Diyalog Gazetesi
2017-03-06 09:38:35

Taş duvar açık pencere

06 Mart 2017, 09:38

Ayşe Kulin'in 2009 yılında yazdığı bu kitap Cihangir - GAÜ Çetinkaya maçının özetiydi. Tebrikler Abohor. Karşılaşmaya kadrosunda Fırat ve Nurettin sakatlığından dolayı Eser'i 11'de başlatan Toygar hoca genç futbolcudan istediği verimi aldı. Ertan sağ bekte görev alırken Erol orta sahada oynadı. Eser'in sahada basmadık yer bırakmaması savunmada Salih ve Burak'ın Esin'e boş alan bırakmaması ile galibiyet kaçınılmaz oldu. Ali'nin son zamanlarda yükselen form grafiği Cihangir için umut vericidir. Kadrosunun dar olmasından yakınan Toygar hoca genç futbolcuları takıma monte ederek kupa ve ligde yoluna devam ediyor. Maçta tatlı sert geçen bir oyunda ne yaptığını bilen ve sahada futbol oynamak için çıkan Cihangir futbolcuları hocanın verdiği taktiği maçın başından sonuna uyguladı. Buda ''Davulcu'nun Eseri''dir. Erol'un orta sahada kanatlara attığı paslar rakibin ataklarında Yanncik'in yerinde müdahaleleri Halil'in bitirici vuruşlarıyla Cihangir hak ettiği bir galibiyet aldı. Küçük bir parantez maçtan bir gün önce ülke futboluna yaptığı hizmetlerle bir marka haline gelen Cihangir Stadı'na yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırı sadece Cihangir camiasına değil ülke futboluna yapılan bir saldırıdır.
GAÜ Çetinkaya takımı teknik adam değişikliği ile çıktığı ilk karşılaşmada Cihangir'den puansız döndü. Futbolda genel anlamda teknik adam değişiklikleri takıma ayrı bir hava katar. Çetinkaya takımı şansız bir maç çıkardı. Mustafa Yaşınses günün şansız futbolcusuydu. Namı diğer Gabira’nın iki topu direkten döndü. Maçın kader anı direkten dönen ilk topuydu. Zihni'nin cezalı olmasından dolayı savunmada Mustafa Kemal Baran ve Abbas oynarken rakibin savunma arkasına attığı toplarda hata yapan konuk takım maçta Zihni'yi aradı. Ahmet Can solda Tunç sağda takımın geliştirdiği ataklarda koridoru kullanamazken savunmadan da çıkamadılar. Faye rakip kalede gol aramaya çalışsa da karşısında duvar gibi Salih ve Burak vardı. Ludgero ve Paulos'u oyuna alan Turan hoca oyun kontrolünü eline alsada futbolun meyvesi golü bulamadı. Kağan bugün etkisiz kalırken Çetinkaya ataklarını başlatan futbolcu Sercan'dı. Çetinkaya kupada yoluna devam ediyor. Camia kupada yoluna devam etmek isteyecektir. Efsane bu oyunla ileri için bana umut vermedi.
Maçın hakemi Hasan Eriş iyi bir maç yönetti. İki takımın skora etki edecek bir hatası olmadı. Kartları yerinde kullanmakta geciken hoca maçın tatlı sert geçmesine izin verdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.