Diyalog Gazetesi
2017-03-05 09:12:40

Böyle olmamalıydı

05 Mart 2017, 09:12

''Her şeyin kaybolduğu anda bile Ümit vardır.'' Futbol sadece bir oyun kazanmak da var kaybetmek de kazanan Dumlupınar Mağusa'ya 3 puanla döndü. Taksimetre 3 puan yazdı. Tebrikler Dum dum. Değirmenlik son haftalarda oynadığı oyunu kendi yarı sahasında kabul eden, direnen, kapanan ve kontra atakla gol arayan bir anlayışla oynuyordu. Bu oyun anlayışı bire bir rakibi olan Dumlupınar karşısında değişti. Victor ve Miranda ile rakip kalede gol arayan sağdan Burçin ve soldan Rifat ile pozisyon bulmaya çalışan Ktreya puan cetvelindeki konumu nedeni ile stresli bir maç oynadı. Takım üzerinde yenemezsen yenilme anlayışı futbolcuların üzerinde bir baskı oluşturdu. Miranda'nın sakatlanıp oyundan çıkması ve hakemin ''doğru bir kararla'' Sercan'ı oyundan atması İzzet hocanın planlarını bozdu. Dumlupınar karşısında sonuca gidecek pozisyon üreten ev sahibi kaleci Devrim'in önemli kurtarışlarıyla aradığını bulamadı. Değirmenlik bu maçı kaybetti. Değirmenlik takımı bu maçla birlikte 4 önemli futbolcusuna da kaybetti. Sercan, İbrahim, Victor ve Gencali (ceza yolda) cezalı oldukları için oynamayacaklar. İzzet hocam dikkat haftaya rakip Polemitya.
Dumlupınar ''Can''ı için oynadı ve kazandı. Rakibi karşısında ne yaptığını bilen üzerinde oluşan baskıya rağmen oyuna müdahaleleri ile Borataş hoca maçı kazandı ve Mağusa'ya 3 puanla döndü. Dum dum da Sherman'ın erken dakikada sakatlanıp oyundan çıkması hocanın planları bozdu. Borataş hocamın Sherman'ın sakatlığından sonra oyuna Rıdvan'ı alacağında düşündüm. Hoca Celal'dan yana tercihini kullandı. Celal maçta iyi mücadele etti. Nazmi sağdan Hasan ise soldan rakip atakları engelleyen futbolculardı. Stranç masasındaki hamleler gibi rakibin 10 kişi kalmasından sonra Can'ı oyuna alan hoca bu avantajı da kullanarak istediğini almış oldu. Dumlupınar maçta son haftalarda oynadığı kötü futbol gibi değil sadece ne yapmasını bilen ve sakin bir oyun oynadı. Dikkat haftaya rakip lider Yenicami.
Maçtan sonra çıkan olaylar Değirmenlik takım kaptanı Gencali ve genç futbolcu İbrahim'e yakışmadı. Oyun içerisinde rakibi ile sözlü diyaloğa giren ve tahrik olan genç futbolcu İbrahim maçın sonunda rakibine o hareketi yapmamalıydı. Mağlubiyetin'in de verdiği moral bozukluğu ile Gencali'de rakibine fiili hareket yaptı. Değirmenlik defans hattı bu hafta yok Sercan ve İbrahim kart gördü. Gencali ise rapor edildi. İzzet hocam dikkat tehlike var. Maçı hakemi Kerem Eran olaylar yaşanırken soyunma odasına gitmemeliydi. Eran'ın maç içerisinde kartları doğru kullanması maçı germeyebilirdi. Peki olaylar; ''Böyle Olmamalıydı.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.