banner564

Yüzdeki tüyleri sık almak doğru mu? 

İnsan vücudundaki tüyler çoğu kişi için estetik anlamda son derece büyük problem olarak görülür. Özellikle hormonal bozukluklar nedeni ile yüz bölgesinde çıkan tüyler, zamanla daha fazla kalınlaşarak, siyah bir kıl görünümü halini alır. Ama yüz bölgesi hem yapısal olarak hem de deri olarak, ince olduğu için tüyleri almak daha zor olabiliyor. Üstelik yanlış yöntemlerle alınan yüz bölgesindeki tüyler hem cilde tahrişe neden olabilir hem de daha tüy köklerinin daha fazla beslenip, kalınlaşmasına neden olur. Bu gibi durumlarda ise akla ilk gelen soru ise yüzdeki tüyleri sık almak doğru mu, şeklinde olmaktadır.
Esasen yüz bölgesindeki tüyleri almak hiç doğru değildir. Ama bazı durumlarda kişilerin öz güvenini yitirecek derecede çıkan tüyleri almak gerekir. Elbette bunun için tüy alma yöntemlerinin daha iyi bir şekilde tercih edilmelidir. Her tüy alma yöntemi, hem cilde zarar verirken hem de cildin tahriş olmasına neden olur.

Yüzdeki tüyleri almak doğru mu?
Yüzdeki tüyleri almak doğru olmasa da pek çok kişi için yüz tüylerini almak adeta bir mecburiyet halini almaktadır. Bu nedenle yüz bölgesindeki tüyleri alırken diğer bölge  tüylerini almaktan daha fazla dikkatli olmalısınız. Yine yüzdeki tüyleri almak doğru mu? Sorusunun yanıtı dikkatli bir şekilde alındığı takdirde çok fazla bir sakınca olmayacağı yönündedir. Bu nedenle yüz bölgesindeki tüyler için ilk olarak kendi cildinizi tanımanız ve bu yönde bir tercih yapmanız önerilir. 

Çene altı kılları nasıl yok edilir?
Çene altında görülen kalın ve siyah kıllar daha çok hormon bozuklukları nedeni ile ortaya çıkar. Örneğin hamilelik dönemlerinde ve çeşitli ilaç kullanımı sonrasında meydana gelir. Bu gibi durumlarda ise kesinlikle çene altı kılları nasıl yok edilir? Sorusunun yanıtını bilmenizde fayda vardır. Çene altı bölgesi kılları için kullanılabilecek yöntemler ise;

Lazer epilasyon; aslında çene altı ve yüz bölgesi kılları için tercih edilebilecek en sağlıklı yöntemlerden biri lazer epilasyondur. Lazer epilasyon sayesinde çene altı kıllarınızdan hem tamamen kurtulabilir hem de acısız bir epilasyon deneyimi yaşayabilirsiniz.

Ağda yöntemi; doğal ağda kullanımı yaparak çene altı kıllarınızdan daha hızlı bir şekilde kurtulmanız mümkündür. Lazer epilasyon gibi etkili olmasa da  kıl köklerini kırmadan ve tamamen aldığı için uzun süre sizlere bir kolaylık sunacaktır. Ağda ile alınan çene altı kılları yaklaşık bir ay boyunca geri çıkmayacaktır. Düzenli bir şekilde ağda ile alınan çene altı kılları kökü zamanla zayıflayarak koyu siyah görünümünü sarı tüy şekline bırakacaktır. Ama burada dikkat etmeniz gereken konu ise ağda sonrası çene altında ağda yanığının oluşması konusudur. Ağda yağının oluşmaması için kesinlikle sert ve yüksek kimyasal içeren ağdalar yerine bitkisel içerikli ağdalar tercih edilmelidir. Yine bant ağda kullanımı yapmak bu alanlarda daha doğru olacaktır.
Cımbız yöntemi; çene altı tek tek çıkan kalın kıllar için pek çok kişi cımbız kullanabiliyor. Ama cımbız metal olduğu için kıl köklerinin daha fazla güçlenmesine neden olabilir. Ayrıca dikkatsiz bir şekilde alınan çene altı kılları çımbız nedeni ile kırılabilir. Bu da çene altında minik siyah nokta gibi görünümlere neden olur. Bu sebeple mümkün ise çene altı tüy ve kılları için kesinlikle cımbız yöntemini tercih etmemeniz gerekir.

