banner564

Mr. Atomic Bomb


Rusya’nın Ukrayna’yı istilası yeryüzündeki hayata son verecek nükleer bir savaşa dönüşür mü?
Dönüşebilir.
Dünyadaki en büyük nükleer silah stokuna sahip olan Moskova, Ukrayna’da umduğu çabuk zafere ulaşamadı. Bataklığa saplandı. 
Ukraynalılar Rusya’ya sömürge olmamak için olağanüstü bir cesaretle savaşıyorlar. 
Amerika önderliğindeki Batı, Ukrayna’ya bu güne kadar bir ülkeye yönelik olarak örneği görülmemiş bir sürat ve yoğunlukta silah sevkiyatı yapıyor. 
Putin Ukrayna’da zafer kazanmak zorundadır, aksi taktirde ayakta kalamaz. Ama Ukraynalıların direnişi bu zafer olasılığını gittikçe zayıflatıyor. 
Putin bunun müsebbibinin Ukrayna’yı modern ve güçlü silahlarla donatan Batı, özellikle Amerika olduğunu gittikçe daha sık telâffuz etmeye ve nükleer silah kullanma tehdidini daha sık savurmaya başladı.
Putin’in çabuk bir zafer kazanmak için Ukrayna’ya nükleer bomba atacak kadar gözü kara olmadığını düşünebilirsiniz. Çünkü bunun karşılıklı yok oluşa neden olacağı ve hayatın sonunu getireceği neredeyse kesindir. Ama üç ay önce de herkes Putin’in Ukrayna’ya saldıracak kadar çılgın olmadığını düşünüyordu. 
Savaş uzadıkça en kötü olasılıklar mümkün olacak.
Homo sapiens olarak insanın hayatında iki dönem var. 
İlk dönemde insan diğer hayvanlarınkine benzer bir hayat yaşıyordu. Onlar gibi hayatı iki aks etrafında dönüyordu: karın doyurmak ve seks. Üç yüz elli bin yıl sürdüğü tahmin edilen bu dönemde insan göçebe idi ve mülk ve para nedir bilmiyordu. Küçük topluluklar hâlinde yaşıyordu ve ilişkilerinde büyük oranda çekişme değil uyum, rekabet değil iş birliği hâkim idi. 
On bin küsur yıl önce insan, bilinmeyen nedenlerle bu doğal hâlini terk etti ve yerleşik oldu. Hayatını çiftçilik ve hayvan bakıcılığı ile kazanmaya başladı. Bunlar insanın yeryüzündeki varlığının ikinci dönemine girişinin ilk adımları idi. 
Para, mülk, açgözlülük, zulüm ve bencillik, savaşlar ve kölelik ve soykırımlar, doğanın sınır tanımayan istismarı bu dönemde başladı. İnsanlar çoğaldıkça çoğaldı. Bunun sonucunda iklim değişti, denizler kirlendi, hava zehirlendi ve yaban hayatın süratle yok oluşu başladı. İnsan sürdürülmesi mümkün olmayan, onu yok edecek bir sürece girdi.
Avcılık ve toplama döneminde insan doğanın onu yarattığı formatta yaşıyordu. Ondan sonra gelen dönemdeki insan kendi yarattığı bir boyuta geçti. Bütün yaratıklar arasında bu atlayışı gerçekleştiren tek hayvan odur. Diğer yaratıkların tümü çevreye uyum sağlayarak varlıklarını sürdürdüler veya sağlayamayarak yok oldular. 
İnsanın kendini içine sıkıştırdığı kendi icadı olan boyutun doğa ile bağları gittikçe azalıyor. 
Yakında genleri ile oynamaya başlayınca daha da yapay, kendi ürünü olan bir yaratık hâline gelecek. Belki bu yaratık daha donanımlı olacak ama daha mutlu olmayacak: İnsanın yarattığı yeni dünya eskisinden farklı olarak zengin olunabilen ama mutlu olunamayan, kalabalıkların, hastalıkların ve depresyonun hüküm sürdüğü bir yıkılış yoludur.
Kendi icadı olan silahlarla kendini yok etmek bu yıkımın en kestirmesi ve bu günlerde en muhtemel olanıdır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
LEYLA AKSU
LEYLA AKSU - 2 yıl Önce

Rusya kendini dünya'ya rezil etti.Rusya bir kez daha ne kadar güçsüz bir devlet olduğu tüm dünya'ya gösterdi.Ukrayna'da hava sahası üstünlüğü Rusya'da olmasına rağmen Rusya hiçbir başarı gösteremedi.Diktatörlükle yönetilen ülkelerin sonu budur işte.Rusya'da demokrasi insan hakları yoktur.Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devleti olarak demokrasimize sahip çıkalım.

