banner564

Beşince kol faaliyetleri ciddiye alınmalı

Geçmişten günümüze Kıbrıs’taki Türk varlığını hazmedemeyen tarafların, bizi yok etmeye yönelik beşinci kol faaliyeti yürütülmediğini kabul etmek saflık olur.
Beşinci kol: silah gücü ile ele geçirilemeyen bir kitlenin veya devletin propaganda, casusluk, tahrik, manipülasyon, sabotaj gibi araçlara başvurarak dayanışmasını ve bütünlüğünü ortadan kaldırmaya yönelik yıkıcı faaliyetlerdir.
Beşinci kol faaliyetlerinin geçmişi Truva savaşına (MÖ1184) kadar uzanır. 2. Dünya savaşında Nazi rejiminin bir parçası olan Gehlen örgütü işgal öncesi ve sonrasında 5. Kol faaliyetleri yürütürdü. Kıbrıs Türk halkının da 1878’den günümüze 5.kol faaliyetleri ile yok edilmek istenildiği biliniyor. 
Anavatanla aramızın açılması için sürdürülen propagandalar, TC-KKTC düşmanlığı ve Rum ulusal davasını benimsettirici kampanyalar, güneyden kolayca uyuşturucu temini, bazı kişilerin Türk kimliğini inkâr etmesi, kilise evler, bazı iş yerlerinde yeşil haç amblemi göze çarpması, yerli yersiz sokak gösterileri ile sık sık vatandaşların yaşamının zorlaştırılması, gençlerin yabancı ülkelere götürülüp ağırlanması ve dilimizin yozlaştırılmasına dönük faaliyetlerin; çok seslilik, demokrasi, ifade özgürlüğü ile geçiştirilmesi mümkün mü? 
 5.Kol faaliyetleri geçmişten günümüze büyük bir gelişme kaydetti ve silahsız savaşın bir parçası oldu. Etik ve ahlaki kuralları hiçe sayan bu unsurlar, asırlardan beri devletlerarasındaki mücadelenin görünmeyen tarafıdır.
Hedef ülkenin yumuşak noktaları saptanarak, etik ve ahlaki kurallar hiçe sayılarak günümüzde kullanılan ve çoğu zaman günlük yaşamda farkında olmadan birçok kişiyi etkisi altına almaktadır. Genellikle yeterince bilinçli olmayan, ön yargılı ve içe kapanık topluluklar suistimale açık olup kolayca manipüle edilirler. 
  Bu çerçevede hedef ülkelerin devlet kurumlarına, askeri kuruluşlarına, üniversitelerine sızılmakta, dış yardımlarla bazı yazarlar ve bilim adamları kullanılmakta, politikacılar ve siyasi partiler etki altına alınmakta, halkın yıpratılması kültürel soykırım ve asimilasyon projelerinin gerçekleştirilmesi ile halkın içeriden çökertilmesine çalışılır. Halen uygulanan başlıca beşinci kol faaliyetlerini şöyle sıralayabiliriz:
-Devlet yönetimini bozmak ve kaos ortamı oluşturmak amacı ile haklı kabul edilebilen bahaneler üreterek, sokakları eylem alanı haline getirmeye çalışmak;
-Ülkede elde edilen STÖ’leri hedefledikleri amaçları doğrultusunda yönlendirmek;
-Sosyal medyada yanlış ve yalan bilgiler yayarak, halkı kışkırtmaya çalışmak;
-Devlet kurumları arasında çatışma çıkarmaya çalışmak;
-Ülkenin dinamik unsuru olan gençlerin ahlaki ve kültürel düzeyini düşürmek için, medya ve diğer iletişim araçları ile olumsuz yönde yayınlar yaptırmak; 
-Ulusal mücadeleyi kötülemek, itibarsızlaştırmak ve desteklememesini sağlamak;
-Farklı etnik kimliğe sahip toplumlar arasındaki geçici sorunları, yapay gündemler yaratarak çatışmalar meydana getirmeye çalışmak;
Beşinci kol faaliyetleri ile ahlaksız ve bilgisiz bir gençlik, sadakatsiz bireyler, fizyolojik ve psikolojik açıdan rahatsız bir toplum oluşturmaya çalışılır. Beşinci kol faaliyetlerine farkında olmadan maruz kalan ülkelerde sonunda sosyal patlamalar ortaya çıkması sağlanır.
Halkın beşinci kol faaliyetleri hususunda yeterince bilgilendirilmesi ve tehditler karşısında koruyucu politikalar oluşturulması gerekir.
Aksi halde ülkenin geleceğini yok etmeye yönelik dış saldırılar ve işbirlikçi iç dinamikler, daha fazla yüreklendirilir. Sonuçta geri dönüşümsüz felaketlerle karşı karşıya kalınır.

YORUM EKLE

banner608

banner474