Özel aparatlar; çene ve bıyık bölgesi için yay  gibi bir aparat kullanımı yapılabilir. Ancak bu son derece acı verici olmakla beraber, aynı zamanda da çene altı tüy ve kıl köklerinin kalınlaşmasına neden olabilir.

İp yöntemi; eğer ip ile kıl alma yöntemini doğru bir şekilde yapabiliyorsanız, ip kullanmanız tavsiye edilir. Çünkü ipte bir kimyasal olmadığı için yüz bölgesinde ve çene bölgesinde her hangi bir tahrişe neden olmayacaktır. Buna ek olarak, ip ile kıl alındığında kıl kökleri zamanla azalacaktır. Ağda, cımbız veya diğer yöntemlere göre daha avantajlı bir yöntem olacaktır.

Yüzü ip ile aldıktan sonra sivilce oluşmaması için ne yapılmalı?
Yüz bölgesini ip ile almak pek çok açıdan daha avantajlıdır. Özellikle tüy köklerinin zamanla incelmesine yardımcı olduğu gibi kıl köklerini tamamen ortadan kaldırır. Ama ip ile tüy almanın da bazı dezavantajları mevcuttur. Bunlardan biri cilt üzerinde sivilcelerin oluşması durumudur. Yüzü ip ile aldıktan sonra sivilce oluşmaması için  ne yapılmalı? Sorusunun cevabına bakacak olursak;
İp ile yüz bölgesindeki tüyleri almadan önce makyajınızın tamamen temiz olduğundan emin olmanız gerekir. İp ile yüz bölgesini almadan önce yüzünüzü iyice yıkmanız ve kurulamanız tavsiye edilir. Çünkü yüz bölgesinde biriken kir ve makyaj artıkları kıl köklerinin çıktığı bölgeye birikir. Bu da gözeneklerin dolmasına ve sivilce oluşumuna neden olur.

Yüz bölgesindeki tüyleri aldıktan sonra cildinize bir süre buz uygulamanız tavsiye edilir. Bu yöntem hem sivilce çıkmasını önler hem de cildin ip nedeni ile tahriş olmasını engeller. Ancak buzu direk yüze temas etmekten kaçınmanızda fayda vardır. Çünkü cilde doğrudan temas den buz kılcal damar çatlamalarına neden olabileceği gibi buz yanıklarının oluşmasına da neden olur.
Cildi ip ile aldıktan sonra mutlaka bir nemlendirici kullanmanız gerekir. Cildinize uygun bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirmeniz gerekir.

Doğal yağlar kullanabilirsiniz. İp ile yüzünüzü aldıktan sonra Hindistan cevizi yağı ile papatya özü yağı kullanabilirsiniz. Ama tüm bunların yerine doğal zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Eğer zeytinyağı kullanacaksanız, birkaç dakika kadar zeytinyağını ateşte ısıtmanız önerilir. Çünkü zeytinyağını içinde buluna asitler yüz bölgesinde tüylenme ve tüy köklerinin güçlenmesine neden olur. Yüz bölgesini aldıktan sonra sivilce çıkmaması için kullanılacak en  iyi yöntem papatya özü yağıdır. Çünkü papatya özü yağı cildi beslediği gibi koyu tüy renklerini açarak daha sarı görünmelerini sağlar. Bu da estetik açıdan daha faydalı olacaktır.

