banner564

Eylülde kongre

Çipras, Siriza'nın kreditörler ile anlaşmaya ve parlamentodan geçen önlemler paketine 'hayır' diyen muhalif vekillere resti çekti

Eylülde kongre
banner598
Yunanistan Başbakanı ve iktidarın büyük ortağı Radikal Sol Kolalisyon (Siriza) Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras, kreditörler ile varılan anlaşmaya karşı çıkan muhalif milletvekillerine rest çekti. Çipras, Siriza'nın Eylül ayında olağanüstü kongreye gitmesi önerisinde bulundu. 
Başbakan Aleksis Çipras, Siriza'nın Merkezi Komite çalışmalarının açılış toplantısında bir konuşma yaptı. Kreditörler ile anlaşmaya ve parlamentodan geçen önlemler paketine 'hayır' diyen muhalif vekillere rest çeken Çipras, parti tabanının gelecek pazar günü parti içi bir referandum ya da kreditörler ile anlaşmanın imzalanmasının hemen ardından Eylül ayında olağanüstü kongreye gidilmesini teklif etti. Çipras'ın önerilerine Merkezi Komite karar verecek. 
Muhalif vekillerin ülkenin kreditörler ile müzakerelere derhal son verilmesi ve alternatif çözüm bulunduğuna ilişkin görüşlerine saygı duyduğunu ancak bunun kamuoyuna açıklanmasını isteyen Yunan Başbakan, içerisine girilen yeni dönemin dayattığı stratejik dilemmalardan öte istişareye gerek duyduklarını vurguladı.
"Partinin kararı ne olursa olsun teklifim, bu şekilde devam edemeyeceğimizde anlaşmalıyız." diyen Çipras, "Partimizde daha az solcu ve daha fazla solcu yok." ifadelerini kullandı. 
"Bize güvenen halkı terkedip gitme hakkımız yok" diyen Çipras, parti içerisindeki görüş farklılıklarına saygı duyduklarını ancak meclis grubunda ortak bir duruşları olması gereğini vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473