banner564

Kendi isteğiyle gitti

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Kayıp trilyon” davasında ifade verdi

Kendi isteğiyle gitti
banner598
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Kayıp trilyon” davasında ifade verdi.
Cumhurbaşkanlığı dönemi bittikten sonra bu konuda savcılığa ifade vereceğini belirten Abdullah Gül, görevi sona erdikten sonra avukatı aracılığı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. 11. Cumhurbaşkanı Gül, kendi isteği ile  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gitti. Başsavcı Vekili, Abdullah Gül'e önce hakkında hazırlanan fezleke ile ilgili bilgi verdi. "Bu iddialara ne diyorsunuz? buna karşı cevaplarınız ne olacak?" diye sordu..
Abdullah Gül de "Olay tarihinde kapatılan Refah Partisi'nin dışilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısıydım. Parasal hiçbir konuda hak yetki ve sorumluluğum yoktur" dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ifade işlemi yaklaşık 15 dakika sürdü. Adliyede yaklaşık 1 saat kalan Gül, daha sonra adliyeden ayrıldı. Gül'ün resmi internet sitesinde konuya ilişkin yer alan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"11. Cumhurbaşkanı Gül, görev süresinin bitmesini takiben Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı dokunulmazlıkları nedeniyle işlem görmeyen hakkındaki davanın sonuçlandırılması için gerekli muamelenin yapılmasını istemişti.
Başsavcılığın ilgili dosyayı tekemmül ettirmek maksadıyla hukuki usuller çerçevesinde ifadeye davet etmesi neticesinde 11. Cumhurbaşkanı Gül  savcılığa giderek ifadesini vermiştir.
‘Kayıp trilyon’ davasına bakan Ağır Ceza Mahkemesi'nin, kendisi gibi ilgisiz bütün parti yetkilileri hakkında ve özellikle de Refah Partisi'nin bu konularla ilgili Genel Muhasibi hakkında bile beraat kararı verdiğini hatırlatan Gül, 'Hukukun tüm koşullarıyla eksiksiz ve kusursuz olarak işlemesi, hiçbir konuda en küçük bir kuşkunun hiçbir taraf için kalmaması maksadıyla bizzat ifade verdiğini' belirterek, bu işlemin tamamlanmasından ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir."

1998 Yılında başladı
Kamuoyunda "Kayıp trilyon" davası olarak bilinen yasal süreç 1998 yılında başladı. Anayase Mahkemesi, Refah Partisi hakkında kapatma kararı verirken, partiye yapılan 1 trilyonluk hazine yardımının da iade edilmesine hükmetti.
Ancak Refah Partisi, teşkilatlara dağıtıldığını gerekçe göstererek parayı iade etmedi. Bunun üzerine dava açıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474