banner564

Kılavuzu karga olanın

Cumhurbaşkanı adaylarının hemen hemen hepsi büyük bir yalanın propagandistidirler. 
Bu yalancıların en büyüğü Mustafa Akıncı ve CTP Başkanı Tufan Erhürman’dır. 
Söyledikleri yalan Rumlarla iki toplumun eşitliği üzerine kurulu, iki bölgeli bir federasyonun mümkün olduğu ve seçilmeleri hâlinde bunu sağlayacaklarıdır.
Astronot olup Mars’a gitmeleri ne kadar mümkünse bunu yapmaları da o kadar mümkündür.
Rum lider Anastasiades neredeyse yarım yüzyıldır görüşülen federasyonu kabul etmeyeceğini, en geri zekâlının bile kolaylıkla anlayabileceği bir dille açıkladı. Bunu Crans Montana’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ve zirveyi yöneten Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres’e de beyan etti. 
Çavuşoğlu ve Guterres artık federasyondan başka çözümlerin düşünülmesi gerektiğini defalarca söylediler.
Fakat Akıncı ve Erhürman gibilerinin salladığı beşikte uyuyan Türk toplumu bu gerçeği anlamak istemiyor. Onun anladığı tek gerçek, Rum arazilerini talan ve Türkiye’nin yolladığı yardımdan parsa koparmaktır. 
Federasyon, Makarios (1913-1977) tarafından ağzımıza bir parmak bal çalınmak için uydurulan bir yalandı. Rumlar şimdi değil hiçbir zaman Türklerle eşitlik üzerine kurulu bir federasyona razı olmayacaklardı. 
Yazdıkları tarih kitaplarında ve anılarda bunlar apaçık yazılıdır.
Ama kitap okuyan kim? 
Kim burnunun ucundan ilerisini görüyor? 
Kim 1974’te Türkiye’nin Kıbrıslı Türklere yarattığı hayat alanının dünyada hiçbir azınlığa nasip olmamış bir lütuf olduğunu anladı? Ve gereğini yapmaya çalıştı?
Yeniden seçilmekten ve cebini doldurmaktan başka bir şey düşünen kaç politikacı tanıyorsunuz? 
Dünyanın başka hangi yerinde rüşvet yediği için yurt dışına kaçan ve geri dönemeyen bir politikacıyı “büyük hizmetler yaptı” diye öven bir Başbakan var?
Rumlar tabii ki seninle eşitlik üzerine kurulu bir federasyon istemiyor. Sen onunla eşit değilsin ki. Sen, beceriksizlik ve yolsuzluk dışında her sahada onun 50 yıl gerisindesin. Ve 50 yıldır kıçını kaldırıp bu arayı kapatmak için hiçbir şey yapmadın.
Dünya bunu görüyor. Bu nedenledir ki sana sempati duyan hiçbir devlet yok. Türkiye’ye bile “illallah” dedirttin.
 
Neden o zaman Akıncı ve Erhürman gibileri hâlâ federasyon yalanları söyleyebiliyor? 
Söyleyebilecekleri başka bir şey yok çünkü. Dağarcıkları boş.
Rumlarla yan yana güven içinde yaşayabilmemizi sağlayacak, Rumların da kabul edeceği başka formüller vardır. 
Ama bunları arayıp bulacak yetenek ve entelektüel derinlik ne Akıncı’da ne de Erhürman’da var.
Yalan söylemek kafayı çalıştırmaktan kolay değil mi?

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nuray Yeşiladalı
Nuray Yeşiladalı - 3 yıl Önce

Şahane

Kutlay Erk
Kutlay Erk - 3 yıl Önce

Yazar yalanın büyüğünü kendisi söylüyor. Örneğin adayların hemen hemen hepsi yalan söylüyor dedi, 11 adaydan sadece ikisinin yalan söylediğine dair yazar yorum yaptı, diğer 9 adayın yalanlarına dair laf yok. Federasyon Makarios'un Kıbrıslı Türklerin ağzına çaldığı baldır dedi, halbuki tüm Kıbrıslı Rum liderler federasyon için "Acı bir taviz" diyor. Ve bu arada da Kıbrıs Türk FEDERE Devletini de Kıbrıslı Türkler ilan etti... Makarios'un Denktaş'ın ağzına çaldığı bal ile mi ilan etti Denktaş KTFD'yi.
Federasyon 1958'de TC'nin tezi idi, kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti için de zamanın TC hükümeti "Fonksiyonel federasyon" dedi' 1974'den sonra coğrafi bölünme olunca da "coğrafi temele dayalı federasyon" tezini çözüm şekli olarak önerdi'. Kıbrıs Rum liderliği de "Acı taviz" diyerek kabul etti.

ali özdemir
ali özdemir - 3 yıl Önce

Bazı toplumlar aynı yalana defalarca inanır. Kandırılmak akıllarına gelmezve bu toplumlar her zaman geri kalır.

Fügen özdemir
Fügen özdemir - 3 yıl Önce

Ne kadar da doğru..

Derya Akmaz
Derya Akmaz - 3 yıl Önce

Bu yazının M.Münir’e ait olduğuna inanamadım. Akıncı ve Erhürman’ın kalite ve kalibresi Kıbrıs’ın sosyal ve siyasal ortamında takdir ediliyor.

Hakkı Atun,KKTC Mecli
Hakkı Atun,KKTC Mecli - 3 yıl Önce

Metin helal olsun

Öz
Öz - 3 yıl Önce

''Fakat Akıncı ve Erhürman gibilerinin salladığı beşikte uyuyan Türk toplumu bu gerçeği anlamak istemiyor. Onun anladığı tek gerçek, Rum arazilerini talan ve Türkiye’nin yolladığı yardımdan parsa koparmaktır.''

El insaf! Türkiye'den gönderilen paraları ve ganimeti üleşenler Akıncı ve Erhürmanın salladığı beşikte uyuyanlar değil.KKTC'yi babalarının çiftliği gibi yöneten UBP zihniyetidir. Bir de ne Erhürman ne de Akıncı olmayacak duaya amin demezler. 1983 yılında KKTC kuruldu. İktidarda olanlar da iki devletli çözüm destekçileri olduğu halde neden Kıbrıs'a barış gelmedi?

İsmet Yavuz..DigorAp
İsmet Yavuz..DigorAp - 3 yıl Önce

Aptallık nedir?yalanı gördüğü halde,yalanı bildiği halde,yalana inanmaktır.Metin Münir Bey..objektif bir yazardır..yıllardır,Makalelerini beyenerek okurum..


banner471

banner474