banner564

Biz ve onlar

Güneydeki yönetim başkanı, ülkeye yatırımcı getirmek ve yeni istihdam olanakları yaratılması için, sık sık yabancı ülkeleri ziyarete gider.

Bizde ise, kazara anavatandan gelen tek tük yatırımcılar ‘peşkeş, sömürü irademizin ipotek altına alınacağı’ ayağı ile engellenmektedir.
Komşu seri katil olayının aydınlatılması için bile, yabancı bir ülkeden uzman yardımı alır. Bizde ise ülkemizin uzun vadeli çıkarına olan su protokolünün imzalanmasına karşı çıkılarak, yer altı sularımızın yeniden iyileştirilmesi engellenir.
       Güneydeki yönetim, ekonomik kalkınma ve halkının refahı için, sık sık yabancılarla ekonomik işbirliği anlaşmaları imzalar.
Bizde ise dik duruş safsatası ile halkımızın yararına olan ekonomik protokolün imzalanmasına karşı çıkılır.
       Dünyaca tanınmış bir ülke olmasına rağmen Rum, Türkiye televizyonunda yayınlanan Survivor yarışmasında bile, Yunanistan takımında temsil edilmektedir.
Biz ise bir yandan dışa açılma olanağına sahip olmadığımızdan şikâyet ederken, öte yandan anavatandaki kuruluşlar içinde dünyaya açılmayı kabul etmemekteyiz.
Rum yönetimi, isteyen Yunanistanlı ve Yunan asıllı kişilerin güneye yerleşmesine olanak tanır ve nüfus üstünlüğünü daha da güçlendirir.
KKTC’li siyasiler ise, kuzeyli soydaşlarımızın ülkemizden kaçmasını sağlar. Böylece nüfusumuzun artması engellenir, düz işçi ihtiyacımızın Afrikalı ve Uzak Doğulular tarafından karşılanmasına ve kazandıklarını da döviz olarak ülkemizden çıkmasına sebep olunur.
Rum bize karşı, anavatanı ile birlikte hareket ederek komşu ülkelerle askeri anlaşmalar yapar.
Bizim siyasi yetkililer de dik duruş ayağı ile anavatanla aramızı bozacak tutum ve davranış içinde hareket eder.
Rum Yeşil Hat Tüzüğünü de dikkate almayarak, sert önlemler ile vatandaşlarının KKTC’den alış veriş etmesini engeller.
Bizde ise, ticaret açığının aleyhimize olduğu gerçeğine rağmen, tüketicilerimizin güneye yöneltilmesinin kolaylaştırılması içi, daha fazla sınır kapıları açılması istenir.
Rum yönetimi devletimizi ve seçtiğimiz siyasi yetkilileri  ‘sahte’ olarak niteleyip aşağılar.
Bizim yetkili siyasilerimiz ise, Rum siyasi partisinden aday olan kişiler için KKTC’de propaganda yapılmasını, yasal işlemler ile engellemez.
Rum yönetimi KKTC’deki uçak alanının, sade vatandaşları tarafından bile kullanılmamasını talep eder.
Bizde ise bakanlık makamında bulunan kişi bile, güneydeki uçak alanından çıkış yapmayı normal kabul eder.
Rum, yabancıların ve uluslararası kuruluşların hazırladığı tarafsız raporları bile beğenmez ve tepki ile karşılar.
Bizde ise, son yayınlanan raporunda Rumların olumsuz tutumlarının ortaya konulmaması nedeniyle şiddetle protesto edilmesi gerekirken, taraflar arasında denge kurmak istediği açıklanarak BM Genel Sekreteri Guterres adeta aklandı. 
      Rum müzakere heyeti, tüm siyasi partileri temsil eden ulusal konseyin görüş ve onayı doğrultusunda hareket eder.
Bizim müzakere heyeti ise, siyasi partilerin ve halkın ezici çoğunluğunun benimsemediği çözümü savur. Meclisin onayı alınmadan açılım adı altında ödünler verir.

YORUM EKLE

banner471

banner473