banner564

Sulu bir yazı

Hasta oluyorum galiba, diye düşündüm. 
Biraz ateşim vardı ve kendimi bitkin hissediyordum. 
Saat yediyi biraz geçiyordu. Yeni karanlık olmuştu. Dokuza kadar televizyonda bir şeyler izlerim sonra kalkıp yatarım, diye içimden geçirdim, şimdi yatarsam saat üçte uyanırım ve horozların kalkmasını beklerim.
Hasta oluyorum galiba diye düşünmem saçma, çünkü galibasız hastaydım. İki eski hastalığım, vertigo ve gut, bir gün ara ile ziyaretime gelmişlerdi.
Bu iki esen olmama durumu, aldığım ilaç, keyifsizlik aklımı bulandırmış; beni dibelik mannos etmişti. Yani iyice aptallaştırmıştı. Tarkovsky izleyecek durumda değildim. Mümkün olduğu kadar beyin enerjisi sarfiyatı gerektirmeyecek bir film aradım ve Harry Potter’dan önceki sihirbazları hikâye eden bir film buldum. Ama o kadar kötü, o kadar aptalca idi ki beş on dakika izledikten sonra ateşim tırmandı ve bitkinliğim arttı gibi geldi bana. 
Sabahleyin uyanmalarını bekleyeceğimden korktuğum horozlar uykuya çekilmeden (ve acı çekerek) yukarı çıktım ve yatağa devrildim.  
Böyle ateşli hâllerde uykumda veya uyku aralarında saçma sapan düşünceler gelir aklıma veya acayip rüyalar görürüm. 
Bu defa konu su idi. 
Su kokusuz ve tatsız bir sıvı olarak tarif edilir ya. Buna itirazım vardı.
 
Siz ne diyorsunuz yahu, dedim toplanan kalabalığa.  
Kürsü olsaydı yumruklayabilirdim. 
Ne demek tatsız ve renksiz? Bin kişi çağırın. En küçük yaştan moruğuna. Gözlerini bağlayın. Her birinin ağzına birer kaşık su verin. Bu nedir diye sorun. Bakın bakalım hepsi “su” demeyecek mi? Hepsi su demezse gelin şu sol ayağımın gutlu başparmağına basın. 
Tadı olmasa su olduğunu nereden anlayacaklardı?
Deniz suyu tuzlu sudur. Tatlı su ise... Sudur işte. Su tadındaki su!
Rengine gelince... (Buraya gelince sustum ve etrafı alaycı ve küçümseyen bir gülümseyişle süzdüm.) Su su rengindedir, arkadaşlar! 
İtirazlar geldi ve onlara cevap vermek oldukça vaktimi aldı ve galiba beni epeyce yordu. Bir ara uyandığımda tişörtüm subbasucuk olmuştu ... Sırılsıklam yani. Çıkarıp attım ve yenisini giydim. Sabahleyin elime aldığımda hâlâ ıslaktı.
Yatağa aklımda bir soru ile döndüm. Rüya ne kadar devam eder? Real time mıdır? Yoksa pszzt diye geçer de biz onun gerçek hayattaki olayların sürdüğü kadar sürdüğünü mü sanırız?
Uyuyunca su tartışmasındaki kalabalığı bulamadım ve rüya hakkındaki sorumu unuttum.
Uyandığımda güneşi yatağın yattığım tarafına vurur buldum. Namsiyeye, yani cibinliğe, pencerede asılı prizmadan gelen renkler vuruyordu.
Saat dokuza geliyordu. Rekor bir uyku uyumuştum. Ateşim falan kalmamıştı ve kendimi bitkin hissetmiyordum. Ama ne de dişlerimi fırçalar fırçalamaz bir yarı maraton koşacak kadar dinç.
Her zamanki gibi işte: İçgüveyisinden hâllice. Artı gut. Artı vertigo. 
Ve artı suya tadını ve rengini teslim etmiş olmanın gönül rahatlığı… 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aydan Özkasap
Aydan Özkasap - 3 yıl Önce

Geçmiş olsun efendim. Sağlıklı günler dilerim.