Kemal S.
Kemal S. @LEYLA AKSU - 2 yıl Önce

Diktatör karşıtı ve demokrasi yanlısı olmak bazı kişilerde alerji etkisi yapıyor. Tanrı onların yaptıkları kötülükleri affetsin, onları yola getirsin.

Mustafa Yüksel
Mustafa Yüksel @LEYLA AKSU - 2 yıl Önce

3 kişi beğenmemiş, neden acaba?

Ruh İkizi
Ruh İkizi - 2 yıl Önce

Dönülemez bir yola girmişiz! Durumun vahametini gören bilginlere itibar edilmiyor.
İnsan eliyle kıyamet bu olsa gerek.
Teşekkürler Sayın MM.

Ege’de Bir Sahil Kasabası
Ege’de Bir Sahil Kasabası - 2 yıl Önce

Yeryüzündeki hayatın bitmesinden korkuyoruz ama yeryüzünde insanca bir yaşama sahip olan, istediği hayatı yaşayan kaç kişi var? Her geçen gün artan pahalılık, azalan adalet ve özgürlükle kaçımız mutluyuz? Nihayet soğukların bitip havanın ısınması ile artık bir Joaquin Sorolla tablosundaymış gibi, deniz kenarında olup kumlara basmak, uçuşan rüzgârı hissetmek, denizin ve gökyüzünün maviliğini içimize çekmek kaçımızda heyecan yaratıyor?

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 yıl Önce

Rusya’nın uzun bir süredir ciddi kayıplar verdiği ve kazanamayacağı bir Ukrayna savaşında Nükleer silah kullanması bi çılgınlık olacaktır! Ukrayna’nın birçok bölgeleri Rus kökenli insanlarla karışıktırlar artı Sınır Ülke Ukrayna Rusya’ya çok yakın ve nükleer silah sonucu radyasyonun Rusya da dahil hangi Ülkeye de yayılacağı kesin değildir , Rusya’nın birçok nükleer silahi olduğu kesindir fakat Teknolji yönünden çok daha üstün olan Batıya bunları hedef olarak gönderebilmesi çok zayıf olarak görülmektedir,
Sadece Amerika’nın StarWar ( uzay savaşı) projesi ile Rusya’nın gönderebileceği ballistic nükleer füzeleri yok etme kapasitesi çok üstündür, Rusya’nın Batı ile girebileceği bir savaşta yenilgi sonucu nükleer silah kullanacağı ise kesin gözle bakılıyor bu nedenden dolayıdır ki gelişmiş batılı ülkeler bu konuda teknolojilerini geliştirip tüm önlemlerini almış durumdalar ,
Rusya’nın Ukrayna’da daha da çok kan kaybedip Dünyaya rezil olmadan bir şekilde savaşı sonlandırmadan başka çaresi kalmamıştır,

Rafıg
Rafıg - 2 yıl Önce

Teşekkürler harika yazı için

uğur sezgin
uğur sezgin - 2 yıl Önce

Boş konuşuyorsunuz diyen birisi var. Sen hiç bir şey bilmiyorsun. Bu yazılarda çok şey var.Ama sen anlıyamıyorsun. O zaman okuma ,yorum da yapma.

Mustafa Yüksel
Mustafa Yüksel - 2 yıl Önce

İnsanı doğa yarattı ama insan bununla yetinmeyip kendini yeniden yaratıyor. Putin çakalının taktik nükleer silah kullanabileceğini söyleyen uzmanlar var. İş büyürse felaket gerçekleşebilir tabi. Putin intihar ederse bu şekilde eder muhtemelen

Kerim
Kerim - 2 yıl Önce

Yurtta sulh cihanda sulh


banner471

banner474