banner564

SANA İYİ SEFALETLER 

Demek ki halkın yarısı durumdan memnun. 


Demokrasi, özgürlük falan istemiyor. Yargının emir kulu olması umurunda değil. Ekonomik kriz, enflasyon, TL’nin tepetaklak olması, sınır aşırı maceralar da kabulü. Kürtlerin ve Alevilerin ikinci sınıf vatandaş olmaya devam etmesi de. Rüşvet ve adam kayırmanın kral olması da. TC’nin Batı’nın en az sevilen ülkesi hâline gelmesi de.


Halkın diğer yarısının nefret ettiği adamı beş yıl daha başında istiyor. 


Bilmiyor mu ki o değişemez, bu nedenle ekonomiyi düzeltmesi mümkün değil. Eğer ikinci turda çoğunluğu alırsa, ki içeride de dışarıda da genel beklenti budur, denediği ve başarısız olan politikalarını sürdürecek. Yabancı yatırımcılar ve kreditörler TC’den vebadan kaçar gibi kaçacaklar. Enflasyon can yakmaya, TL değer kaybetmeye devam edecek.


Fakirleşme süreci bitmeyecek, özetle.


Halkın yarısı buna “ne yapalım, kader,” diyor.


Sen istediğin kadar “kader değil” de. 


Başka halklar için fakirlik ve ezilmişlik kader değil de senin için neden kader, kardeş? Allah’ın sana garezi mi var da seni süründürüyor? 

Erdoğan’ı başında tutarak fakirleşmeni onaylıyorsun, diyorum sana. Erdoğan’ın bütün suçlarına, kabahatlerine, hatalarına ortak oluyorsun, diyorum. 


“Sen işine bak. Biz böyle iyiyiz,” diyor.


“İyi de biz değiliz,” diyorum. “Seninle beraber biz de sürünüyoruz.”


O “Uzatma. Yaz sev ya terk et,” diyor.


“Ne severim ne terk ederim,” diyorum. “Sabredeceğim. Bu arada, sana iyi sefaletler dilerim.”


*


Türkiye gibi tek adam veya Çin gibi ideoloji kapanına düşen ülkelerin sıyrılıp demokrasiye ulaşması kolay değil. 


Hatta belki imkânsız. İşte Rusya. Neredeyse 70 yıl komünizm ile diktatörlüğün sefaletini yaşadı. Şimdi Putin’i yaşıyor. İran Şah’tan sonra Mollaların diktatörlüğüne yuvarlandı. Pakistan demokrasi rolü yapan askeri bir diktatörlük olmaya devam ediyor.


Askeri rejimler döneminde bile diktatörlüğü reddeden TC’nin düzlüğe çıkma şansı bütün bu devletlerden ve bütün Ortadoğu ülkelerinden büyüktür.


Eğer seçimi Erdoğan alırsa CHP’de en büyük özelliği seçim kaybetmek olan Kılıçdaroğlu dönemi kapanacak. Kabul edelim ki Erdoğan’ın başarısında Kılıçdaroğlu’nun başarısızlığının küçümsenmeyecek bir katkısı var.


Onun yerine aday olan gençler CHP’yi tek parti döneminden kalan, halka tepeden bakan çirkinliklerinden kurtarıp seçmene daha güven veren bir hâle getirecektir. Belki onlar Ankara’yı dışlayıcı değil, kapsayıcı bir büyük barışma merkezi durumuna getirebilir.

Dün bir arkadaşımın dediği gibi “çıkmayan candan ümit kesilmez.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Eylül Eylül
Eylül Eylül - 13 ay Önce

“Her karar bir vazgeçiştir” diye bir cümle vardı. Coğrafya da kader değil tercih oldu. Suriyelilerle yaşamakta bu halkın tercihi. Yaşadığımız acılardan dolayı, insani özelliğim olan acıma duygumu kaybettim. İşin garip tarafı bunun farkında olmayan, bulduğu ekmeğe şükür diyenler rahatlar. Yaşamanın ne demek olduğunu bilmeyen; ömründe bir kitap okumamış, sanat edebiyat bilmeyen insana ne anlatacaksın. Buyrun tercihinizi yaşayın demek düşüyor. Emeğinize sağlık sayın Münir…

Hasan Hüseyin
Hasan Hüseyin @Eylül Eylül - 13 ay Önce

Hahaha Tiktok u Atatürk'ün çıkardığını da ilk kez duyuyorum, gülmekten sandalyeden düşüyordum. :)

Yine de seçimler daha bitmedi umudumuzu kaybetmeyelim.

