banner564

Gözler Putin’de

Rusya’da muhalefetin en güçlü ismi sokak ortasında öldürüldü

Gözler Putin’de
banner598
Rusya’da Putin karşıtı muhalefetin önde gelen ismi Boris Nemtsov, Kremlin’e yakın Bolşoy Moskvoretski köprüsü üzerinde vurularak öldürüldü. Ölüm tehditleri de alan muhalif liderin öldüğü sırada kendisinden 30 yaş küçük model sevgilisinin yanında olması cinayeti bir başka boyuta da yönlendirdi.
Rusya’yı 12 yılı aşkın süredir yöneten Vladimir Putin’in en etkili karşıtlarından Boris Nemtsov,Moskova’nın ortasında vurularak öldürüldü. Rusya muhalefetinin yolsuzluk karşıtı BloggerAleksey Navalni’yle beraber en aktif ismi sayılan, 55 yaşındaki Nemtsov’a, önceki geceyarısı Kremlin’e bakan Bolşoy Moskvoretski köprüsü üzerinde yürürken bir arabadan ateş açıldı. Sırtından giren dört kurşunla ölen Nemtsov, saatler önce bir radyo söyleşisinde Putin’in politikalarını ‘delice, agresif’ olarak tanımlayıp bugün Moskova’da yapılacak Rusya’nınUkrayna’da eylemlerinin kınanacağı gösteri için çağrı yapmıştı.

Ölüm tehditleri alıyordu 
Avukatlarına göre, Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesine ve Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçıları desteklemesine şiddetle muhalefet eden Nemtsov ölüm tehditleri alıyordu. 2012’deki geniş çaplı muhalefet gösterilerinden beri, yasalar ve polis önlemleriyle geniş kitlelerin sokağa çıkmasını engelleyen Kremlin’e karşı bugüne planlanan gösteri önemli bir meydan okumaydı

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474