Yüzdeki ayva tüyleri nasıl yok edilir?
Yüz bölgesinde oluşan ayva tüyleri, yani ince ve sarı tüyler yakından bakılmadıkça çok fazla anlaşılmaz. Ama kapatıcı gibi makyaj ürünleri yapıldığında cildin kırışık ve daha yaşlı görünmesine neden olur. Bunun dışında bazı kişilerde ayva tüyleri çok yoğun olarak görülür. Bu da kişilerin günlük yaşamda rahatsız olmasına neden olabilir. Bu bağlamda yüzdeki ayva tüyleri nasıl yok edilir? Sorusu sıklıkla sorulabilir. Yüzdeki ayva tüyleri için ağda ya da epilasyon cihazı kullanmanız çok önerilmez. Bunun için daha doğal yöntemler tercih edilmelidir. Bunlar ise;

Elma sirkesi; elma sirkesi de yüz bölgesindeki ince tüyleri için en iyi yöntemlerden biridir. Burada bir pamuğun üzerine bir miktar elma sirkesini damlatıp, pamuğu cildinizde gezdirmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede cilt bölgesindeki tüylenmelerden daha kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz

Limon; yüzdeki ayva tüyleri için limon kullanabilirsiniz. Limon doğal asitleri sayesinde yüz bölgesindeki tüy köklerinin zamanla azalmasına yardımcı olur. Ayrıca yüzdeki tüylerin azalmasını sağlarken, cildin daha temiz ve lekesiz görünmesini sağlar. Yüzünüze bir miktar limon suyu uyguladıktan sonra cildiniz yanaya başladığı andan itibaren yıkayabilirsiniz.

Yüzdeki tüyleri sir ağda ile almak doğru mu?
Yüz bölgesindeki tüylerinizden kurtulmak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem sir ağdadır. Sir ağda ciltte tahrişe neden olabilir. Özellikle ağır kimyasal içeren sir ağdaları yüz bölgesinde kullanmak doğru olmayacaktır. Sir ağda yerine bant ağda kullanabilirsiniz. Yine yüzdeki tüyleri sir ağda ile almak yüzde kırışmaya neden olabilir. Bunun sebebi ise cilt derisini esnetmesidir. Özellikle dudak üstü bölgelerde kesinlikle sir ağdanın kullanılmaması gerekir. Sık ve uzun süre sir ağda kullanıldığında ağız çevresinde ve yüz bölgesinde aşırı derecede kırışıklıklar görülür. Bu nedenle daha masum yöntemler tercih edilmelidir. Son olarak yüz bölgesindeki tüyleri sir ağda ile aldığınızda ve bunu bilinçsiz bir şekilde yaptığınızda deri üzerinde ağda yanıkları çok fazla görülür.

Yüzdeki tüyleri yakmak
Yüzdeki tüyleri yakmak, aslında doğru değildir. Ama yanan tüy kökleri uzun bir süre boyunca bir daha çıkmayacaktır. Genelde erkek kuaförlerinde kullanılan bu yöntem yanlış kişiler veya bilinçsiz kişiler tarafından yapılırsa, yüz bölgesinde yanıklara neden olabilir. Ayrıca  yüzdeki tüyleri yakarken birden saçların ve kaşların yanması da olası bir durum olduğu için kesinlikle tavsiye edilmez.

Yüzdeki tüyler nasıl azalır?
En rahatsız edici tüyler olarak bilinen yüz bölgesindeki tüyleri zamanla azaltmanız faydalı olacaktır. Bunun için yapmanız gereken birkaç farklı alternatif mevcuttur. Bunlar ise lazer epilasyon yöntemidir. Ama lazer epilasyon yüz bölgesinde biraz daha geç sonuçlar verir. Özellikle yüz bölgesindeki tüyler nasıl azalı? Diye akla geldiğinde lazer yöntemi düşünülebilir. Ama lazer atışlarında tüylerin görünmesi gerekir. Bu nedenle lazer yöntemi ile yüz bölgesindeki tüylerden kurtulmak isterseniz mutlaka işinin uzmanı bir kimseden yardım almanız gerekir. Yüzdeki tüyler için kesin çözüm arıyorsanız mutlaka bir güzellik uzmanından destek almanızda fayda vardır. Ayrıca çene ve yüz bölgesinde kalın kıllar mevcut ise bir doktora başvurmanızda fayda vardır. Çünkü yüzü ve çene bölgesinde anormal bir şekilde çıkan bu tüyler, bazı hastalıkların ve hormonal bozuklukların habercisi olabilir. 

YORUM EKLE

banner608

banner473