Eylül Eylül
Eylül Eylül @Eylül Eylül - 13 ay Önce

Biliyorum sayın Hasan Hüseyin bey çok haklısınız. Bunların hepsi doğru. Benim iki ablam tiktok u Atatürk’ün çıkardığını düşünen ablalarımı bile ikna edemedim. Ne yapalım çok üzgünüm ülkem adına…

Hasan Hüzeyin
Hasan Hüzeyin @Eylül Eylül - 13 ay Önce

Sayın Eylül, "Buyurun tercihiniz yaşayin" diyorsunuz ama ONLARIN tercihini sadece kendileri değil BİZLER DE yaşamak zorunda kalıyoruz malesef, sorun bu. Bu seçimler sadece kendi hayatlarını değil hepimizin hayatını etkiliyor.

O sizin 'Yaşamanın ne demek olduğunu bilmeyen; ömründe bir kitap okumamış, sanat edebiyat bilmeyen,,,vs' dediğiniz insanlar sonunda sizin de benim de geleceğimi, nasıl yaşayacağımı tayin ediyorlar. Gemi batarsa hepimiz batıyoruz yani.

Ruh ikizi
Ruh ikizi - 13 ay Önce

Teselli ne kadar iyi?
Fakirin ekmeği umudu gibi..
Sittin sene de yetmedi.

Elinize sağlık üstadım.

Nick
Nick - 13 ay Önce

Teşekkürler Metin Bey hislerime tercüman olduğunuz için.

Hakan yılmaz
Hakan yılmaz - 13 ay Önce

Halka tepeden bakma derken kendi tabanı dışındaki kesimi kastediyorsunuz değil mi?

Turkish power
Turkish power - 13 ay Önce

Herkes senin gibi düşünmek zorunda mı mutlak doğru senin düşündüklerini mister kendini demokrat sanan çakma entellerin boş beleş vatandaştan karşılık bulmayan saçmalıkları

Turkish power
Turkish power - 13 ay Önce

Halktan uzak kendini benimsetememis ezik şark entelleri asimile eskiden sosyalist şimdi abd AB uşağı fon beslemeli yenilmeye doymayan pehlivan cakmalari beğensin ne olur beğenmeyen ne olur it ürür kervan yürür

Hasan Hüseyin
Hasan Hüseyin @Turkish power - 13 ay Önce

Abi sen Turkish Power diyorsun da senin ülkeye 10 milyon yabanciyi doldurmuşlar farkindamisin? Araplar Afganlar, vesayre vesayre ne kadar islamophil varsa sırf şeriat gelsin diye sennin ulkeye doldurulmuş , haberin var mi?

Belki ismini Turkish Power yerine Arabic Power olarak degiştirsen daha iyi olur. Çünkü yakında ne Türkiye Cumhuriyeti ne de senin Turkish Power in bi nane etmiyecek. Bunlar seni bozmuyor mu? Nerde senim Turkish Powwer liğin? Keşke Turkish Power olsan da olanları görebilsen ama nerdeee?

Bu yola devam et o zaman. Ha bu arada Arapça öğrenmeni tavsiye ederim ilerde lazım olacak.

Tarsuslu Emin
Tarsuslu Emin - 13 ay Önce

İktidar bütün şartları zorlayarak faizlerin yükselmesine engel oldu. Bu, diğer baskılayıcı faktörlerle beraber işsizliğin artışına engel oldu. Bu da iktidarın oylarının erimesini sınırladı. Evet pahalılık had safhada, ama insanların evine para giriyor, bazı şeylerden kısarak ve ucuz marketlerden alışveriş yaparak aradaki farkı kapatıyor haneler. Emin olun, eğer bu ülkede işsizlik biraz daha fazla olsaydı muhalefetle iktidarın oy durumları tam ters durumda olurdu.

Ahmet
Ahmet @Tarsuslu Emin - 13 ay Önce

https://t24.com.tr/haber/ekonomist-murat-kubilay-kur-patlamasin-diye-ekonomi-sogutuluyor-yani-issizlik-de-geliyor,1110934

Deniz
Deniz @Tarsuslu Emin - 13 ay Önce

Faizi baskıla baskıla nereye kadar?? Elimizde patlayacak.

Teşekkürler
Teşekkürler - 13 ay Önce

Teşekkürler


banner471

banner474