banner564

‘İzin verilmez’

Anastasiadis “iki toplumlu diyalog başka, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda tanınması başka birşeydir” diyerek, Akıncı’nın İstanbul davetini bir kez daha eleştirdi:

‘İzin verilmez’
banner598
 KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul2a davet edilmesine tepki gösteren ve bugün yapılması gereken liderler zirvesini iptal eden  Rum lideri Nikos Anastasiades, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin düzeyini düşürecek hiçbir şeyi, hiçbir şekilde kabul etmeyeceğini söyledi.
   Anastasiadis “Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk toplumları arasında iki toplumlu bir diyalog olması başka şey, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda tanınması başka şeydir” dedi.
   Atina ziyaretini tamamlayarak adaya dönen ve Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Zirvesi sırasında pazartesi günü neler olduğunu yorumlaması istenen Anastasiadis, İstanbul'da olanların Birleşmiş Milletlerin kötü yönetiminden kaynaklandığını söyledi, böyle bir kötü yönetime müsamaha gösterilemeyeceğini vurguladı.
    Rum Haber Ajansı’na göre Anastasiadis, “Kıbrıs Cumhuriyeti'nin hiçbir şekilde düzeyinin düşürülmesini görmeyi kabul edemem. Türkiye'de olan, müsamaha edilemeyecek bir kötü yönetimdi” şeklinde konuştu.

Bu bir tuzak mı?

   Birleşmiş Milletlerin Kıbrıs'a bir tuzak mı kurduğu sorusuna da Rum lideri şu yanıtı verdi:
    “Bunun bir tuzak kurma olduğunu düşünmüyorum. Bu yine de müsamaha edilemeyecek kötü bir yönetimdir.”
   SEK sendikasının yıllık genel toplantısı çerçevesinde basına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Anastasiadis, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi yaptığını ve konuları ayrıntılı olarak görüştüklerini söyledi.
    Nikos Anastasiadis, “Kendisi Pazartesi günü Türkiye'de neler olduğu konusunda bilgilendirilmiştir. Ben böyle fenomenlerden veya benzeri hareketlerden kaçınılması için bazı tedbirler alınacağına inanmaktayım” dedi.
   BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin bu olaylara doğrudan dâhil olup olmadığı sorusuna Cumhurbaşkanı, daha fazla yorum yapmak istemediği şeklinde yanıt verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473