banner564

Yüz şeklinize göre doğru saç kesim modelinizi bulun

Fiziksel görüntümüzün en önemli unsuru olan saçlarımızın sadece bakımlı olması yeterli değil. Size yakışan saç modeli seçerken yüz tipine uygunlu olması çok önemlidir. Yüz şekliniz ne olursa olsun mutlaka size yakışan saç modelini seçerek daha güzel görünmeniz mümkün. Yüz şekline göre saç modelleri seçimi yaparken ister uzun olsun isterse kısa saç modelleri kendinize yakışan saç modelini seçmeye özen gösterin.

Yüz şekline göre saç modelleri seçimi yaparken kuaförlerden yardım alabileceğiniz gibi aşağıdaki yüz tiplerine ait resimlere bakarak yüz tipinizi belirleyebilirsiniz, bu sayede yüzünüze yakışan saç modelini seçmeniz daha kolay olacaktır. Bazı saç modelleri yüz ile uyum sağlayarak kusura kapattığı gibi güzelliğinizi de ön plana çıkaracaktır.
 
Oval yüzler için saç kesim modelleri

Oval yüze göre saç modelleri saymakla bitmiyor; açık, topuz, toplu, örgü model. Ne istersen seçebilirsin. Yakışmaması için gerçekten büyük bir çaba harcaman gerekeceğine emin olabilirsin. Çünkü yüzün orantılı ve yaptırdığın her modeli kaldırabilir. Kısa kesim saç modelleri hiç bir yüz tipine yakışmazken oval yüz tipine ayrı bir hava ve görüntü kazandırmaktadır. Uzun saç modelleri arasında seçim yaparken mutlaka yüzünüzü ön plana çıkaran modelleri seçmek gerekmektedir katlı saç kesimi yerine mutlaka düz kesim modellerini seçmeye özen gösterin. İster kıvırcık isterse düz saç tipine sahip olun uzun kesim düz modeller kendinize olan güveninizi artıracaktır.

Yuvarlak yüzler için saç kesim modelleri

Yuvarlak yüzlü bayanlar genelde bu durumu pek beğenmezler sebebi ise kendilerini kilolu göstermesidir. Yuvarlak yüzlü bayanların uzun saç kesim modelleri seçiminde dikkat etmesi gereken durum aslında yüzü şeklinin uzun görünmesini sağlayan uzun saç modelleri tercih edilmelidir. Çene hizasına kadar doğal düz olan saç çene hizasından sonra dalgalı olabilir. Ayrıca uzun perçemli saç modelleri de seçilebilir. Yuvarlak yüzler mutlaka uzun saç modellerini seçerken uzun katlı kesim modellerini seçenekler arasında bulundurmalıdırlar.

Kare yüzler için saç kesim modelleri

Kare yüz tipine sahip bayanlar omuz hizasına kadar uzanan saçlarına dalgalı kesim modelini uygulayarak hem değişiklik yapmış olurlar hem de daha havalı ve alımlı görünürler. Kare yüz tipine sahipseniz mutlaka kahkülden uzak durmalısınız ve bu saç tipine gerekmedikçe seçmemelisiniz. Kare yüz tipine sahip sanatçılar ve ünlüler genelde omuz hizasından küt kesim modellerini seçtikleri bilinmektedir. Kare yüz şekline sahipseniz, yüzünüzü çerçeve içine alan saç modellerini tercih etmelisiniz. Tek tarafa ayrılmış saçlar yüzünüzün keskin hatlarını yumuşatarak, elmacık kemiklerinizi ortaya çıkarır.

Uzun yüzler için saç kesim modelleri

Uzun yüze yakışan saç modeli omuz hizasından bırakılmış dalgalı ve hacimli saç modelleri daima ön plandadır. Kullanılan dalgalar sayesinde yüzün uzunlu belirginliğini kaydeder. Uzun yüzler kahkül kullanarak alın bölgesini kapatarak hacimli ve dalgalı saçlarını ön plana çıkarabilir. Kahkül ayrıca alın bölgesini kapattığı için uzun yüz şekli belirgin olmaz. Uzun yüz tipine sahipseniz uzun saç modellerini tercih etmemeye çalışın tercih ederseniz de önde kahkül bırakarak belirginliği azaltabilirsiniz. Ama tavsiyem kahkülü genelde omuz hizasından kesilmiş saç modellerine uygulamanız. Unutmayın kahkül genelde kısa ve orta uzunluktaki saç modellerine yakışmaktadır. Uzun yüzler kat olmayan düz kesim saç modelleri yerine yandan ayrılmış sağa ve sola dalgalı kesimler yüzün uzunluğunun belirginliği yok eder.

Kalp yüz tipi için saç kesim modelleri

Kalp yüz şekline sahip olanların, geniş alın yapısı, küçük ve sivri çeneleri ve saçın yüzde çıkış şekli kalp şeklindedir. Ters üçgen yüz tipine çok benzerdir. Geniş alın yapısı olduğundan kahküller oldukça uygundur. Kalp yüz şekline uygun kahkül modelleri ise, kaşların altına inen, genellikle tek tarafa doğru taranmış kahküller önerilmektedir. Ancak tek kullanım şekli de bu değildir. Alın yapısı gereği, her iki bölümü kapatacak şekilde ortadan ayrılmış kahkül ve saç modelleri de kalp yüz şekli için oldukça idealdir.

Üçgen yüz tipi için saç kesim modelleri

Üçgen yüzler alın kısmı geniş yanak ve çene bölgesinde daha dar bir yapı vardır. Üçgen yüzde mutlaka katlı kesimler tercih edilmelidir. Dar kısımlarda özellikle yanak ve çene bölgesinde saçlar daha hacimli gösterilmelidir. Ters üçgen olarak adlandırılan yüz tipinde mutlaka saç uçları omuz hizasında hacimli görünürken dalgalı şekil verilmesi gerekmektedir. Kısa ve düz kesimlerden uzak durulmalı bunu yerine hacimli ve kabarık saç modelleri tercih edilmelidir.


 

YORUM EKLE

banner471

banner473