banner564

Zaman değişti!

Babalar, anneler, sevgililer gibi günleri hep düzmece kutlamalar olarak gördüm.
Bunlar bir günde geçiştirilecek, sınırlı sevgi ile kapatılıp gidecek ilişkiler olmamalı diye yorumladım!
Çarşıyı canlandırmanın, erbabını heyecanlandırmanın yolları diye tanımladım. Ne var ki bunlar doğru saptamalar olmakla birlikte, böylesi günlerde olsun anımsanmanın hasreti ile yanıp tutuşan, hatırlanmanın özlemi içinde kıvranan insanların varlığını görmek beni ziyadesiyle rahatsız etti!
Hele aramızda artık olmayan büyüklerimizin, sevdiklerimizin varlığını yeniden yaşamanın burukluğunu getirdi.
Toplum olarak hep serzenişte bulunuruz ama yaşamlarımızın içinde uygulamaktan da vazgeçmeyiz.
Ne acıdır ki yaşlı bakımevlerine bırakılan, güçsüzler yurtları gibi yerlerde unutulan nice anneler, babalar, yakınlarımız var!
Kimileri yalnızlığın pençesindeki sefil yaşamı içinde kaybolup gitmekte.
Kimisi hatalı geçmişinin bedelini yalnızlık olarak kat be kat ödemekte, kimisi hayırsız evladın, ya da gelinin, damadın hışmının kurbanı olarak son günlerini evlat özlemi içinde yapayalnız geçirmekte!
Ya o facebook’lardaki insan manzaraları. Aramızdan ayrılanların genç ya da yaşlı yüzlerini karşımıza çıkarmaları. 
Pandeminin gölgesinde bir babalar gününü daha yaşadık! 
Sosyal ilişkilerin artık eskisi gibi olmayacağı, yerli, yersiz sarılıp kucaklaşmaların risk taşıyacağı, çat kapı ziyaretlerin yapılamayacağı bir döneme girdik.
Yaşlı bakımevlerine bırakılan, güçsüzler yurtları gibi yerlerde unutulan anneler, babalar, yakınlarımıza olan ilgisizliğe neden gösterilebilecek artık Coronavirüs gibi bir nedenimiz var!
 
                                         *****
Lefkoşa Surlariçi’nin çehresi giderek değişiyor. Mesken alanı olmaktan çıkıp birbirine dayalı pup’ların, meyhanelerin, eğlence yerlerinin mekanı haline dönüyor. Park alanlarının yetersizliği içinde kıvranan bir keşmekeşe dönüştürülüyor. 
Eski anıların sis perdesi arasında kaybolup gittiği, hele (Bandabuliya’nın) belediye pazarının tamamen kapanmasıyla birlikte bizim nesiller için anlam yitirdiği bir mekan. 
Biliyorsunuz dünden itibaren başkent Lefkoşa’da Özker Özgür Caddesi üzerinde oluşturulan yeni pazar yeri faaliyete başladı. Bu gelişme ile birlikte Lefkoşa Terminal Bölgesi’nde pazar günleri (son dönemlerde cumartesi günleri) yaşanan trafik sıkışıklığı da ortadan kalkmış oldu. 
Usuldendir, önümüzdeki yıl malum belediye seçimleri var! 
Biliyorsunuz, 24 Haziran 2018'de gerçekleştirilen seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte normal yaşamına dönen belediye hizmetleri bir sonraki seçimlere bir yıl kala yeniden hareketlenir, sokaklar yamalanır, sadece belli kapıların önlerinde yapılan temizlik işleri daha geniş alanlara yayılır. 

YORUM EKLE

banner471

banner473