banner564

Uyarıda bulundu

Davutoğlu, Avrupa’da sığınmacılara karşı takınılan tavrın, ‘ekonomik krizin psikolojik sonucu’ olduğunu söyledi

Uyarıda bulundu
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, G-20 Ekonomi Bakanları ve Merkez Bankaları Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ekonomik krizler olduğunda her zaman ekstrem akımların hareketlerin yükselişe geçtiğini ifade ederek siyasi istikrarsızlığın krizlere paralel olarak ilerlediğini kaydetti.
Türkiye’nin de siyasi istikrara kavuşmak için yeni bir seçime doğru gittiğini belirten Davutoğlu, “Kriz dönemlerinde eğer küresel olarak durumu yönetemiyorsak, bir şekilde uluslara güven verebilmek için psikolojik olarak bunu yönetemiyorsak, her bir ulus kendi milliyetçi korumacı politikalarını ortaya koymaya başlıyor ki bu da birçok sorunun ortaya çıkmasını neden oluyor” dedi.
‘Yüzde 2 büyüme hedefi zor’
Davutoğlu, gelişmiş ekonomilerde özellikle son 2 yıldan beri iyileşme olduğunu, fakat gelişmekte olan ekonomilerin eski dinamizminden uzak olduğunu vurgulayarak, geçen yıl G-20 ülkelerinin Brisbane’de koydukları yüzde 2 büyüme hedefine ulaşmanın zor göründüğünü kaydetti. 
Türkiye olarak jeopolitik gerilimi çok yakından hissetiklerini belirten Davutoğlu, “Türkiye’nin etrafından en az 6-7 ülkede merkezi hükümetler ülkelerini kontrol edemeyecek durumda. Ülkelerinin tamamını kontrol edemiyorlar, ekonomik politikaları da hayata geçiremedikleri için bizim ihracatımız etkileniyor. Jeopolitik riskler hiçbir şekilde ekonomik durumdan izole edilemez” diye konuştu.
‘Travmalar görüyoruz’
Davutoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bugün birçok Avrupa ülkesinde, Avrupa’da meydana gelen krizden sonra birtakım travmalar görebiliyoruz. Mültecilere karşı birtakım tavırlar olarak bazen ekonomik krizin psikolojik sonuçları kendini gösterebiliyor. Ekonomideki gidişat kötüyse, o zaman bunlar zor hale gelir. Bu gibi durumlar birçok ulus için psikolojik şok haline dönüşebilir. ”

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473