banner564

“Soykırımla gurur duyulmaz”

"Avustralya Günü" için düzenlenen törenler, yerli halk Aborijinler tarafından protesto edildi

“Soykırımla gurur duyulmaz”
banner598
Avustralya'da ülke genelinde her yıl resmi tatil ilan edilerek kutlanan, Avrupalı yerleşimcilerin Avustralya’ya geldiği gün 26 Ocak'taki "Avustralya Günü" için düzenlenen törenler, yerli halk Aborijinler tarafından protesto edildi.
"Avustralya Günü" törenlerine birçok etnik kökenden binlerce Avustralyalı, kendi kültürlerine ait yöresel kıyafetlerle katıldı. Melbourne'ün merkezindeki törenlere katılanlar arasında dünyanın birçok bölgesinden gelerek bu ülkeye yerleşen toplulukların temsilcileri yer aldı.
Melbourne’deki törenlerin yapıldığı Swanston Street’e gelen Avustralya’nın yerli halkı Aborijinler ise "Avustralya Günü" kutlamalarını sloganlar atarak protesto etti.
Geleneksel dansları, Aborijin dumanı ve bayrakları ile gösteri yapan yerli halk, "Adalet istiyoruz", "Her zaman Aborijin ülkesiydi, hep öyle olacak", "Soykırım ile gurur duyulmaz", "Avustralya’da büyük hırsızlık" gibi sloganlar attı ve açtıkları pankartlar eşliğinde yürüyüş yaptı.
Herhangi bir olayın çıkmadığı protesto eyleminde Melbourne kent merkezini ikiye ayıran Yarra Nehri yakınlarına gelen Aborijinler burada yapılan konuşmaların ardından olaysız şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473