banner564

Her kesime hitap ediyor

Gazimağusa Belediyesi Atatürk Kreş ve Anaokulu, belediyenin sosyal sorumluluk prensipleri kapsamında 1976 yılından beri hizmet vermektedir

Her kesime hitap ediyor
banner598
HABERİN GALERİSİ
Her kesime hitap ediyor

Her kesime hitap ediyor

İbrahim KARATAŞ
Gazimağusa Belediyesi Atatürk Kreş ve Anaokulu, belediyenin sosyal sorumluluk prensipleri kapsamında 1976 yılından beri hizmet vermektedir. 
Geniş bir bahçe, oyun alanları ve eğitim için gerekli her türlü alt yapının yer aldığı anaokulu Mağusa Palm Beach bölgesinde yer almakta. 
100 öğrenci kapasitesine sahip olan Atatürk Anaokulu; 1 yaşından 11 yaşına kadar olan öğrencileri anasınıf ve etüt merkezine kabul etmekte. 
1 Müdür, alanında uzman 8 eğitmen ve 3 hizmetli ile öğrencilerine hizmet veren anaokulunda uzman diyetisyen tarafından hazırlanan beslenme programı günde 4 öğün olarak öğrencilere sunulmakta. 
Eğitmenler nezaretinde servis imkanının da sunulduğu Atatürk Anaokulu; donanımlı 7 derslikte Milli Eğitim Bakanlığı müfredatlarına uygun eğitim programı izlemekte.

Toplumun her kesimine hitap ediyor
Diyalog muhabirine konuşan okul yöneticileri anaokulu hakkında şu bilgileri verdi:
“Halkın her kesimine hitap eden Atatürk Anaokulu topluma büyük bir katkı sağlamaktadır. Oluşturulan etüt merkezi ile ilkokul 1’inci sınıf tan 5’inci sınıf öğrencilerine kadar eğitim verilmektedir. Öğrenciler derslere takviye eğitimler ve ders kontrollerinin yanı sıra, ödevin yapılmasına yardımcı olma ve sınav dönemlerine özel hazırlanan hazırlık sınavları ile öğrencileri sınavlara hazırlama gibi hizmetlerde verilmektedir. Öğrenciler yaş grubu veya sınıflarına göre İngilizce eğitimi de almaktadırlar.

Çocuklara hayata ve topluma hazırlanoyor…
Gazimağusa Belediyesi Atatürk Anaokulu’nun okul öncesi eğitim birimi anaokulu ve kreş olmak üzere 2 bölümden oluşmaktadır. Kreş bölümünde ağırlıklı olarak oyunlar eşliğinde, renkli odalarda, belirli ve sınırlı çizgi filmler izletilerek, oyun hamurları ve oyuncaklar ile öğrenciyi ev ortamından kopararak grup içinde yaşam öğretilmektedir. Gelecek toplum için çocuğun şekillendiği yer olan kreşte, öğrencilere paylaşım, sosyalleşme, kendi evlerinde dahi bulamadıkları zeka geliştirici burada bularak bu oyuncakları arkadaşları ile ortak kullanım öğretilmektedir. Bu sayede çocuklar oyunla ve oyuncakla hayata ve topluma hazırlanmaktadır.

Oyunla birlikte eğitim…
G.M.B Atatürk Anaokulunda ana sınıf bölümünde ise öğrencilere oyunla birlikte eğitim verilerek öğrencileri okula hazırlar. Çizgi öğrenme, sayılar ve değerleri, kurşun kalem çalışmaları ve defter düzeninin öğretildiği ana sınıfta, elişleri eğitimi, aile yapısı eğitimi ve İngilizce eğitimi verilmektedir. Ana okul da öğrencilere ritim ve müzik eğitimleri, beden eğitimi eğitimleri haricinde görgü kuralları, toplum içinde davranış eğitimi, tuvalet ve hijyen eğitimi, sofra adabı eğitimi, doğa, ahlak, saygı, grup içinde davranış, kendini ifade edebilme eğitimleri de verilmektedir. 

Velilerle birebir iletişim…
Veliler ile bire bir iletişime önem verilen G.M.B. Atatürk Anaokulunda rehber öğretmen sayesinde çocukların gelişim formları hazırlanmakta. Çocukların durumları sürekli olarak ailelere bildirilmektedir. Önemli gün ve haftalarda gezi programları düzenleyen anaokulu öğrencilerinin gözlem yaparak eğitim almasına da imkan tanımaktadır.”

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474