banner564

Savaşı biz kazandık, barışı onlar kazandı

Bir ay kadar sonra yapılacak seçimlerde sadece Türkiye için değil KKTC için de iktidar seçilecek.


Erdoğan rejimi KKTC’yi tamamen Ankara’nın kontrolüne aldığı için orada cumhurbaşkanı olacak kişi, Türkiye’nin olduğu gibi burasının da kaderine hâkim olacak.  


Bunu “Kıbrıslı Türkler, Kuzey Kıbrıs’ı Türkiye’ye teslim ettiler,” şeklinde de anlatmak da mümkün, ki belki daha doğrusu budur.


Adada Cumhurbaşkanı, Başbakan, kabine üyelerinin ve milletvekillerinin birkaçı hariç Kıbrıslı. (Diğerleri de “Kıbrıslı” ama onlar nüfusun yarıdan fazlasını teşkil etme yönünde çoğalan ve sadakatleri, yaşadıkları yerden fazla TC’ye olan TC kökenli Kıbrıslılar.) Fakat yerli olsun olmasın hepsinin dümeni Ankara’nın elinde. 


Hiçbiri Ankara’nın işaret ettiği istikametten bir milim sapacak iradeye sahip değil.  


Hiçbiri, Kıbrıs bağlamında, Türkiye’nin çıkarına olanların Kıbrıslı Türklerin çıkarlarına ters düşebileceğinin idrakinde değil.  


Ankara’nın egemenliğini tanıma ve iradesine tâbi olma karşılığında devasa boyutlardaki vergi kaçağının bütçede yarattığı finansman açığını kapatmak için para alıyorlar. Çalıp çırpma özgürlüğüne sahip oluyorlar. Ve mevki sahibi. 


Cumhurbaşkanı, konutunda güven içinde oturuyor ve bir sonraki seçimlerde desteklenmeyi umuyor. 


Resmi alanda, Başbakan’dan görüşmeci başına kadar herkesin konuşmadan söylediği aynı: “Bana tokunma gardaş da ne isden söyle, yapayım.”


Tümü bir şey yapma değil, bir şey olma tutkunu. 


Dış dünyada ciddiye alınmadıklarının, KKTC’yi uluslararası arenada sadet dışı yaptıklarının farkında değiller.


CHP’nin çevresinde toplanan partiler iktidara gelirlerse KKTC politikaları ne olacak, belirsiz. 


Erdoğan’ın iktidarı teyit edilirse olacaklar ise açık: KKTC’yi koşullar uygun olduğu zaman Türkiye’ye ilhak etmek. Bu oluncaya kadar, bir süreden beri burada yaşayan Türkiye vatandaşlarını KKTC vatandaşı yapıp Kıbrıslıları azınlığa düşürmek. İlhak için gerekli olan plebisitte biat karakterinin bir parçası olan Türkiyelilerin siyasette ağırlığını sağlamak. 


Bu arada uluslararası arenada geçerliliği sıfır olan mazeretlerle toplumlararası görüşmelerin yeniden başlamasını veya bir sonuca ulaşmasını engellemek. Yargı bağımsızlığını, basın özgürlüğünü, siyasi iradenin serbest tezahürünü yozlaştırmaya devam etmek. Saray yapmak, imam hatip lisesi açmak...


Özetle burayı TC’ye benzeterek halkı bezdirmek ve kadere razı etmek.


Kıbrıslı Türkler gidişatı değiştirme gücüne sahip değildir. Siyasi kadro zaten AKP’ye teslim, halk tepkisizdir. 


1974’te bir savaş oldu. Savaşı biz kazandık, Rumlar kaybetti. Rumlar toparlandılar ve 1974’ten daha iyi duruma geldiler. Kalkınma, ilerleme ise Denktaş’tan başlayarak bugüne kadar hiçbir Türk liderinin gailesi olmadı. 


Talan ve iane ile KKTC devlet olur sanıldı ama bırakın başkalarını, Kıbrıslı Türklerin (ve Türkiyeli Türklerin) çoğunda bile bu devlete saygı yok.


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Eylül Eylül
Eylül Eylül - 1 yıl Önce

Bazı toplumlarda sosyalizm olmaz.Çünkü fakirler kendilerini sömürülen sınıf olarak değil, geçici sıkıntı çeken milyonerler olarak görür.**
John Steinbeck bu sözü sanki bizim için söylemiş. Zor cahil toplumlara anlatmak çok zor. Şuan maalesef ülkemiz insanı inşAllah, hayırlısı, kısmet, şükür diyerek dört kelimeye sıkışmış ve karnının doyduğunu yaşamak sanan bir toplum oluştu. Geleceğe dair umut bizde bitirdiler sıra KKTC’de. Emeğinize sağlık sayın Münir…

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 yıl Önce

Sayın Münir, Yakın bir Gelecekte Sizin gibi konuşma özgürlüğü ile Düşündüğünü yazabilen her geçen gün yok olan son nesil gerçek Kıbrıslı Türk Üstadları çok arayacağız ! AB toprağı Kıbrıs’ın Kuzeyini ise herhangi bir Ülkenin İlhak edebilmesi mümkün değildir ? Bu konuda Başta Kıbrıs Cumhuriyeti Garantörü Türkiye’nin bir avuç Kıbrıslı Türk’ün onayı ile bile BM Güvenlik Konseyi , AB , ABD ve de Dünyayı karşısına alabilmesi de mümkün değildir ! Kuzey Kıbrıs’taki her geçen gün azalan bir avuç Kıbrıslı Türk’ün akıbeti ise ne Siyaset değişikliği gelirse gelsin maalesef bugünkünden farklı olmayacaktır !
Gidilecek Köyün Minaresi Şimdiden Görünüyor !

Halit
Halit - 1 yıl Önce

Üstteki yoruma sehven teşekkürler yazdım. Yazara teşekkür etmiştim.

Harun
Harun - 1 yıl Önce

Politik yazıları iple çekiyordum. İsabetli tespitler.

Özkan Kılınç /İstanbul
Özkan Kılınç /İstanbul - 1 yıl Önce

Savaşı siz değil Türkiye kazandı sizin gibi türk düşmanlarına rağmen

Fenasi K.
Fenasi K. @Özkan Kılınç /İstanbul - 1 yıl Önce

Ne kadar yakışıksız ifadeler bunlar. Edep yahu edep.

Halit
Halit @Özkan Kılınç /İstanbul - 1 yıl Önce

Teşekkürler

Ekşioğlu
Ekşioğlu - 1 yıl Önce

Doğru lafa ne denir önünüzde saygıyla eğiliyorum sağlık sıhhat daha uzun süreler bizlerle olmanız dileğimle sayın metin münir

banner608

banner473