banner564

Partiler slogan yerine, sorunları nasıl çözeceklerini açıklamalı

Geçmişten günümüze halkımızın bir kısmı, başarı ve başarısızlığını dikkate almadan tarikat gibi bağlandığı siyasi partilere oy verir.
Fakat halkımızın bir kısmı da hiçbir siyasi partiye bağlanıp kalmamaktadır. Bu seçmenler genellikle ya hiçbir partiyi beğenmediği için oyunu kullanmaz, ya da adayların niteliklerini dikkate alarak karma oy kullanır.
Karma oy kullanan ve sandığı boykot edenlerin sayısı küçümsenmeyecek ve belirleyici orandadır. Bu nedenle, bu seçmenlerden oy almak isteyen siyasi partiler, alışılagelmiş ve artık alay konusu edilen içi boş sloganlar atmak yerine, halkımızı sıkıntıya sokan sorunlara yaklaşımının ne olacağını ve sorunları nasıl çözeceğini somut olarak anlatmalı.
Ülkemiz küçük ve nüfusumuz da çok az olduğu için tüm sorunlarımız sokaktaki sade vatandaşlar tarafından bile biliniyor.
Her şeyden önce varlığımızın sürdürülmesi bakımından, yaşamsal önemde olan çözüm seçenekleri konusunda tüm siyasi partiler savundukları çözüm seçeneği hakkında halkımıza şeffaf ve ayrıntılı bilgi vermeli.
Örneğin yarım asırdan beri sürdürülen müzakerelerde Rumların federasyon adı altında bize yamalanmayı dayattığının ortaya çıkmasına rağmen, hala daha Rum’la birleşmeyi tek çözüm seçeneği gösteren siyasi partiler, gerekçelerini ve mevcut risklere karşı güvencelerinin ne olduğunu anlatmalı; 
Ayrıca Müzakerelerde anavatanla işbirliği yapmak yerine, ters düşmeyi tercih ederek, desteğine sahip olmadan hangi güç ve destekle varlığımızı sürdürebileceğimiz onurlu bir anlaşma yapacaklarını açıklamalı.
Stabil para birimine geçilmesini savunan siyasiler, bu vaatlerini nasıl gerçekleştireceklerini, hangi kaynaktan yararlanacaklarını ayrıntılı bir şekilde anlatmalı;
Gençlerin göçünü umursadığını ve önleyeceğini ileri süren siyasiler, yeni istihdam olanakları yaratılması için dış ve iç yatırımcıların teşviki için neler yapağını anlatmalı;
Rumların bize karşı kullandığı en güçlü koz olan nüfus üstünlüklerinin etkisiz duruma getirilmesi için, alacakları önlemler ile yapacakları uygulamaların neler olduğunu belirtmeli;
Ülkemizdeki turizm, tarım, inşaat sanayi kesimlerinin gereksinimi olan ara eleman, teknik personel ve düz işçi açığının kapatılması için neler yapacaklarını anlatmalı;
Her yıl yeni adli yıl açılışındaki törenlerde davaların birikmesinden şikayet edilmesine karşın, acaba adaletin geç tecelli etmemesi için ne yapılması düşünülmektedir?
Tarımsal üretimin artırılması, yerel sebze talebini karşılayacak duruma getirilmesi için neler yapılması planlanmaktadır?
Dış ulaşımdaki fahiş fiyatların makul düzeye indirilmesi ve direk uçuşların gerçekleştirilebilmesi için ne yapılacak?
Devlet kuruluşlarının istenen düzeyde başarılı ve disiplinli hizmet verebilmesi nasıl sağlanacak?
İlkokul çağındaki çocukları bile tehdit etmeye başlayan madde bağımlılığı sorunu için ne yapılması planlanır?
İç güvenliğin sağlanması, Trafik kazalarının önlenmesi, yasalara aykırı hareket edilmesinin caydırılması için neler yapılması düşünülür?
Her yıl kış mevsiminde yaşamımızın bir parçası haline gelen sel felaketine karşı, ne yapılması planlanır?
Biricik dağımız olan Beşparmak dağının her geçen gün biraz daha eritilmesinin durdurulması için ne yapılacak?
Anavatanın 1974’ten sonra yaptığı göletlerin rehabilite edilmesi ve birikecek suyun üretimde kullanılması için ne yapılması planlanır?
Atık suların hayvan yemi ve ağaç üretiminde değerlendirilmesi için herhangi bir uygulanma yapılması planlanıyor mu?
STÖ’lerin hak arama eylemlerinde, vatandaşların günlük yaşamını sıkıntıya sokmaması için neler yapılması düşünülür?
Ülkemizi tehdit eden küresel iklim bozukluğu ve buna bağlı kuraklık karşısında acaba nasıl bir su yönetimi uygulanması benimsenecek?
Devletin sokakta görev yaptırılması ve yasalara aykırı hareket edilmesinin caydırılması için ne yapılması planlanır?
Devlet okulları ile sağlık kuruluşlarındaki sıkıntıların çözümü ve için neler yapılması planlanır?
Devlet hastanelerinde hasta bakıcı ve refakatçı sorunu ile hastaların ilaç ihtiyacının karşılanması hakkında neler yapılacak?
Belediyelerin halktan hizmet gerekçesi ile topladığı vergileri maaşlarda harcamaması için yasal düzenleme yapılacak mı?
Dünyaca tanınmış olan ve birçok ülkeden maddi yardım elde eden güneydeki yönetimin her konuda anavatanı ile birlikte hareket etmesine karşın, anavatan yetkilileri ile işbirliği ve iyi ilişki içinde olmak yerine çatışmayı tercih eden siyasiler, sorunlarımızı acaba kimin destek ve yardımı ile çözecek?  

YORUM EKLE

banner608

banner473