banner564

Zenginin malı

Eskiler boşuna dememişler “Zenginin malı züğürdün çenesini yorar” diye. İşte tam da bizim için söylenmiş bir söz. Adam zengin, altında özel uçağı, kendine eşlik edecek özel arkadaşları (!) var, birileri kalkmış davet etmiş oda işini gücünü bırakıp buraya gelmeye karar vermiş. Gelmişken de biraz eğlenmiş. 
Yıkıldı ortalık, hatta hükümet bile yıkılıyordu o derece yani. Mecliste ne tartışmalar ne tartışmalar. Muhalefet vekilleri; gelenleri, cinsiyetinden yaşına ve uyruğuna kadar didik didik etti. 
Uçak nasıl indi, nereden çıktılar, nereden girdiler, nereye gittiler, ne yaptılar, nasıl yattılar, nasıl kalktılar?
Tüm bu sorular soruldu hükümetin bakanlarına. Onlar da durumu ciddiye alıp cevap vermek için gayet ciddi ciddi kürsüde vakit geçirdiler.
Oysa memleketin onca gerçek sorunu var iken boşu boşuna bir tartışma ile yedik bitirdik kendimizi. Turizm bitmiş, yükseköğretimde ne olacağı belirsiz, esnaf kan ağlıyor, kapılar kapalı, 80 gün karantinadayken olmayan kazalar, son birkaç gün içinde oldu. Bir hafta ölümlü sonuçlanan 4 kaza meydana geldi benim bildiğim.
Bunlar için çare yok, Bilişim Yasası için çare yok, pandemi hastanesi için çare yok, ekonomik tedbirler için çare yok, altyapı için çare yok, üst yapı için çare yok, yatırımcı düşmanlığını yok etmek için çare yok. 
Ama ne var, bol bol laf var, Rus kızların adı ile dalga geçme var. Dedikodu var, haset var, göz var.
Kısacası boşa geçen bir gün daha. Ne geçti yani elimize bu kadar tartışmadan kavgadan sonra? Zengin olduk, yoksa kahraman? 

Kim bu adam? 
Tüm dünya büyük bir ekonomik krize doğru giderken, millet yabancı sermayeyi çekmek için yeni yeni formüller üretirken biz kaçırmaya devam ediyoruz. 
Anex Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar kimdir biliyor musunuz? Hani şu özel uçaktaki Rus arkadaşları ile birlikte gelen adamcağız, kim olduğu hakkında en ufak bir fikriniz var mı?
Babasından aldığı 160 dolarla gittiği Rusya’da resepsiyon elemanı olarak çalışmaya başlayan genç girişimci Neşet Koçkar, bugün Rusya’nın önde gelen turizmcilerinden biri olarak gösteriliyor.
Koçkar, bugün 38 yaşında, yıllık bir milyar dolarlık cirosu, 8 Boeing uçağı, ikisi yurt dışında 6 oteli olan şirketin sahibi. Üstelik bu otellerden 4’ü, Koçkar’ın öğrenciyken resepsiyonist olarak çalıştığı oteller. Geçtiğimiz günlerde şirketinin 15’inci kuruluş yıldönümünü, 2 bin 500 çalışanıyla birlikte kutlayan Koçkar, geldiği noktayı şöyle özetlemiş; 
“15 yıllık bir şirketiz, şu an pazarın liderliğini yapan 4 şirketten birisiyiz. İlk defa biz Türkler olarak Rusya pazarına hakimiz. Bir Rus turist, Rusya’dan Yunanistan’a veya Tayland’a gitmek isterse bizden gidiyor. Lüks oteller Ruslar için son yıllarda reklamları yapılan büyük kaliteli oteller, Rus müşteriye yönelik yapılmıştır. Bugün Rusya’dan gelen her yolcu bin dolar, Avrupalı yolcu ise kişi başı 70 Euro bırakıyor. Rus müşteriye yüz Euro olan oda fiyatı, Avrupalıya 40-45 Euro’ya veriliyor.”
Neşet Koçkar, Dominik Cumhuriyeti'ne yapacağı 1,8 milyar dolarlık turizm tesisin temelini attı geçtiğimiz günlerde. Neşet Koçkar'ın 1,8 milyar dolarlık yatırımla, 5 yıllık periyotta hayata geçecek toplam 7 bin odalık turizm kompleksi projesinin temel atma törenine, Dominik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Danilo Manila ile Dominik Cumhuriyeti Turizm Bakanı Francisco Javier Garcia da katıldı. 
 
