banner564

Demokratik haklar sınırız değildir

Birçok kişi gibi ben de KKTC’de ‘Fikri terör çetesi ile onlarla birlikte hareket eden ‘Sosyal faşist bir trol çetesi’ oluştuğu görüşündeyim.
Katıksız TC-KKTC karşıtı olan ve çözüm seçeneğinde Rum emperyalistlerin safında yer alan bu kesim;  ulusal davamızı, değerlerimizi, kuruluşlarımızı, KKTC’ni, anavatanımızı savunanlara saldırmaktadır. Faşist baskılarla, aşağılama, itibarsızlaştırma, hakaret, korkutma, dayanaksızca suçlama, organize kötüleme kampanyaları ile susturmaya çalışmaktadır.
Bunlara göre TC-KKTC’ye ve yetkililerine her türlü saldırı hakaret, küfretmek, basın ve ifade özgürlüğüdür.
Öte yandan, kendilerini normal eleştirenler hakkında bile; aşağıladıkları, sahte dedikleri KKTC mahkemelerde derhal dava açmakta ve tazminat almaktadırlar.
Oysa, Anayasamızın 11.Maddesinde ‘temel hak ve özgürlüklerin, özüne dokunmadan, kamu düzeni, kamu yararı, genel ahlak, sosyal adalet, ulusal güvenlik, genel sağlık ve kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak gibi nedenlerle sınırlandırılabilir’ hükmü vardır.
Demokrasi, düşünce ve ifade özgürlüğü haktır. Ancak bu hakların, başkasını küçük düşürmek, başkasına hakaret etmek, hele ülke çıkarlarına zarar vermek amacı ile kullanılması, demokratik hak sayılamaz, aksine ağır suçtur.
İnsan Hakları ve Ana Hürriyetleri korumaya Dair Avrupa Sözleşmesinin ifade özgürlüğünü düzenleyen 10/2 maddesinde ise, ‘Kullanılması görev ve sorumluluk yükleyen bu özgürlükler, demokratik bir toplumda, zorunlu önlemler niteliğinde olarak, ulusal güvenliğin, toprak bütünlüğünün veya kamu güvenliğinin korunması, kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi, sağlığın veya ahlakın, başkalarının şöhret ve haklarının korunması veya yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması için, yasayla öngörülen bazı biçim koşullarına, sınırlamalara ve yaptırımlara bağlanabilir’ hükmü vardır.
Tüm uygar ülkelerde, ifade özgürlüğü; ulusal ve uluslararası hukuktan kaynaklanan bazı sınırlamalara bağlıdır. Demokraside herkese düşünce, ifade ve eylem hakkı tanınır. Ancak bu hakların, başkasına, küfretmek, hele ulusal çıkarlara zarar vermek ve düşmana fayda sağlamak amacı ile kullanılmasına dünyanın en demokratik ülkelerinde bile izin verilmez. Çünkü demokraside tüm haklar, başkasına zarar verebilecek sınırda sona erer. 
Son zamanlarda maalesef tek dayanağımız anavatana, devletimizin otoritesine, saygınlığına, imajına gölge düşürücü saldırıların dozu her geçen gün artırılmaktadır. Bazı medya kuruluşları da, TC-KKTC karşıtlığını adeta misyon kabul ederek her gün manşetinde kötülemektedir.   
Ancak, henüz ulusal mücadelesi sonuçlanmayan ve geleceği tam olarak şekillenmeyen bir ülkede, demokratik hakların kötüye kullanılmasına tarih boyunca göz yumulduğu görülmedi.
Tüm demokratik hakların kullanılmasında bazı kurallar, sınırlar vardır. Kamu yararının korunması için, atanmış-seçilmiş yetkililer de,  herkesin yasalara saygılı olmasını sağlamakla yükümlüdür. Sırf eleştirilmemek ve koltukta rahatsız edilmemek düşüncesi ile sessiz kalarak, yasaları uygulamayarak devletin temelini dinamitlemek isteyenleri  cesaretlendirmemeli. 

YORUM EKLE

banner608

banner474