dediniz. Bu bireysel görüşünüz mü? Yoksa partinizin de görüşü mü? 

Burhan CANBAZ: Türkiye’nin yeni haber kanallarından TV 100 ile antlaşmışsınız. Sizin gibi deneyimli bir ismi özellikle böylesine hassas bir dönemde kazanmaları TV 100 açısından son derece isabetli olmuş. 

Mehmet HARMANCI: Amerika’yı da söylemenize rağmen nedense onu basın mensupları yazmamışlar. Valla bizim kabahatimiz yok, önümüze servis edilen habere baktık biz. Yanlış veya yalan bir ifade varsa düzeltmek size düşer. Özellikle bu aralar her açıklamaya bir bakmakta fayda var kendiniz ile ilgili olanlara. 

Yusuf İHTİYAR: Dün 15 dakikada Girne çarşısı pis sulara teslim olmuş ve Girne çarşı esnafımızı zor anlar geçirmek zorunda kalmış. Tüm Girne esnafına buradan geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz. 

Mahmut DOĞAN: Sonunda nikâh masasına oturmuşsunuz ve Songül Hanımla bir ömür boyu aynı yastığa baş koymak için ‘Evet’ demişsiniz. Allah bir ömür boyu mutluluklar versin. 

Erhan ARIKLI: Tarım Bakanı Dursun Oğuz: "Hal Yasası'yla ilgili görüşmeler sürüyor" demiş. Biz sizinle girdiğimiz iddiayı kazandık ama hala daha 2019’un bitmesine 2 ay var. Bir umut var mı sizde de?

YORUM EKLE

banner471

banner473