banner564

Yönetim halka sorunlarını bildirme olanağı sağlamalı

Siyasiler için en büyük başarı popülizmle oy devşirme yerine, ülkeye yararlı hizmetler yaparak, kişiler yerine halkın tümünü memnun ederek, yeniden seçilmektir.
Bu amaçla seçmenleri sadece seçimden seçime önemsemeyen ve yeniden seçilmek isteyen siyasi partiler, vatandaşların istek ve beklentilerini karşılamaya çalışmalı.
Bunun için de vatandaşların,  istek ve önerilerini kolayca siyasilere ulaştırmasına olanak sağlanmalı.
Bu konuda anavatandaki CİMER(Başkanlık İletişim Merkezi) iletişim sisteminin örnek alınmasında yarar vardır. Türkiye’de vatandaşlar istek ve önerilerini telefon, teleks ve internetten buraya gönderir. Müracaatlara en geç 1 aydan önce mutlaka yanıt verilir.
Bu sistem sayesinde siyasi iktidarlar vatandaşların isteklerini öğrenmekte, vatandaşların da devletten beklentilerinin karşılanması sağlanmaktadır.
Gerçeği söylemek gerekirse KKTC’de siyasiler, geçmişten günümüze seçmenleri sadece seçim döneminde önemsemektedir. Siyasilerin seçimlerde vadettiklerini iş başına geldikten sonra hiç dikkate almadıkları, hatta hükümet programlarında belirlenen hizmetlerin bile yapılmadığı inkâr edilemeyen bir gerçektir.
Öte yandan geçmişten günümüze halkımızın bir kısmı kendileri için faydalı olabilecek siyasi partiler ile kişileri tercih eder. Fanatik partililer ve özellikle özenti solcuları da tarikat gibi her koşulda sadece kendi partilerine oy vermektedir.
Bir kısım ulusalcı seçmenler de, sırf bozuk yönetim anlayışında olan sağ partilerdeki siyasileri cezalandırmak düşüncesiyle tepkisel olarak, anti ulusalcı adaylara oy vermektedir.
Seçmenlerin dikkati çekecek derecede önemli bir kısmı ise, kişisel görüşüme göre; hiçbir siyasi partinin ülke için yararlı olamayacağını düşünerek, oyunu kullanmıyor. 
Ancak son seçimlerde yeni kurulan siyasi partilerin önemli miktarda oy alması, seçmenlerin artık halkı önemseyen ve iradesini dikkate alan siyasilere kaymakta olduğunun göstergesidir.
Bu nedenle halkımızın da şikayetçi olduğu bozuk devlet yapısı ve tatminkar düzeyde verilmeyen devlet hizmetlerinden kurtulması bakımından, artık yeni hizmet anlayışına sahip siyasilere yönelmesi mümkün olacaktır.
Son zamanlarda birçok kişi sosyal paylaşım sitelerinde yönetimle ilgili görüş ve şikâyet ve önerilerini ortaya koymaktadır. Ancak hükümet ve devlet yetkilileri tarafından dikkate alındığı söylenemez.
Ayrıca halen birçok bakanlıkların internette sayfaları bulunmasına rağmen, vatandaşların gönderdiği mesajlara maalesef sadece otomatik olarak robottan ‘iletiniz alınmıştır en erken bir zamanda dikkate alınacak ve size yanıt verilecektir’ şeklinde cevap yazılmaktadır. Fakat aradan aylar geçmesine rağmen vatandaşlara şikâyet ettikleri konularda yanıt verilmiyor.
Yeni iktidarın Rum saldırganlığı ve haklarımızın korunmasında sergilediği aktif tutumu halkımızın ezici çoğunluğu tarafından memnuniyetle karşılanmakta ve desteklenmektedir.
Ancak vatandaşlar artık hükümetin halkı sıkıntıya sokan yerel ve yapısal sorunlara da acilen el atmasını beklemektedir.
Hükümet gerçekten halkı umursamakta ise, Başbakan ve başbakan yardımcılığının anavatandaki CİMER gibi iletişim sistemi oluşturması ve vatandaşların şikâyetleri ile isteklerini öğrenmesi isabetli olacaktır.
Müracaatlara yanıt verilmesi ve isteklerinin karşılanması durumunda hem vatandaşlar memnun olacak, hem de sorunlar ile bozukluklar düzeltilecek. 

YORUM EKLE

banner608

banner474