banner564

Halk eylemleri desteklememekte

Devletten emekli olduğum için, sendikaların hükümetlerden elde ettiği kazanımlardan ben de yararlanıyorum.
Ancak sosyal medyada yapılan yorumlardan, halkımızın çoğunluğunun sendikaların eylemlerini desteklemediği anlaşılmaktadır
Özellikle son hükümet döneminde STÖ’lerin yerli yersiz eylem yapmaları, trafiği tıkamaları, her konuya karışmaları ve bazılarının da karşı tarafın tezlerini destekleyici açıklamaları, halkımızın çoğunluğunca onaylanmamaktadır.
 İçinde bulunduğumuz dönemde, devlet memurları dışındaki tüm vatandaşlarımız, büyük ekonomik sorun ve sıkıntılar içinde yaşam mücadelesi veriyor.
Turizm, medya, hizmet, sanayi ve ticaretle uğraşan iş sahipleri, çalışanların maaş ve sigorta primlerini ödemekte zorlanıyor.
Üniversitelerimizdeki yabancı öğrenci sayısındaki azalma, birçok kesimin gelirinin azalmasına sebep olmuştur.
Küçük esnaf kar etmemek bir yana, dükkân kirasını ve geçimini sağlayabilecek kadar bile iş yapamıyor.
Restoranlar, kafeteryalar, İnternet kafeler ve birçok küçük iş yeri, dükkân kirasını bile çıkaramadığı için, kapatmak zorunda kalıyor.
Yükseköğrenim görmüş birçok kişi, asgari ücretle hatta daha az maaşla çalışmaya razı olduğu halde iş bulamıyor ve ailesinin verdiği harçlıkla geçinmeye çalışıyor.
Ülkemizdeki iş olanakların yetersiz olması ve yatırımların engellenmesi nedeniyle, KKTC’de hemen hemen çocuğu göç etmeyen aile bulunmamakta.
Öte yandan içinde bulunduğumuz olumsuz koşullarda, hatta pandemi döneminde bile etkilenmeyen, Devletten istikrarlı ve tatminkar gelir elde eden, çalışma koşulları da özel kesimle kıyaslanamayacak derecede çok çok iyi olan devletten maaş çenklerin, üstüne üstlük bir de her fırsatta eylem yapması ve vatandaşların günlük yaşamını alt üst etmesi tepki ile karşılanıyor.
Bazı STÖ yöneticilerinin güneydeki yönetimi Kıbrıs Cumhuriyeti olarak tanıdıklarını ifade etmesi, KKTC ve yöneticileri hakkında olumsuz hatta aşağılayıcı tanımlamalar yapması, yöneticilerimizi yabancılara jurnal etmesi, devlet kuruluşlarına fiziki zarar vermesi, Anavatanımızdaki yöneticilere yakışıksız tanımlamalar yapması, halkımızın ezici çoğunluğunca hoş karşılanmıyor.
Ayrıca siyasi iktidarların, Sendika yöneticilerine çalışmadan maaşlarının verilmesi gibi ayrıcalıklar tanınması da, vatandaşlarımız arasında şikayet konusu oluyor.
Sosyal medyadaki yorumlardan birçok kişinin, politik iktidarların, Anavatandan daha fazla maddi yardım temininde baskı aracı olarak kullandığı için, Sendikalara özel ayrıcalıklar tanıyarak şımarttığını ve tüm olumsuz hareketlerini görmezlikten geldiği görüşünde olduğu anlaşılmaktadır.
Devlet, halkın mağdur edilmesini, eylemlerle günlük yaşamının felç edilmesini, sıkıntıya sokulmasını önlemekle yükümlüdür.
Bu nedenle, STÖ ve grev mevzuatı, uygar ülkelerdeki uygulamalar dikkate alınarak yeniden düzenlenmeli. Grev kararının düzenlenecek toplantıda üyelerin onayı alınarak demokratik yöntemle alınması sağlanmalı. 
 

YORUM EKLE

banner471

banner473