Kıssadan hisse
Altın yumurtlayan tavuğu kaçırdık, ister kural deyin isterseniz başka bir şey. Fuat Oktay’ın dediği gibi biz bu ülkede yatırımcı istemiyoruz. Sonuç olarak da; 
•    Hükümet eline gözüne bulaştırdı bu işi. 
•    Muhalefet dünyanın sayılı zengin adamına öyle bir davrandı ki bir daha Ada’ya gelmesi pek mümkün gözükmüyor. 
•    Bir taraf zafer nağraları atarken diğer taraf bu işten ucuz sıyrıldığını düşünüyor.
•    Sonuçta Rus pazarı kapımıza kadar gelmiş iken kendi iç çekişmelerimiz nedeni ile uçup gitti. 
•    Şimdi ne turist var ne öğrenci. Tüm umutlar Türkiye’den gelecek parada.
•    Ayranımız yok içmeye tahterevalli ile gideriz çeşmeye… 

MESAJLAR

Sevim BEŞOK ESENDAĞLI: Valla maşallah gezici Telsim bayi gibisiniz. Kimin ne sorunu varsa sizi arıyor ve siz de ayağına kadar giderek sorununu anında çözüyorsunuz. 

Sanlı ÇOBAN: Dün paket paket Rize çayı alıp yakın dostlarınıza dağıtmışsınız. Tescilli şikeci Osman Nazlı’ya da bir paket gönderdiniz mi bari? 

Burhan CANBAZ: Galatasaray’ı tutan bir Rizeli olarak önceki akşamki maçtan sonraki ruh halinizi merak ettik doğrusu. Zivaniya sonrası ağızda oluşan tat gibi mi? 

Tolga ATAKAN: Dünkü yanlış anlama için bir de buradan özür dileyelim. Bu arada Muslera’nın sakatlığına da gerçekten çok üzüldük. Umarız bir an önce iyileşir. 

Salih CANSEÇ: Dün Lefkoşa’da molihiya kokusu vardı havada? Selimiye Camii’nin yanlarında özellikle bu koku hakimmiş. Acaba sizin ile bir ilgisi var mı? 

Ali YENEN: Hafta sonu Karpaz’a kadar gidip de bizim sevgili dostumuz Hector’u görmeden gelmenizi yadırgadık doğrusu. Neyse bu defaya gittiğinizde mutlaka uğrayın kendisine. 

Mahmut TOPRAK: Hocam sürekli bir diyet halindesiniz. Bu işe kutsal kitap ne diyor? Kitapta kutsal bir diyet şekli var mı? Bu konuda bir araştırma gerekli zannedersek. 

Doğuş DERYA: Dün en etkili muhalefeti yapan vekildiniz ama şu Rus kadınlar olayına fena takıldık. Yani başkası sorsa içimiz yanmazdı ama sizin gibi kadın hakları savunucusu sorunca pek olmadı gibi. 

Tufan ERHÜRMAN: Milletin suskun muhalefet partisi başkanı istemiyoruz sözü anlaşılan etkili olmuşa benziyor. Dünkü performans hayli iyiydi. 

Serdar DENKTAŞ: Meclis kürsüsünde konuşulanları TV vermese bile meclisin çalışanları yazıyor. Yani onlara ayıp olmadı mı dünkü çıkış? Ha bir eylem ise zaten sorun yok ama bunu belirtseydiniz. 

Cafer GÜRCAFER: Bence bu sefer de büyük balığı kaçırdınız. Valla her seferinde bir olay oluyor. Bence Lefke’ye gidip bir ziyaret gerçekleştirmeden de bu tür işlere bir daha kalkışmayın. 

Ersin TATAR: İkinci ekonomik paketi açıklayacakmışsınız bugün. Ne olur o paketten önce bu ülkenin yatırımcılara ihtiyacı olduğunu, bu konuda neler yapılması gerektiğini de anlatın. 

Hasan SUNGUR: Hükümet bugün ikinci ekonomik programını açıklıyor. Bakalım ikinci programı beğenecek misiniz? Zira bu konuda bir hayli tavsiyede bulunmuştunuz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yurdakul
Yurdakul - 4 yıl Önce

Ah be alihan hic deyismedin kim eline parayi gorsa onun zurnasini alin agzina calasin.

ali
ali - 4 yıl Önce

ah ah bu adam gazeteci değil magazinci

banner608

banner474