Vatandas
Vatandas - 3 yıl Önce

Birgun Zhuang Zhou ruyasinda bir kelebek oldugunu gormus. Kanatlarini cirparak mutlu bir sekilde ucusuyormus. Kendisinin bir insan , yani Zhuang Zhou oldugunu unutmus.

Sonra birden uyanivermis ve hemen yine Zhuang Zhou seklini almis. Ama Zhouang Zhou acaba gercekten kendisinin Zhuang Zhou, yani bir insan olup da bir kelebegi mi hayal ettigini yoksa gercekte bir kelebek olup da Zhuang Zhou yu mu hayal ettigini anlayamamis.

Gecmis olsun Metin Bey. Umarim kisa zamanda iyilesirsiniz.

Ruh ikizi
Ruh ikizi - 3 yıl Önce

Sevindim.Saygılar.

xyz
xyz - 3 yıl Önce

15 kasimda reis geliyor seni de bekleroz baktigimizda hungur hungur aglayanlar arasinda vatandas benim diye kendini gosterebilirsin

abdi durgel
abdi durgel - 3 yıl Önce

Gelmiş geçmiş olsun üstadım.

xyz
xyz - 3 yıl Önce

dangalak diye senin gibi soyunu sopunu bilmeyen palikarya cakmalarina ayran budalasi pasinyan cakmalarina denir uzo sofrasi entelijansi sen once Akincinin rumun pasinyanin huznunu paylas yedin zokayi hala akillanmiyon bunlar senin gibilerin daha iyi gunleri bence

Misafir
Misafir @xyz - 3 yıl Önce

Ne çoksunuz, gına geldi.

Vatandas.
Vatandas. @xyz - 3 yıl Önce

Sakin ol bak kalp krizi geciriRsin. Burasi bir Kibris sitesi, belli ki sen Kibrisli degilsin, madem ki bizden bu kadar nefret ediyorsun gelme buralara , bak sagligini dusun. ;)

Zaten ne mal oldugun yaptigin yorumlardan belli , kendi kalitende bir yerelere git daha mutlu olursun.

Seninle muhattap olmayacagim. Hoscakal . :)

xyz
xyz - 3 yıl Önce

vatandas kod kuduste aglama duvarina git hahamlarla kol kola veya templara da girebilirdin ama kokleri kazindi

xyz
xyz - 3 yıl Önce

klasik zhuang zhou konfucyus buda aristo platon freud vs entellikleri arkadas bir de manas alper tunga destanlarini deden korkutu oku mete atilla bogac hanlari nizamulmuku fatihi alparslani tani haci bektas-i velileri mevlanalari yunus emreleri ali sir nevai leri vs vs bil Ataturkun emperyalistlere karsi verdigi mucadelelerden ve nutuktan haberin olsun sonra entel cok bilmis havasinda gez ruhunu teslim etme kendin ol gelmisinden gecmisinden kim oldugundan haberin olsun kendini tanimadan bilmeden ust kultur havalarinda gezme sen giderken bu ulkenin yarisi bu yollari tepmis geri donuyordu haaa bir de kapitali okumamissan ki buyuk ihtimal okumussundur oku eksik kalma

Vatandas
Vatandas @xyz - 3 yıl Önce

Bu arada 29 ekimin tamamen yasaklanmaycagini sadece bazi kisitlamalar getirilecegini aciklamis icisileri bakanligi.

DUZELTME Vatandas
DUZELTME Vatandas @xyz - 3 yıl Önce

Duzeltme: Yukardaki yorumda 29 Ekim kutlamasi 10 Kasim toreni olmasi gerekiyordu yanlis yazilmis.

Vatandas
Vatandas @xyz - 3 yıl Önce

Aaaa bakin yine XYZ gelmis dangalaklik yapiyor. E yeni birsey yok demek ki :)

Ha bu arada Turkiyede 29 Ekim de 10 Kasim da kutlanmayacak mis duydun mu? ama biz burada bangir bangir kutlariz valla. Hani kim oldugumuzu bilelim diyorsun ya ondan soyledim.

Anlayan anladi zaten. ;)


banner471

banner473