banner564

Zevk vermedi

K-Pet Süper Ligi’nde üst sıralarda yer alabilmek için mücadele eden Mağusa Türk Gücü dün bölge derbisi olarak değerlendirilen karşılaşmada Mormenekşe’yi konuk etti.
Mağusa Canbulat Stadı’nın tarihi atmosferinde oynanan maçın ilk yarısında iki takım da izleyenlere zevk vermedi.
Özellikle Mağusa Türk Gücü rakibi üzerine baskı yapsa da sonuca gitmekte zorlandı. Mormenekşe ise savunmada sergilediği başarılı performans ile ilk yarıyı gol yemeden tamamladı. Ancak Mormenekşe’nin ileride gole giden kanalları tıkalı. Bu kanalları açarak gol atmada başarılı olmadığı sürece beraberlikten öteye gidemeyecek. Sakat ve cezalı futbolcuları nedeniyle sıkıntı yaşayan Mormenekşe yönetiminin bir şekilde bu duruma bir çare bulması gerekir.
Maç boyunca rakip kalede pozisyon üretemeyen Mormenekşe’nin gol konusunda sıkıntılı olduğunu biliyoruz ancak pozisyon üretmekte bu kadar kötü performans sergilendiği takdirde rakibin üzerinize gelmesine de engel olamazsınız. Savunmanız ne kadar iyi isterse olsun gol yollarında gol bulup takımın moralini artırmaz, motivasyonunu yükseltmezseniz bir yerde bu yapı çökecek. Dünkü maçta da benzeri oldu zaten.
İlk devrede savunmayı iyi kuran Mormenekşe tek bir kez bile rakip kaleye gidemedi. Haliyle gelen baskıları da sürekli olarak karşılamak durumunda kaldı.
İlk yarıdan farksız ikinci yarıda da bu baskıları bir yere kadar kapatan Mormenekşe golü kalesinde gördükten sonra da moral olarak bitti.
Bir puana razı görüntü ile saha içinde mücadele eden futbolcular konusunda Mormenekşe teknik direktörü Eralp Şerifoğlu’nun çok fazla bir seçeneği yok. Eldeki malzeme ile ancak bu kadar iş yapılabilir. 
Maçın hakemi Mehmet Malek dünkü maçta standardı yukarıda tuttu.
Maçın sert geçebileceğini düşünen Malek hoca maçın başlarında yapılan bir iki sarı kartlık ve faullük pozisyonu es geçerek maçın ilerleyen dakikaları için kendisine alan yarattı. Ancak maç beklendiği gibi sertleşmedi. Malek hoca daha sonra kararlarındaki istikrarı standarda indirerek maçın genelinde iyi bir performans çizdi.
YORUM EKLE

banner608

banner473