banner564

“Güzel bir gelişme”

Asım Vehbi, 2014-2015 Akademik yılında GAÜ’nün 13 bin öğrenci hedefine ulaştığını açıkladı

“Güzel bir gelişme”
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, 2014-2015 Akademik yılında GAÜ’nün 13 bin öğrenci hedefine ulaştığını açıkladı.
Asım Vehbi, yazılı açıklamasında, üniversitelerdeki öğrenci artışına değinerek, üniversitelerin bu artışı kendi çalışma ve olanaklarıyla gerçekleştirdiğini savundu. Vehbi, yükseköğretim konusunun bir devlet politikası olma yolunda maalesef ilerlenmediğini ileri sürerek, öğrenci sayısının devlet ve hükümetin de üniversiteler ile iş birliği yapması halinde daha da artacağına inandığını söyledi.
Vehbi, “Yurtdışı Kampüsleri GAÜ için Çok Bir Büyük Ayrıcalık”Girne Amerikan Üniversitesi’nin yeni akademik yıl ile birlikte hem öğrenci sayısında hem de uluslararası öğrenci profilinde ciddi bir artış olduğunu belirten Vehbi, geçtiğimiz yıl GAÜ’de 85 farklı ülkeden gelen 10750 öğrenci varken, bu yıl sayının 100’den fazla ülkeden gelen 13 binin üzerinde öğrenciye ulaştığını vurguladı. Vehbi bu büyümenin hem KKTC hem de GAÜ için güzel bir gelişme olduğunu belirterek, GAÜ’nün “National Project” olarak isimlendirmiş olduğu proje sayesinde bu sayının daha da artacağını söyledi. 
Vehbi, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın ortaya koymuş olduğu “National Project” vizyonu ile Birleşmiş Milletler’in tanıdığı tüm ülkelerin temsiliyetini GAÜ’de sağlamak ve GAÜ’nün İngiltere, Amerika ve Hong Kong’da bulunan uluslararası kampüslerinin de desteği ile bu sayının 200 farklı ülkeye ulaşmasını hedeflediklerini dile getirdi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473