Diyalog Gazetesi
2017-03-26 09:44:37

Abohor'da ''Herse'' Festivali

26 Mart 2017, 09:44

Erkut MAHSUCU
''Kıbrıs mutfağında Herse veya Dövme. Buğday ve etle yapılan bir yemek. Herse bir düğün yemeğidir.'' Baf yöresinin meşhur yemeği de herse’dir. Abohor'da aldıkları çok kritik bir galibiyetle Baf ligde büyük oranla kalmayı garantiledi. Tebrikler Baf Ülkü Yurdu.
Maça dönecek olursak Cihangir hafta içinde oynayacağı kritik kupa maçı öncesi bu maçta ''AS'' kadrosuyla sahaya çıktı. Halil'in cezası nedeniyle sol açıkta Ali ile başladı. Cihangir'in gol umudu ise Folley ve arkasında oynayan Nurettin idi. Folley önceki maçlarda sol açıkta oynuyordu. Ertan sağ bekte Erol ise orta alanda oynadı. Toygar hoca futbolcularını hazır tutmanın düşüncesiyle böyle bir tercih yaptı diye düşünüyorum. Cihangir takımının hafta içinde oynayacağı kupa rövanşı futbolcular üzerinde bir baskı oluşturdu. Öyle ki maçın hakemi Hasan Eriş'in ''doğru bir kararla verdiği penaltı''sonrası oyun kontrolünü elinde tutan Abohor futbolcuları erken kart görmesiyle oyundan düştü. Maçta çaldığı kritik düdüklerle maçın skoruna etki edecek hata yapmayan Hasan hoca ta ki 45. dakikaya kadar oyunu iyi yönetiyordu. Mikail ve Fikri'nin pozisyonunda Mikail'i son adam olarak değerlendiren Eriş hocanın son adam kararı doğru ama pozisyon faul değildi. Sahada 10 kişi kalmanın üzüntüsü değilde Kaymaklı kupa rövanş maçında önemli oyuncu Mikal'in cezalı olacağını düşünen Hasan Burgaç hoca da tribüne Toygar hocanın yanına gönderildi. İkinci devre oyun kontrolünü rakibine veren Cihangir sahadan mağlup ayrıldı.
Ligde aldığı sonuçlarla küme düşme potasından uzaklaşan Ülkü Yurdu takımı aldığı bu galibiyetle rahat bir nefes aldı. Maç öncesi yanına gittiğim Bülent hoca bu maçta puan ya da puanlar almak istediğini söyledi. Hoca galibiyet aldı. Bülent hoca rakibinin 10 kişi kalmasını da iyi değerlendirip satranç masasındaki hamle gibi Ediz'i oyuna soktu. Rakibinin sol beki atılınca Ertan'ın üzerine koyduğu Ediz tecrübesiyle sağ koridoru iyi kullandı. Kaptan pilot Hamis önderliğinde aprona rahat bir iniş yapan Ülkü Yurdu Hava Yolları ligde kaybetme kredisini de üretmiş oldu. Ülkü Yurdu bu maçı kazandı. Bu galibiyet Ülkü Yurdu'nun oyununa gölge düşürmesin ama hakem kararları da Güzelyurt temsilcisine yardım etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.