banner564

Zor günlere aralanan kapı!

Meclis Başkanlığı seçimlerinde çıkan sonuçlardan sonra kabinede bir değişikliğin ayak sesleri haftalar öncesinden kendini göstermeye başlamıştı.
Hatta değişikliğin, ülkede yaşanmakta olan pandemi kabusunu gece, gündüz hiç durmadan hafifletmeye çalışan, doğal yapısıyla, dürüst ve olumsuzlukları yumuşatan açıklamalarıyla kabinenin en sempatik çehresi olan Dr. Ali Pilli’nin başında patlayacağının sinyalleri bile geliyordu.
Gerek Sağlık Bakanlığının, gerekse Sağlık Üst Kurulunun önerdiği önlemleri ekonominin durumunu da gözetmek zorunda olan diğer kabine üyelerinin tutumları ve de ortaya attıkları karşı öneriler bir anlamda Ali Pilli üzerinde mobing etkisi yaratmasına rağmen Pilli bunlara aldırmaz gözüküyordu!
Kabinenin UBP kanadındaki isimlerin, kimisi ile yakın, kimisi ile uzak hemen, hemen hepsi ile bir geçmişim var. Yazdıklarımla kimseleri üzmek gibi bir niyetim de yok. 
Ancak cumartesi günü yapılan kabinedeki değişiklikle tercih edilen yolların önümüzdeki dönemlerde UBP’de büyük sıkıntılar yaşatacağının sinyalleri gelmeye başladı bile!
Bir süre önce de yapılan hatalı kabine değişikliğinde çekirdekten Maliyenin içinde yetişmiş Olgun Amcaoğlu’nun Maliye Bakanlığından alınması şaşkınlık yaratmıştı! 
Bütün bunları alt alta koyduğumuzda böylesine can pazarının yaşadığı ortamlardaki koltuk hesaplarının zor günleri davet eden uygulamalar olduğu ortada!
Siz bugün muhalefetin, Ali Pilli’nin görevden alınmasıyla ilgili olarak döktüğü timsah gözyaşlarına bakmayın, son kurultay sonuçlarıyla birlikte asıl şaşkınlığı yaşayan UBP’liler olmuştur.
Bir kişi düşünün sağ, sol gözetmeden, parti rozetine bakmadan ülkesindeki vatandaşları için varıyla, yoğuyla mücadele veriyor.
Dürüst ve temiz kimliğiyle kendini kabul ettirmiş bu ismi siz “ihbar” da yapmaksızın görevden alıyorsunuz.
Ne olduğu, kim olduğu bilinmeyen bu düşmana karşı verilen savaşta işini bilen bir kadro oluşturulmuş, teferruattaki bazı hatalara rağmen büyük bir mücadele veriliyor.
Böylesine kritik bir ortamda oluşan bu yapının tek taşını bile yerinden oynatmak neye mal olacak bilir misiniz? 
İnşallah beni yanıltmaz, tek tesellim Sayın Ünal Üstel’in ekibe ve ekip çalışmalarına değer veren bir kimse oluşudur.
Yakın geçmişte yaşanan seçimler sonrasında oluşan boşluklarda neler yaşandığını gördük. 
Kamuoyunun bu değişikliklere olan bakış açısı ve de tepkisi hesaplandı mı? Burada partili, partisiz vatandaş üzerinde yaratılan imaj çok önemli! 
Sayın Ali Pilli’nin kritik sayılarla var edilen koalisyonun işleyişine çomak sokacak bir yapının adamı olmadığı bilinen bir şey ama ya birkaç ay sonrasında yapılacak UBP kurultayındaki etkileri ne olacak, bunlar düşünüldü mü?
Belki genel seçimlere zamanımız var ama pandemide kapanmanın etkisinden olacak, vatandaşın olaylara bakış açısındaki değişikliği fark ettiniz mi?
Zor günlere aralanan kapıdan neler girecek, neler çıkacak, bunu da bize zaman gösterecek! 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Mehteran tarzı 2 ileri 1 geri gider ac kapa şovundan başka bir şey yapmazsan olacağı budur siyaseti ideoloji ve fikirlerden akraba eş dost arkadaş olayına indirgersen olacak budur

banner608

banner473