banner564

Bu memleket kimindir?

KKTC aklına esenin ‘bu memleket bizimdir’ diyerek her isteyenin sahiplenebileceği bir orta malı değildir.
1821’den beri Rumların ENOSİS idealine boyun eğmeyen, karşı çıkan, anavatanın fedakarca yardımı sayesinde, on binlerce şehit kanı ile sulanarak özgürleştirilen ve vatan yapılan kutsal bir toprak parçasıdır.
Bu memleket Rumlarla bir olup bizi geçmişin kara dönemine götürmek isteyenlerin değil,  ana vatanın koruması altında özgürce bize ait bir coğrafyada yaşamaktan yana olanlarındır.
Bugünlere gelmemizde hiçbir emeği, katkısı olmayan, sadece nimetlerinden yararlanan, anavatan sayesinde mal-mülk, hayal edemeyeceği makamlara gelen, refah içinde yaşayan, buna rağmen TC-KKTC düşmanlığına öncülük edenlerin değil; bunlara karşı mücadele etmeyi vatani görev kabul edenlerindir.
Bu memleket Rum-Yunan ulusal tezlerini benimsettirici propaganda yapan ve yaptıranların değil; ulusal davamıza ve değerlerimize sahip çıkanlarındır.
Bu memleket 1821’den sonra, özellikle EOKA ve 1963-74 döneminde Rumların bize yaptığı kötülükleri dikkate almayan, kötü niyetlerini umursamayan, can ve malımıza göz diken, bizimle yönetim ve ekonomide işbirliğine yanaşmayan Rumların dayattığı çözümü savunanların değil, onurlu çözüm olan egemenliğe dayalı iki devletli seçeneği destekleyenlerindir.
Bu memleket Rum yetkililerine şirin görünmek yarışı içinde hareket ederek devletimize sahte, hırsız, gayri yasal diyerek hakaret edenlerin değil, devletimize sahip çıkanların ve yaşatılmasını isteyenlerindir. 
Bu memleket Kıbrıs Türk halkını ana vatandan koparmak, korumasız bırakmak ve Rum’un dayatacağı çözüm seçeneğini kabul etmek zorunda bırakmak amacı ile yoğun çaba içinde olanların değil; tek dayanağımız ana vatanla işbirliği içinde hareket etmemizin yararımıza olduğunu bilenlerindir.
Bu memleket Kıbrıs Türk halkını 5.kol faaliyetleri ile içeriden çökertmek çabasında olan ve onlara arka çıkanların değil; bu yıkıcı faaliyetlerin farkında olan bunları teşhir eden ve karşı çıkanlarındır.
Bu memleket devletimizi, bayrağımızı, ulusal mücadelemizi kötüleyen aşağılayan, savunma görevi yapan TMT- mücahit örgütünü terör örgütü ile ayni kefeye koyan, Akridas İfestos katliam planlarına rağmen Rum tarafını haklı, bizi haksız gösterenlerin değil. Bize yapılan haksızlıkları gündeme taşıyan ve teşhir edenlerindir.
Bu memleket 1963’te silah zoru ile ortak olduğumuz yönetiminden atılmamız gerçeğine rağmen, bizim haklarımızdan vazgeçtiğimiz yalanını yayanların değil; mağdur edildiğimizi savunanlarındır.
Bu memleket Rum katliamlarını, bize yaptığı kötülükleri aklayan ve bizi suçlu gösterenlerin değil; Rum vahşetinin dikkate alınarak hareket edilmesini savunanlarındır.
Bu memleket her koşulda Rum-Yunan ikilisinin tezlerine arka çıkan, uluslararası anlaşmalara aykırı olarak sadece Rumları temsil eden güneydeki yönetimi Kıbrıs Cumhuriyeti kabul eden AB ve BM’nin dayatmalarını savunanların değil, haklarımıza sahip çıkanlarındır.
Bu memleket Topraklarımızı Rum’a peşkeş çeken, Rum’un içimize yerleşmesini kabul edenlerin değil, bize ait bir toprak parçasında yaşamaktan yana olanlarındır.
Bu memleket, bizi düşman kabul eden, ambargolarla yaşamamızı zorlaştıran, adanın kuzeyini ilhak etmek idealinden vazgeçmeyen Rumlarla birleşmek isteyenlerin değil, aksine buna karşı çıkanlarındır.
Bu memleket müzakere öncesinde eylemleri ve açıklamaları ile Türk tarafının elini zayıflatmaya çalışanların değil; haklarımızı savunan ve destekleyenlerindir.
Bu memleket 1878’den günümüze Kıbrıs’taki tüm çatışmaların ve kayıplarımızın baş sorumlusu olan Yunanistan yetkililerinden medet uman, onlara nezaket ziyareti yapan, öte yandan da tek dayanağımız anavatan yetkililerine sürekli saldıranların değil; ana vatanın bizim için yaşamsal önemde olduğunun bilincinde olanlarındır.
Bu memleket Rumların başat olacağı, ENOSİS’e sıçrama tahtası olarak kullanacağı aşikar olan ve sadece adı federasyon olan, gerçekte üniter yönetim olan çözümü destekleyenlerin değil; iki egemen devletli çözümden yana olanlarındır.
Bu memleket 1963’den günümüze tüm anlaşma modellerini ret eden Rumlar yerine çözümsüzlükten Türk tarafını suçlu gösterenlerin değil, Rum’un anlaşmadan yana olmadığının bilincinde olanlarındır.
Bu memleket güneydeki yeni neslin fanatik milliyetçi ve dindar yetiştirilmesine karşın, bizim yeni neslimizi Kıbrıslı kimliğini benimsettirerek kimliksizleştirmek ve böylece kolayca asimile edilmesine zemin hazırlamak çabasında olanların değil; benliğine sahip çıkmasını savunanlarındır.
Bu memleket atalarımızın geldiği Anadolu ile bütünleşmeyi kötüleyen ve felaket gösteren, öte yandan bizi düşman kabul Rum’a yamalanmamızı savunanların değil, anavatanın bizim için sığınabileceğimiz en güvenli liman olduğunu savunanlarındır.
Bu memleket hayali beklentiler, çıkarlar, ideolojik saplantılar nedeniyle her koşulda Rum’la birleşmeyi tek çıkar yol gösterenlerin değil, devletimize ve anavatana bağlı olanlarındır.
Bu memleket Rum yönetiminin her konuda ana vatanı Yunanistan ile birlikte hareket etmesini göz ardı eden ve bizim tek dayanağımız olan ana vatanla işbirliği içinde hareket etmemizi kötüleyenlerin değil, ana vatanın değerini takdir edenlerindi.
Bu memleket Rum-Yunan ikilisinin yazılı anlaşmalara uymadığının kanıtlarla bilinmesine karşın, uyduruk anlaşmalarla devletimizin yıkılmasını isteyenlerin değil, gerçekleri dikkate alarak buna karşı çıkanlarındır.
Bu memleket, Trakya’daki soydaşlarımızın durumuna düşürülmemizi içine sindirenlerin değil, bize ait ayrı ve egemen devletimizi savunanlarındır. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aziz Kent
Aziz Kent - 3 yıl Önce

Her isteyenin bu memleket sahibi degildir bu Memlekete ne verebilirim diyenin olabilir ancak

banner471

banner474