banner564

Halkımızın beklentileri acilen karşılanmalı

Hükümetin dış politikadaki onurlu ve aktif duruşu, masada oyalanmamız tezgâhına karşı çıkması, iki devletli çözümü savunması, vatandaşlarca takdirle karşılanmaktadır.
 Yalnız halkın günlük yaşamını sıkıntıya sokan basit sorunlara el atmaması durumunda, hükümet bir süre sonra halkı karşısına alacaktır.
Bu nedenle vatandaşların şikâyetçi olduğu ve basın ile sosyal medyada da sık sık gündeme taşınan sorunlar, acilen çözümlenmelidir. Örneğin:
Devlet kuruluşlarındaki bürokratik işlemler gözden geçirilmeli ve mümkün mertebe basitleştirilmesi sağlanmalıdır. Örneğin devlette ölüm kayıtlarının mevcut olmasına rağmen, emeklilerin sağ olduklarını kanıtlamalarının talep edilmesi, haklı tepkilere neden olmaktadır.
KKTC bütçesinden yararlanan bazı kişilerin, pervasızca Rum ulusal tezlerini savunması ve Rum davasına hizmet etmesi sorununa acilen el atılmalı. 
Asayiş ve yollardaki trafik kazaları sorununun acilen çözümü için, yerleşim yerlerinde ve anayollarda polisin mutlaka devriye hizmeti yapması sağlanmalıdır. Ülkemiz ve vatandaşlar için asayiş en öncelikli gereksinim olduğuna göre, mevcut personel öncelikle bu alanda görevlendirilmelidir. 
Ülkemizde adeta yaygın bir alışkanlık haline gelen, sürücülerin araç kullanırken cep telefonları ile meşgul olmaları sorunu kazalara, can ve mal kayıplarına sebep olmaktadır. Bunun önlenmesi için acilen caydırıcı yasal düzenleme yapılmalı ve denetimlerle yasalara uyulması sağlanmalıdır.
 Devlette görev yapan herkesin, çalıştığı kuruluşun ilkelerine uyması sağlanmalı. Memurluk ile bağdaşmayan tutum ve davranış içinde olmasına, siyasiler gibi açıklama yapmasına, Rum yetkililer ile görüşüp işbirliği yapmasına, göz yumulmamalı. Aksi hareket edenler hakkında yasal işlem yapılmalı.
Grev yetkisinin gerekli gereksiz kullanılması ve halkın günlük yaşamının sıkıntıya sokulması, siyasiler üzerinde baskı aracı olarak kullanılması, hem üyeler hem de halkımızın çoğunluğu tarafından hoş karşılanmamaktadır. Üstelik memur ve halkımızın mağdur edilmesine de sebep olmaktadır. Bu nedenle yasal düzenleme ile Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi grev kararı 5 kişilik yönetim kurulu yerine, düzenlenecek toplantıda tüm üyelerin %75 ‘inin onayı ile alınması sağlanmalıdır.
Devleti koruyucu ve anavatan ile yetkililerine hakaret edilmesini caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmalı.
Okullarımızda ulusal mücadele tarihimiz okutulmalı, geçmişi ve Rum’u tanıması,  böylece yanıltıcı, art niyetli propagandalarla devletimize karşı olumsuz tutum içinde olması ve kötü niyetli kişilerce yanıltılması önlenmelidir.
Sürücülerin sönmemiş izmaritleri yollara atması adeta yaygın bir alışkanlık haline gelmiştir. Yangın felaketine ve ciddi maddi kayıplara sebep olan bu kötü alışkanlığın ortadan kaldırılması için, ceza daha caydırıcı duruma getirilmeli ve denetim yapılmalı.
Bürokratik işlemler için devlet kuruluşlarına giden bazı kişiler; bağırıp çağırarak kendi aralarında adeta alem yaparak, gürültü kirliliği ile hem memurları hem de diğer vatandaşları rahatsız etmektedir. Hatta hastane ve polikliniklerde bile, bazı kişiler aşırı gürültü çıkararak ve/veya çocuklarının koşuşturup bağırıp çağırmasına engel olmayarak, diğer hastaları rahatsız etmektedir.
Devlet kuruluşları ile hastanelerde herkesin uygarca davranmasının sağlanması amacı ile gürültü yapanlar, güvenlik görevlileri tarafından uyarılmalı, aksi davrananlar dışarı çıkarılmalı ve haklarında yasal işlem yapılmalı. 

YORUM EKLE

banner608

banner474