banner564

Yeni yıla girerken

Yeni yılda, en önemli konu herhalde geleceğimizin belirlenmesinde önemli rolü olan, cumhurbaşkanlığı seçimi olacaktır.
Ancak, seçimler bir yana, hükümetin günlük yaşamda sıkıntılara sebep olan sorunlara acilen çare üretmesi gerekir.
 Ülkemiz küçük, nüfusumuz da az olduğu için sorunlarımız büyük ülkelere göre, hem daha az, hem de çözümü daha kolaydır. 
Bu nedenle devletin personel ve bütçe olanaklarının elzem ihtiyaçlara öncelik verilerek kullanılması durumunda, halkın şikayetçi olduğu bir çok sorunun çözümü, mümkün olacaktır.
Kişisel görüşüme göre popülizm, günü birlik yönetme alışkanlığı, devlet ciddiyeti ile hareket edilmemesi, basiretli kararlar alınmaması, umursamazlık, devlet kuruluşlarında disipline önem verilmemesi, personel ve parasal kaynakların elzem ihtiyaçlara öncelik verilerek kullanılmaması ve sokakların sahipsiz bırakılması nedeniyle ülkemiz, halkı memnun edecek düzeyde yönetilmiyor.
 Doğruyu belirtmek gerekirse, şimdiki grev mevzuatı ve yürürlükteki yasalar nedeniyle, çalışanlar amirlerinden değil, amirler hatta ve siyasiler çalışanlardan çekinerek hareket etmektedir.
Bu nedenle de siyasiler, herkesin şikayetçi olduğu bozuk düzenin düzeltilebilmesi için köklü önlemler almaktan çekinmektedirler.
İşte bu nedenle bozuk düzeni değiştirmek niyetinde olan siyasi iktidarlar, öncelikle grev mevzuatını uygar ülkelerde olduğu şekilde, yeniden düzenlemeli ve etkin kamu reformu yapmalıdır. Aksi halde ülkenin ve halkın genel çıkarları doğrultusunda karar alabilmeleri kolay olmayacak.
Öte yandan Devletimizin gelir kaynakları kısıtlı olduğuna göre, savurganca, gereksiz ve popülist harcamalara derhal son verilmelidir.
Örneğin medya yardımları, basın yayın çalışanlarının sigorta yatırımlarının yapılması, aşırı derecede salon resmi hizmet aracı kullanımı, örtülü ödenekler gibi elzem olmayan harcamalardan vazgeçilmeli.
Ek mesai ödeneklerinin mümkün olan en düşük düzeye indirilmesi için, dönüşümlü çalışma (vardiya) sisteminin uygulanmasına gidilmelidir.
İhtiyacının üzerinde fazla memur bulunan kuruluşlardan, idari tasarruf yöntemi ile elzem ihtiyaç durulan kuruluşlara aktarma yapılmalı.
Ayrıca, ülkede tüm ekonomik faaliyetlerin normal yürütülebilmesi ve günlük yaşamın sürdürülebilmesi için, yasaların güncelleştirilmesi ve titizlikle uygulanması kaçınılmazdır.
Ancak yasalara herkesin kendi keyfi ile uyması beklenemeyeceğine göre, devlet çalışanlarının sokakta görev yapması sağlanmalıdır.
Halen sokaklar sahipsiz bırakıldığı için, yasalara uymamak ülkemizde adeta salgın hastalık gibi yayılmıştır.
Seçilmiş ve atanmış yetkililerin makamlarda bulunmasının tek gerekçesi, ülkeye ve halka hizmet etmektir.
Ancak seçilmişlerin vatandaşları sadece seçimden seçime önemsediği inkar edilemeyen bir gerçektir. Bu hatalı tutum nedeniyle vatandaşların bakanlıkların internet sayfalarına yaptığı müracaatlara bile cevap verilmemektedir.
Temennimiz yeni yılda seçilmiş ve atanmış yetkililerin, halkımızı daha fazla önemsemesi ve şikayetleri ile taleplerini yanıtlamasıdır. 
Tüm okuyucularımın yeni yılını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

YORUM EKLE

banner608

banner473