banner564

Nüfus yoğunluğumuz fazla mı?

 Son zamanlarda bazı kişiler, halkımızın tepkisine sebep olan tüm sorunların, nüfusumuzun artmasından kaynaklandığını ileri sürer. 

Ancak dünyadaki gerçekler, bu görüşün sırf Rumlarla aramızdaki nüfus açığını kapatmamızın engellenmesi amaçlı, art niyetli bir düzmece olduğunu gösterir.
Rum-Yunanistan ikilisi geçmişten günümüze, nüfus avantajına dayanarak, adayı ilhak etmek çabasındadır. Nüfus üstünlüğüne dayanarak 1960  ortaklık yönetimine tek yanlı el koydu. Nüfus avantajı nedeniyle adanın %66 sını elde etti. Halen nüfus üstünlüğünü öne sürerek, adanın kuzeyini de ele geçirmeye çalışıyor.
            Rum tarafı, bir yandan güneye giden tüm Yunan kökenli kişilere hiç zorluk çıkarmadan vatandaşlık vererek nüfuslarını artırmakta. Öte yandan, KKTC’de yoğun propagandalarla ve içimizdeki işbirlikçileri kullanarak nüfus artışını kötülemekte ve artmasını engellemektedir.
        Çünkü   aramızdaki nüfus açığının kapatılması durumunda, adayı ilhak çabalarında bize karşı kullandıkları, ellerindeki en güçlü kozun etkisiz duruma getirilmesinden korkuyorlar .
Her nedense, siyasi yetkililerimiz ısrarla nüfusu, ekonomi ve  Kıbrıs davasındaki rolünü ve önemini hala daha göz ardı etmektedir. Nüfusumuzun artması için basiretli bir nüfus politikası uygulamıyorlar. Vatandaşlık yasasında bile, Türk kökenliler, yabancılarla eşit tutuluyor. Ülkemize çalışmak için gelen kuzeyli soydaşlarımız da,  baskılarla kaçırılıyor.
Güneyin yönlendirmesi ve içimizdeki işbirlikçilerin yoğun propagandalarının etkisi altında kalan bazı kişiler, tüm sorunlarımızın nedeninin, nüfus fazlalığı olduğunu ileri sürer.
Ancak başta asayiş olmak üzere sorunların, fazla nüfustan kaynaklandığı görüşü dayanaksızdır. Gerçekte tüm sorunlarımızın başlıca nedeni, popülizm ve bozuk yönetim anlayışı sonucu, devletin başarılı ve verimli çalıştırılmamasıdır.
Sorunlarımızın nüfus fazlalığına bağlanması dayanaksız ve art niyetli bir düzmecedir. Çünkü ülkemizdeki nüfus yoğunluğu fazla olmayıp aksine azdır. İstatistiki veriler, ülkemizdeki nüfus yoğunluğunun, AB ülkelerinin çok altında olduğunu gösterir. (https://tr.wikipedia.org/wiki/nüfus_yoğunluklarına _göre_ülkeler listesi))
Makao adasında Kilometre karelik alanda (Km2) yaşayan nüfus :21.369 kişidir.
Monako’da Km2 alanda, 18.948 kişi yaşar.
Cebeltarık’ta Km karede yaşayan nüfus : 4.412 kişi;
Singapur’da Km2 de yaşayan nüfus:7.614 kişi
Hong Kong’da Km2 de yaşayan nüfus: 6.53 kişi
Tayvan’da Km2 de yaşayan nüfus:636 kişi
Malta’da Km2de yaşayan nüfus: 1.323 kişi 
Hollanda’da Km2 de yaşayan nüfus 395 kişi,
Yunanistan’da Km2 de yaşayan nüfus: 84 kişi
Türkiye’de Km2de yaşayan nüfus:100 kişi
AB’de Km2 de yaşayan nüfus: 112 kişidir 
Rum kesiminde (nüfus 835.307) Km 2 de yaşayan nüfus: 90 kişi;
KKTC’de ise (nüfus 264.172) Km2 de yaşayan nüfus :78 kişidir
Ülkemizde yaklaşık 100 bin dolayında yabancı işçi bulunduğuna göre, ekonomik faaliyetlerimizin yürütülebilmesi için, ek  işgücüne veya nüfus artışını ihtiyacımız vardır. Bu nedenle, siyasi bakımdan elimizin güçlendirilmesi yanında, ekonomik faaliyetlerin yürütülmesinde de  ABD, Almanya, Kanada gibi, bizim de belirlenecek kriterlere bağlı olarak anavatandan, resmi olarak ve piyasamızın gereksinimi dikkate alınarak, bir miktar nüfus getirilmesinin gerekli olduğu görüşündeyim.

YORUM EKLE

banner608

banner473