banner564

Federasyonun, ara çözüm olarak dayatıldığı belli değil mi?

Rum ve destekçileri, federasyonu Girit’te yaptıkları gibi ENOSİS’e sıçrama tahtası olarak kullanmak için ara çözüm olarak dayatmaktadır.
Bu gerçeği bilmek için kahin olmaya gerek yoktur. Çünkü yaşanan olaylar, gerçekler, bilinen niyetler ışığında federasyon dayatmasının nedeni ortaya çıkmaktadır. 
Rum ve Yunanistan’ın, 1791’den beri gündemde olan ve adayı Yunanistan’la birleştirmek amaçlı yayılmacı Megalo İdeali’nden vazgeçmediği bilinmiyor mu?
Halen güneydeki yönetimin Meclisi’nde alınan Kıbrıs’ın Yunanistan’la birleştirilmesi kararı iptal edildi mi?
Rum-Yunan ikilisinin, Acheson Planı’ndan Annan Planı’na ve C. Montana bozgununa kadar hazırlanan tüm çözüm taslaklarına razı olmaması, bizimle yönetim gücünü paylaşmaktan yana olmadığını kanıtlamıyor mu? 
Rum ve destekçilerinin, tutumu ve bize karşı sergilediği olumsuz davranış ile açıklamaları, adanın kuzeyini de ele geçirmek çabasında olduklarını göstermiyor mu?
Her koşulda ve haksızca AB, BMGK daimi üyeleri ve ABD’nin desteğine sahip olduğunun bilincinde hareket eden Rum-Yunan ikilisinin, Kıbrıs’ın tümüne sahip olmak idealinden vazgeçeceğini düşünmemiz için haklı bir neden var mı?
1878-1974 arasında sürekli çatışmaların olmasına karşın, Barış Harekatı’ndan sonra oluşturulan iki bölgelilik sayesinde her iki halkın barış ve huzur ortamına kavuşmasına rağmen, iki halkın tekrar birleştirilmek istenmesi iyi niyetli bir tutum mu?
Yan yana iki devletli seçenekte, her iki halkın da daha mutlu olduğunun anlaşılmasına karşın, neden federal birleşme dayatılıyor?
Rumların, 1963-74 döneminde bize yaptıklarından dolayı özür dilemedikleri bir yana, Türkleri katledenleri kahraman kabul etmesi, tutumlarının değişmediğini göstermiyor mu?
Bizimle federasyon altında birleşmeyi savunan Rumların, güven sağlayıcı uygulamalardan kaçınması, düşmanca tutumu sürdürmesi, halen sınır barikatlarında sergilediği tutum, uyguladığı ambargolar, federal çözümün kötü niyetle dayatıldığının kanıtı değil mi?
Şimdiye kadar hazırlanan tüm çözüm taslaklarını reddederek bizimle yönetim gücünü paylaşmaktan yana olmadığı kanıtlanan Rumların federal çözümü, ENOSİS’e sıçrama tahtası olarak kullanmak amacı ile dayattığı belli değil mi? 
1878’den günümüze yaşanan tüm acılara, felaketlere ve halen Rumların bizi ambargolarla çökertmeye çalışmasına, dostça olmayan tutumuna rağmen, acaba KKTC’de federal çözümü savunanların, olası anlaşma sonucu Rumlardan kaynaklanan tehdit ve risklerin ortadan kalkacağını düşünmelerinin dayanağı nedir?
İki yönetim sayesinde her iki halkın da barışa ve huzura kavuşmasına rağmen, federal çözümle iki halkın yeden birleştirilmek istenmesi iyi niyetli bir tutum mu?
Olası federal çözümle Türkiye ordusunun uzaklaştırılmasından sonra, Rumların ortaklığın başarılı olamadığını ileri sürerek bizi yönetimden atacağını bilmek için kahin olmak mı gerekir?
Rumların olası anlaşmayı Ayni Girit’te yaptıkları gibi bozması ve bizi katletmesi, durumunda, garanti hakkı olsa bile anavatanın, Avrupa Birliği’ni karşısına alarak bizi kurtarmaya gelemeyeceği aşikar değil mi? AB ve BM’nin göstermelik açıklama, dışında bize yardımcı olmayacağı bilinmiyor mu?
ABD’nin askeri yardımı ve AB’nin desteği sayesinde, Gazze’de dünyanın gözü önünde sivillerin katledilmesi, Uluslararası kuruluşların aciz durumu, uluslararası kuruluş ve hukukun dikkate alınmaması, federasyonu kabul etmemizin, ilmiği kendi elimizle boynumuza geçirmek olacağı belli değil mi?

YORUM EKLE
YORUMLAR
Deniz Eröz
Deniz Eröz - 4 saat Önce

Yazılarınız çok doğru. Elinize sağlık

banner608

banner473