banner564

Erkeğin kadını ezmesi  

 Erkeklerin kadınları ezme azminin altında yatan birçok neden var. 
 Bunların en önemlisi, kadın cinselliğinin erkeğinkinden güçlü olmasıdır. 
 Normal şartlarda bir kadın bir kerede sayısız defa orgazm olabilir. Erkek ise bir defadan fazla olamaz veya zor olur. 
 Bu dengesizlik, eğer buna dengesizlik diyebilirsek, doğanın onlara dikte ettiği görevle ilgilidir: Toplum onlardan başka şeyler talep edebilir ama doğa, buna tanrı da diyebiliriz, erkeğin mümkün olduğu kadar çok kadını hamile bırakmasını, kadının mümkün olduğu kadar çok çocuk doğurmasını ister.
 Kadının cinsel gücü erkekte onun doyumsuz olduğu inancını doğurur. Bu inanç yanlıştır. Kadın birden çok orgazm olabilir, ama koşullar doğru ise – huzurlu bir ortamda, ona sevgi ve saygı duyan, kendinin olduğu kadar kadının tatminini düşünen bir erkekle.
 İnsan bugünkü homo sapiens hâli ile yeryüzünde bulunduğu 300,000 yılın yüzde 95’inde küçük gruplar şeklinde yaşıyordu ve avlayarak ve mantar, kök ve meyve toplayarak karnını doyuruyordu. 
 O uzun dönemin en büyük özelliklerinden biri kadınla erkeğin eşit olması idi. 
 Erkek kadına kıyasla “üstün” değildi. Beraberlik vardı ama evlilik yoktu. Cinsellik özgürdü. Çocuklar sürekli birbirleri ve anne babalarıyla birlikteydiler ve yürümeye başlamalarından itibaren güçleri yettiği kadar çalışıyorlardı. Toplumda huzur vardı.
 Kadının ikinci sınıf sayılması ve hatta bazı yerlerde köleleşmesi, insanın tarıma ve yerleşik düzene geçmesi, mülk konseptinin doğması, şehirlerin ve kalelerin oluşması ile başladı. 
Erkek peygamberli, erkek egemen, tektanrılı dinlerin yaygınlaşması ile pekişti. 
 Ve günümüze kadar pek değişmeden, hatta güçlenerek devam etti. Güçlenerek çünkü modern hayatın stresleri erkeğin cinselliğini zayıflatıyor. İşini kaybeden erkeğin cinsel iktidarını da kaybetmesi bilinen ve benim de tecrübe ettiğim bir olgudur. 
 Bu da onu kadına karşı daha şiddet eğilimli yapıyor.
 Erkek elinden geleni ardına koymayarak kadını bastırmaya, ezmeye, dövmeye, hatta öldürmeye devam ediyor. Kapatarak kendi vücudunun çadırı hâline getiriyor. Eğitimden mahrum bırakarak erkekle rekabet edebilmesini önlüyor. “Sünnet” ederek cinsellikten aldığı zevki köreltiyor. 
 Dünya nüfusunun yarısını… Bunların arasında kendi kızları, çocuklarının anası olan eşi, kendi anası da var… Erkek egemen bir alana kapatmaya çalışıyor.
 Sadece kadına kötülük yapmıyor bu saçmalığıyla. Kendini de kadının sıcaklığından ve desteğinden yoksun bırakıyor.   
 Zor çağımızdaki erkek sertliğinin ve mutsuzluğunun en büyük nedenlerinden biri budur.
 Hiçbir haksızlık ebediyen devam edemeyeceği gibi bu da bir gün sona erecek. O güne kadar kadını en çok ezen toplumlar ise bunun bedelini dünyanın en geri toplumu olmakla ödeyecek.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sarp Ege
Sarp Ege - 3 yıl Önce

Yazınız bana halk ozanı Rahmetli Neşet Ertaş 'ın sözünü anımsattı. "Kadın insandır, biz erkekler ise insanoğlu " Kadının öncü olduğu toplumlar daima bir adım öndedir.

Ahmet
Ahmet - 3 yıl Önce

Kadınlar gerçekten erkeklerin bir üst sürümüdür.

Ali özdemir
Ali özdemir - 3 yıl Önce

Bizim toplumda kadınları kocanın salağı makbuldür iki çocuk doğur koca eşek gibi çalışsın sana baksın diye kodluyorlar ana erkil oluyor

Ruh İkizi
Ruh İkizi - 3 yıl Önce

50’li, 60’lı yıllara kadar, tarım ve hayvancılıkla geçinen kırsal köy yaşamında kadın, erkek eli değnek tutan çocuk birlikte çalışırdı. Herkes geçimiyle uğraşır, kayda değer önemli bir sorun da yoktu.
Ne zamanki kentleşme hızlandı, sermaye kontrolü kaybedildi kadın, erkek ayrımı konuşulmaya başlanıldı...
Üstadım elinize sağlık. Zaten yazının sonunda da olmuş ve olacaklar da ifade edilmiş. Teşekkürler.

G.C.A
G.C.A - 3 yıl Önce

Bu ülkede bazıları ağacı odun , çiçeğiot,kadını et sanıyor Oysaki ağaç nefes , çiçek ilaç kadın ise NEFES tir — Hak verılmez alınır

Veli Koç
Veli Koç - 3 yıl Önce

"Ve kadınlar
bizim kadınlarımız:
korkunç ve mübarek elleri
ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
anamız, avradımız, yarimiz
ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri
öküzümüzden sonra gelen"
Nazım Hikmet böyle anlatmış kadınları

FF.Gülcan
FF.Gülcan - 3 yıl Önce

İnsan doğası tek eşliliğe uygun değil diye düşünüyorum. Bunu ilk insanların mağaralarda yaşarken avcılık yapan erkeklerin avını istediği kadınla paylaşıp, o gece o kadınla birlikte oluyordu. Günümüzde de aynı temel düşünce ile önce yemeğe sonra yatağa gidiliyor. İlk kadın rekabeti açlık korkusu ile o dönemlerde başladı. Oysa şimdi ekonomik sorunlar, genetik sorunlar ve kadınların sonsuz istekleri erkekleri ezik ve yetersiz kıldı. Hiç bir erkeğin hiç bir kadına şiddet uygulamasının geçerli bir nedeni olamaz ama kadınların da bazıları inanılmaz saldırgan ve tahrik edici sözler sarfeder oldu. Ne ezilen ne ezen olmaması için birlikteliği beceremeyen kadın ve erkekler, ilk insanlar gibi canlarının istediği ile takılmalı...:))

Ege’de Bir Sahil Kasabası
Ege’de Bir Sahil Kasabası - 3 yıl Önce

Eğer Türkiye’de yaşıyorsanız, hayatın her kademesinde başınıza gelebilecek olan durumdur.


banner471

banner473