banner564

Minikler eğlenerek öğreniyor

Green Flipper, “Mutlu çocuklar mutlu yetişkinler yaratır” anlayışıyla 11 yıldır eğitim faaliyetini sürdürüyor

Minikler  eğlenerek  öğreniyor
banner598

Melin DOBRAN

Green Flipper okul öncesi eğitim kurumu 2003 yılından beri kesintisiz bir şekilde çocuklara hizmet vermektedir. Şu an faaliyette bulunan bina, 850 metrekare kapalı alan ve bin 200 metrekare açık alan kapasitesi ile Lefkoşa'nın en geniş ve donanımlı okul öncesi eğitim kurumları arasındadır. Okulda 40 günlük bebekten, 0-3 ve 3-4 yaş grubu çocuklara eğitim veriliyor. Bu okulumuzda aynı zamanda çocuk filmleri ve çizgi filmlerin izlenebileceği mini sinema salonu mevcut. Seramik ve sanat atölyesinde ise çocukların keyifli saatler yaşamasına olanak sağlanmaktadır. Her ay farklı bir etkinlikle, farklı sanatçılar okulu ziyaret edip, çocuklara yönelik gösteriler de sunmakta.

 

Bina 2 bölüme ayrılmıştır

Okulun, alt katı 0-3 yaş grubuna, üst katı ise 3-4 yaş grubuna ayrılmıştır. Çocukların uyku ve faaliyet odaları ayrı ayrıdır. Green Flipper’ın 35 tane öğrencisi, 9 tane de öğretmeninin yanında bir de bebek bakıcısı mevcuttur.

 

Öğretmen kadrosu uzman kişilerdir

Alanında uzman eğitim kadrosu ile çocuklara, yaparak, yaşayarak öğrenme metodu uygulanıyor. Sınıflarda Türkçe ve İngilizce eğitim aynı anda verilmekte. Bu metod ile çocuklar ingilizceyi çok daha kolay kavrayabilmektedirler.

 

Eğitim alanı oldukça geniş

Yaratıcı drama ve çocuk tiyatrosu, beden eğitimi, çocuk yogası, müzik ve dans dersleri, yaratıcı sanat ve seramik dersleri okulun eğitim alanının içerisinde. Her dersin kendine ait etkinlik odası mevcuttur.

 

Sihirli ormanda toprağa dokunuyorlar

Çocukların doğa ile iç içe büyüyebilmeleri için, okul bahçesinde sihirli orman denilen, ekilebilen sebze bahçesi ve mini hayvanat bahçesi bulunmaktadır. Okul bahçesinin geniş olmasından faydalanan çocuklar, bahçede mısır, böğrülce gibi sebzeler yetiştirip, sulama işlemi yapıyorlar. Böylece sorumluluk sahibi olmayı öğreniyorlar. Yumurtlayan tavukların yumurtalarını toplayarak, cam kavanozda besledikleri balıklara yem atıyorlar.

 

Kıbrıs kültürü tanıtılıyor

Çocuklara yaşadığı ülkenin kültürünü aşılamak için okulda, Kıbrıs kültürünü tanıtan faaliyetler yapılıyor. Okul bahçesinde bulunan ve zeytin toplama zamanı çocuklara zeytin toplamayı gösteren öğretmenler, her yıl  Kıbrıs günü düzenlenerek, çocuklara kültür tanıtılıyor.

 

Sağlık konusunda çok hassas bir okul

Okuldaki yemekler diyetisyen kontrolünde sağlıklı koşullarda hazırlanıyor. Sabah kahvaltısı, ara öğünler ve meyve saatlerinde çocuklar güvenle besleniyor. Ayrıca çocukların doktor korkusunu yenmeleri için, okula bir de sağlık kontrolü yapan doktor gidiyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2014, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473