banner564

Yurt dışından gelen çocuklar 

Öyle uzun uzadıya yazı yazmayacağım bu konuda; yeter artık, kabak tadı verdi. Üç şey söyleyip hemen konuyu değiştireceğim.
Abim, siz de hoş geldiniz memlekete. Sizden öce gelen arkadaşlarınız “güven” ve “hoşgörü” konusunda size ayrılan krediyi öyle bir tükettiler ki size pek bir şey kalmadı geriye.
O yüzden geçen defaki hava yok memlekette. Durun durduğunuz yerde ve memlekete gelebildiğiniz için 14 gün boyunca yatıp kalkıp dua edin bu sahte devlete… 
Kudret Hocam, gelen geldi, kalan sağlara da Allah yardım etsin demekten başka çare kalmadı geriye. Hem bu sefer sizden önce davrandı öğrenci arkadaşlar ve özür dilediler. Biz artık diğer işlere odaklanalım. 
Hadi, kalın sağlıcakla… 

Corona’yı yenen kolonya çıktı?
Tam diyorum ki “Bu memleketten bir şey olmaz, hazıra fena halde bağımlıyız, böyle gelmiş böyle gidecek” diye… Hoop birileri çıkıyor ve tüm bu dediklerimi yerle bir ediyor.
Bu kriz ortamında hep söyledim, “Krizi fırsata çevirebiliriz” diye. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığına bağlı okullarımız önce maske üretmeye başladı şimdi de kolonya.
Bu dönemde üretebilmek çok önemli. İnanmak ve devam edebilmek adına. Maskeden sonra şimdi kolonya işine girmişler. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. 
Ama bu burada kalmamalı. Bence üretimi artırıp hemen piyasada ki beklenti karşılanmalı, belki sonra işi bir aşama daha büyütüp belki de yurt dışına ihracata başlanmalı. Neden olmasın ki.
•    Corona’yı yenen kolonya çıktı? TMK Kolonyası…
•    Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi maskesinden Corona geçmez…  

“Kıbrıs Pusula”
Karantina günlerinde evde daha çok zaman geçirince hali ile günün büyük bir kısmını sosyal medyaya ayırmak zorunda kaldık. Onlarca haber sitesi var şuan Kuzey Kıbrıs’ta. 
Pek çoğu haber siteleri. İçlerinde birkaç tanesi ayrı genelde hepsi aynı haberleri birbirlerinden alıp alıp paylaşıyorlar gün içerisinde. Değişik gruplarda aralarında bulunduğu bazı sayfalar da hayli ilgi çekici. 
Ama dün gezinirken bir sayfa gördüm. Sosyal medyanın her dalında varlar. “Kıbrıs Pusula” sosyal medya sitesi sorumluluk bilinciyle tüm kesimlerin haklı sesini duyurmayı hedefliyor v özellikle Covid-19 salgını mücadelesinde topluma doğru mesaj vermek isteyen ve sesini duyurup çağrı yapmak isteyenlere hizmet veriyor. “Videonuzu çekin bize yollayın sizin sesiniz olalım” sloganı ile yayındalar ve oldukça da başarılılar. 

MESAJLAR

Nuh AKTAŞ: Çok şükür "Duru" kızımız dünyaya gözlerini açmış. Tüm aileye hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz, Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. 

Cengiz ERÇAĞ: Karantina günlerinde ne kadar saklı kalmış yeteneğiniz var ise hepsi ortaya çıkmaya başladı. Dün ev halkına lahmacun yapmışsınız. Cuma gecesi ise menüde çiğ köfte varmış. 

Okyay SADIKOĞLU: Bakıyoruz da şu karantina günlerinde sokaktan eve girmeyenlerin başında siz varsınız. İşin şakası bir yana ilk günden bu yana yardım organizasyonlarına ara vermeden devam ediyorsunuz. 

Yudum Mişon CAMBAZ: Karantina günlerinde evde kalmaya başlayınca mutfaktaki becerilerinizi geliştirmek için eşsiz bir fırsat bulmuşsunuz. Özellikle hamur işlerinde hayli beceri kazanmışsınız. 

Hasan KOBAT: Abim konunun senle bir alakası yok, özür dilemen tabi ki güzel oldu ama sen değil de bir başkası o paylaşımı yapsaydı zaten toplumun bir kesimi tetikte bekliyordu, sonuç değişmeyecekti yani. 

Tufan ERHÜRMAN: Genç bir arkadaşın üzerinden konu seçimlere hatta CTP’ye kadar bile götürüldü. Siz bu dönem politik olmayacağım deseniz de memleketin kendisi bizzat politik. 

Ersin TATAR: Hadi bakalım artık vakit kaybetmeden şu kabine değişikliğini bir an önce yapın yoksa bu süreçte hem siz hem de bakanlar çok fena halde yıpranacaklar. O yüzden artık ok yaydan çıktığına göre bir an önce gereğini yapmak gerek. 

Sunat ATUN: Artık bakanlık için günler sayılıyor diyebiliriz. Öyle ki artık bu konuda başkent Lefkoşa’da kime sorsanız sizin için koltuğu garantiledi yorumunu yapıyor. 

Dr. Faiz SUCUOĞLU: Şu devam eden çalışmaları bir an önce tamamlasanız çok iyi olacak. Zira artık kamuoyu da hazır hale geldiğine göre eski yerinize dönebilirsiniz. 

Ali Murat BAŞÇERİ: Yüzlerce öğrenci maalesef KKTC’de kaldı ve ulaşabilecek bir makam bulmakta zorlandıkları için WhatsApp’ta grup bile kurdular. Bu çocuklar ne olacak? En azından bir bilgi paylaşılsa. 

Akın MANGA: Sendikayı evden takip etmeye başlamışsınız. Bu arada çalışanlara yardımlar konusunda da görevli ekipler çalışmaya devam ediyormuş. 

Kudret ÖZERSAY: Bu kez özür dilemediğinize göre hükümet sorunu da olmaz diye düşünüyoruz. Hem bu sefer öğrenciler sizden önce davranıp özür dilediler. 

Tolga ATAKAN: Valla uçaktan inen öğrencileri yataklarına yatırana kadar başlarından ayrılmadınız. Biz dedik ki onlarla beraber mi kalacaksınız yurtta. Neyse ilginiz için teşekkür mesajları geliyor, iletelim istedik. 

Özdemir TOKEL: Bazen “kaş yapmak isterken göz çıkarırsın.” Eskiler söylemiş bunu yıllar evvel. Demek ki bir bildikleri var. Neyse oluyor işte zaman zaman, yapacak bir şey yok artık.

YORUM EKLE

banner608

banner474